Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Kanada?

Visado Canadá

A do të bësh një kurs gjuhe ne Kanada ? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Prandaj, nga Ynsitu , ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

Ekzistojnë dy lloje të vizave: Turistike dhe studentore.

Lidhur me viza turistike:

Theshtë ai që tregohet për të ndjekur një kurs gjuhësor afatshkurtër (me një maksimum prej 6 muajsh) ose thjesht për të vizituar vendin. Qëndrimi maksimal në vend me këtë vizë është 6 muaj.

Në varësi të kombësisë suaj, ju mund të përdorni një lloj vize ose një tjetër:

  • eTa (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit):
    • Kushton 7 CAD.
    • Kërkohet përmes internetit.
    • Mund ta merrni brenda pak minutash, megjithëse nganjëherë mund të zgjasë disa ditë.
    • Qytetarët e 46 vendeve mund të aplikojnë për të, pothuajse të gjithë anëtarët e BE (përfshirë Spanjën, Kilin dhe Meksikën).
    • Për të zbuluar nëse mund të udhëtoni vetëm me një vizë eTa ose nëse keni nevojë për një vizë zyrtare, kontrolloni këtu .
  • Vizita e vizitorëve (TRV – Vizat e rezidentëve të përkohshëm)
    • Kushton 100 CAD.
    • Për vende të tilla si Argjentina, Peruja, Kolumbia dhe Kosta Rika, kërkohet një vizë e përkohshme vizitori që lejon qëndrime deri në 6 muaj në vend.
    • Për qytetarët kolumbianë, një nga kërkesat është prezantimi i testeve biometrike.
    • Për më shumë informacion në lidhje me këtë vizë kontrolloni ketu

Me respekt për viza studentore :

Shtë e nevojshme nëse dëshironi të merrni një kurs gjuhe më shumë se 6 muaj. Ne ju rekomandojmë që ta menaxhoni atë të paktën 8 javë para fillimit të kursit, pasi koha e përpunimit të vizave varet nga vendi dhe është indikative.

Kërkesat për të marrë këtë vizë varen nga kombësia e secilit student. Disa prej tyre janë:

  • Regjistrohuni në një kurs nga një shkollë zyrtare dhe e akredituar (të gjitha shkollat tona plotësojnë këtë kërkesë).
  • Demonstrimi i aftësisë paguese ekonomike. Në rast se nuk jeni personi që ju financon gjatë udhëtimit, do të duhet të dorëzoni një letër të shkruar nga personi që është përgjegjës për ju financiarisht gjatë udhëtimit. (Shuma do të jetë afërsisht 833 CAD në muaj).
  • Konfirmimi i regjistrimit të lëshuar nga shkolla ku do të merrni kursin tuaj në Kanada (kjo letër do të dërgohet pasi të jetë bërë pagesa e plotë e kursit).
  • 3 foto të pasaportave të fundit
  • Pagesa e tarifave të vizave që korrespondojnë me 150 CAD.

Kur merrni një kurs gjuhe me një vizë studentore nuk është e mundur të punoni në Kanada. Nëse doni që partneri juaj t’ju shoqërojë në këtë aventurë, ai mund të udhëtojë në Kanada si një vizitor i lidhur me StudiminPermit tuaj, por as ata nuk do të jenë në gjendje të punojnë.

Shpresojmë të jemi ndihmë për ju! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare.

Leave a Reply