Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Australi?

Visa për të studiuar Australinë

A do të merrni një kurs gjuhësor në Australi? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

Existen dos tipos de visados: Turista y estudiante:

Lidhur me viza turistike:

 • Theshtë ai nëse do të kaloni një sezon të shkurtër në Australi.
 • Të gjitha vendet mund ta kërkojnë atë.
 • Nuk është e nevojshme të provohet një nivel minimal i anglishtes.
 • Nuk është e mundur të punohet, por është e mundur të merrni një kurs gjuhe që zgjat më pak se 3 muaj.
 • Ekzistojnë dy lloje të vizave turistike:
  • EVISitor Visa (651): është falas dhe ju lejon të qëndroni deri në një maksimum prej 3 muajsh
  • Viza turistike për vizitorët (600): kushton midis 140 $ AUD dhe 1020 $ AUD dhe ju lejon të qëndroni deri në një maksimum prej 12 muajsh në vend.

Me respekt për viza studentore:

 • Mimi i vizës është 620 dollarë AUD.
 • Necessaryshtë e nevojshme të regjistroheni në një kurs prej të paktën 12 javësh (që do të ishte ekuivalente me 3 muaj).
 • Ju mund të punoni me kohë të pjesshme, deri në 20 orë në javë gjatë periudhës së studimit dhe deri në 40 orë gjatë periudhës së pushimeve, gjë që do t’ju lejojë të paguani për qëndrimin tuaj.
 • Isshtë e vlefshme gjatë kursit tuaj plus një kohë shtesë që ndryshon në varësi të kohëzgjatjes së tij.
 • Nuk ka një kufizim moshe.
 • Nuk është e nevojshme të akreditoni një nivel minimal të gjuhës angleze, pasi do të merrni një kurs të quajtur ELICOS.

Përveç kësaj, është e mundur të shtoni partnerin tuaj në vizën studentore duke e lejuar atë të punojë me kohë të pjesshme edhe nëse nuk merr asnjë lloj kursi:

 • Kërkesa bëhet përmes Departamentit Australian të Imigracionit dhe ju duhet të regjistroheni në një kurs të akredituar dhe me konfirmimin e kodit COE, i cili merret në procesin e regjistrimit të shkollës ku vendosni të studioni.
 • Kërkesat për marrjen e tij ndryshojnë sipas kombësisë. Kushtet e vizës nuk janë të njëjta për të dy anëtarët, por procesi i aplikimit është i ngjashëm. Duhet të bëhet përmes Departamenti Australian i Imigracionit .
 • Për të aplikuar që partneri juaj të bashkohet me vizën tuaj studentore, duhet të siguroni prova që marrëdhënia juaj është reale, solide dhe e qëndrueshme me një kohëzgjatje minimale të përkohshme, duke qenë më e lehtë nëse jeni i martuar. Një shembull i kësaj mund të jenë llogari të përbashkëta bankare, dokumente që justifikojnë që jetoni së bashku ose ndani disa prona, dëshmi betimi nga miqtë, familja, fotografi udhëtimi …
 • Të dy mund të punoni, por jo me kohë të plotë. Studenti ose aplikanti kryesor mund të punojë me kohë të pjesshme gjatë kursit (20 orë në javë) dhe me kohë të plotë gjatë periudhave të pushimeve (40 orë në javë). Çifti do të jetë në gjendje të punojë vetëm me kohë të pjesshme dhe do të jetë në gjendje të studiojë për një maksimum prej 3 muajsh.

Shpresojmë që Ynsitu t’ju ndihmojë! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare .

Nuk jeni i sigurt se çfarë të sillni në valixhen tuaj për kursin tuaj të gjuhës jashtë vendit? Kliko këtu.

Leave a Reply