Përmirësimi i aftësive tuaja për biseda në telefon

Improving Your Phone Conversation Skills

Kur bëhet fjalë për të mësuar anglisht ose ndonjë gjuhë tjetër, një fjalor i fortë dhe kuptimi i mirë i gramatikës janë të rëndësishme. Mënyra më e mirë për të mësuar është të flisni me anglishtfolës të tjerë dhe të vëzhgoni se si ata përdorin fraza dhe fjali. Mësoni të dëgjoni dhe të dëgjoni të mësoni. Për të kuptuar mirë gjuhën, duhet të kuptoni fjalimin zyrtar dhe joformal dhe mënyrën se si përdoret në lloje të ndryshme bisedash. Kjo është e rëndësishme, veçanërisht përmes telefonit, sepse nuk mund ta shihni personin tjetër dhe anasjelltas.

Një fjalor më i madh do të thotë se do të keni më shumë shprehje për të punuar. Kjo do t’i bëjë bisedat tuaja më interesante dhe do t’ju lejojë të shpreheni qartë. Të shprehesh qartë është e rëndësishme të përçosh kuptimin e saktë të asaj që po përpiqesh të thuash. Folësit jo-amtare të anglishtes përballen me problemin e humbjes në përkthim. Kjo sepse ata mendojnë në një gjuhë tjetër ndërsa flasin në anglisht. Për të kapërcyer këtë problem, është e rëndësishme të mendoni në anglisht, si dhe të jeni në gjendje të kuptoni se çfarë thonë të tjerët.

Fraza që mund të përdoren në bisedat telefonike

Ndërsa flisni në telefon, ka disa fraza dhe shprehje të zakonshme që mund t’i përdorni për të filluar biseda. Mësoni këto shprehje të thjeshta dhe zbatimi i tyre do të bëjë më të lehtë bisedat tuaja në telefon. Do të zbuloni se të folurit në anglisht nuk është aq e vështirë sa duket!

Ta prezantosh veten

Nëse po prezantoheni në mënyrë joformale, me miqtë ose familjen, mund të thoni sa vijon.

“Hello! This is Joe.”

“Joe Speaking!”

Nëse dëshironi të përdorni një mënyrë më zyrtare për të prezantuar veten, është e zakonshme të përfshini emrin tuaj të plotë.

“Hello, this is Joseph Smith.”

“Joseph Smith speaking.”

Nëse jeni duke iu përgjigjur telefonit për një biznes ose një kompani, mund të përdorni frazat e mëposhtme.

“Good morning, this is the Smith Company. How may I help you?”

“Smith Trading Company, my name is Joe. How may I assist you?”

Të pyesësh se kush është në linjën tjetër

Ndonjëherë, mund t’ju duhet të pyesni se kush po flet në rreshtin tjetër. Meqenëse nuk e dini kush është, është më mirë të jeni zyrtar dhe t’i pyesni me mirësjellje.

“May I know who’s calling, please?”

“Who might I say is calling?”

Duke pyetur se si janë

Një mënyrë e sjellshme për të filluar një bisedë është të përpiqesh të gjesh se si është personi tjetër. Kjo tregon se jeni të interesuar për to. Joformalisht, ju mund ta bëni këtë kështu.

“Hey Sally! How have you been?”

“So nice to hear from you Sally! How are you?”

Nëse është një thirrje e lidhur me biznesin ose punën, mund të përdorni një qasje më zyrtare.

“Hello Mr. Dawkins. How are things with you?”

“Always a pleasure speaking to you, Mr. Dawkins. How is everything?”

Të kërkosh të flasësh me dikë

Ndonjëherë, personi që i përgjigjet thirrjes mund të mos jetë personi me të cilin dëshiron të flasësh. Në raste të tilla, ju duhet të kërkoni personin që dëshironi. Joformalisht, ju mund ta bëni këtë kështu.

“Hi! Is Sally there?”

“Can I speak to Joe? Tell him Sally’s calling.”

Nëse është një bisedë më telefonike, mund të përdorni sa më poshtë. Mos harroni se në rastin e bisedave zyrtare, është më mirë të përdorni emrin tuaj të plotë ose mbiemrin tuaj.

“Good morning, may I speak with Mr. Dawkins please? This is Joseph Smith.”

“Hello, is Mr. Dawkins available? Joseph Smith speaking.”

“Could you connect me to extension 349, please?”

Bërja e një kërkese

Ndonjëherë, mund t’ju duhet të bëni një kërkesë të një lloji. Për shembull, duke kërkuar nga dikush që të përsërisë diçka ose duke marrë një përgjigje për një pyetje. Në raste të tilla, mund të përdorni shprehjet e mëposhtme.

“I’m sorry, my English is not very good. Could you repeat that, please?”

“May I know when Mr. Dawkins will be in?”

“Can you please let me know by when my order will be done?”

“Do you mind if I call you back by 4? I’m in a meeting right now.”

“Can you please pass this message over to Mr. Smith?”

Marrja e mesazheve

Shpesh, do t’ju duhet të shkruani mesazhe për t’u kaluar njerëzve të tjerë. Disa fraza të zakonshme mund të përdoren nëse është kështu.

“I’m afraid Mr. Dawkins is not in at the moment. Can I take a message?”

“Would you like to leave a message?”

Nëse jeni duke marrë një mesazh nga një mik apo anëtar i familjes, mund të përdorni një qasje më joformale.

“Joe’s not here right now, would you like to me tell him something?”

“I’ll ask him to call you back.”

Përfundimi i bisedës

Përfundimi i një bisede është po aq i rëndësishëm sa prezantimi i vetes. Për shkak se jeni në telefon, ai është një mjet më pak intim i komunikimit dhe duhet të tingëlloni i sjellshëm dhe i afrueshëm. Në një bisedë joformale, ju mund të përdorni këto fraza.

“I guess I’ve got to go now. Let’s speak soon.”

“Bye Sally, take care of yourself! I’ll see you soon.”

Nëse po i jepni fund një bisede zyrtare, mund të përdorni sa më poshtë.

“Thank you for your call, Mr. Smith. It was a pleasure speaking with you.”

“Goodbye Mr. Dawkins. We look forward to working with you.”

Duke përdorur në mënyrë korrekte këto fraza të zakonshme, do të zbuloni se mund të keni biseda të duhura me të gjitha llojet e njerëzve. Ndërsa flisni gjithnjë e më shumë, ju do të rrisni fjalorin dhe përdorimin e gramatikës. Kjo do ta bëjë më të lehtë për ju që të shpreheni në mënyrën më efikase të mundshme. Mos harroni se është e rëndësishme që kuptimi i asaj që po përpiqeni të thoni të shprehet mirë nga ju dhe të kuptohet mirë nga personi tjetër.

A ju duket interesant ky artikull? Ka shumë më shumë që ju mund të mësoni! Pse të mos mësoni gjuhë dhe kultura të ndryshme ndërsa jetoni një aventurë! Shikoni këtë dhe shumë më tepër atë Ynsitu mund t’ju ofrojë. Tonë të ndryshme Kurse të gjuhës angleze janë perfekte që ju të zotëroni aftësitë tuaja. Ne e bëjmë mësimin argëtues dhe të lehtë!

8 avantazhet e mësimit të anglishtes si familje

Dëshiron të udhëtosh dhe të mësosh një gjuhë, por të pasur fëmijë të ngadalëson? Mos u shqeteso! Në Ynsitu ne ofrojmë dhe krahasojmë një shumë kurse që të jenë në gjendje të bëjnë si familje . Ato janë perfekte për ata që duan të udhëtojnë së bashku dhe të jenë në gjendje të përmirësojnë nivelin e tyre të gjuhës në të njëjtën kohë.


Funksionimi i kurseve është si më poshtë: Prindërit vijnë në klasë me njerëz në të njëjtën moshë me fëmijët e tyre, të cilët e ndajnë atë me fëmijët e tjerë. Përveç kësaj, të dy prindërit dhe fëmijët mund të regjistrohen në çdo kurs të ofruar nga shkolla.

 

Nëse ju pëlqen të kaloni kohë me familjen tuaj dhe të shijoni çdo përvojë me ta, nga Ynsitu ne duam t’ju tregojmë se cilat janë avantazhet e studimit si familje:

 

1- Ju mund të mësoni ose të përmirësoni një gjuhë .

Pasja e fëmijëve të vegjël zvogëlon kohën që kaloni me veten. Prandaj, studimi si familje ju jep mundësinë të relaksoheni dhe të mësoni në të njëjtën kohë me fëmijët tuaj. Për më tepër, ju do të përmirësoni njohuritë tuaja gjuhësore dhe në të njëjtën mënyrë, jetën tuaj profesionale, ndërsa fëmijët tuaj do të përmirësojnë trajektoren e tyre akademike.

 

2- Nuk do ndaheni .

Frika e shumë prindërve dhe fëmijëve të tyre, veçanërisht në moshë të re, është që të ndahen dhe të shkojnë diku tjetër vetëm kur studiojnë një gjuhë të caktuar. Të studiosh si familje është mundësia perfekte për të shijuar shumë momente së bashku, për të udhëtuar dhe për të mësuar.

 

3- Ju mund t’i bëni fëmijët tuaj dygjuhësh .

Sot, ne po përballemi me një botë shumë konkurruese, prandaj është thelbësore që t’i bëni fëmijët tuaj të fillojnë të zotërojnë një gjuhë sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo do t’i ndihmojë ata të ndërtojnë një të ardhme më të mirë, duke i bërë ata shumë më të përgatitur dhe të aftë të funksionojnë shumë më mirë. Përveç kësaj, ata do të mësojnë shumë më shpejt, pasi ato janë si sfungjer që thithin njohuri.

 

4- Fëmijët tuaj do t’ju imitojnë .

Nëse ata e shohin që ju jeni të përfshirë në studimin e një gjuhe, edhe ata do të bëjnë. Ju jeni figura e tyre referuese dhe ata priren të imitojnë sjelljet tuaja të njëjta. Ju mund të flisni me ta në gjuhën që po mësoni për ta bërë gjithçka shumë më të lehtë, të plotë dhe efektive.

 

 

5- Do të udhëtoni dhe mësoni në të njëjtën kohë .

Ju do të shijoni një pushim shumë aktiv dhe do të jeni në gjendje të zhyteni në një kulturë tjetër, në mënyrë që të bëni gjithçka që keni mësuar në praktikë.

 

6- Do të argëtoheni pa shqetësime .

Të dy fëmijët dhe prindërit do të kenë mundësinë të takohen dhe të bëjnë miq të rinj nga pjesë të ndryshme të botës, dhe në fund të ditës, ju do të jeni në gjendje të ndani përvojat dhe njohuritë tuaja me pjesën tjetër të familjes.

 

7- Ju mund të kryeni një mori aktivitetesh .

Përveç klasave, ju do të jeni në gjendje të kryeni aktivitete të ndryshme që secila shkollë propozon, duke arritur kështu një përvojë unike dhe pushime.

 

8- Gjyshërit mund të shkojnë gjithashtu .

Nuk bëhet fjalë vetëm për prindërit dhe fëmijët, por gjyshërit janë më se të mirëpritur. Një pushim familjar me të vërtetë pasurues është i mundur!

 

Mos e humbisni këtë përvojë të shkëlqyer dhe rezervoni kursin tuaj familjar . Ju nuk do të pendoheni!

 

 

5 këshilla për një zhytje të plotë të gjuhës në anglisht

Një nga arsyet kryesore për të studiuar jashtë është të jesh në gjendje të funksionosh në mënyrë të përsosur në një gjuhë. Dhe a është kjo njohja e anglishtes nuk është më vetëm çështje studimesh por është bërë një mënyrë jetese.

Increasinglyshtë gjithnjë e më e nevojshme dhe njohja e tij është shumë e rëndësishme për rritjen personale. Prandaj, është shumë e rëndësishme ta mësoni atë. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të shkosh në një vend që flet anglisht. Asnjëherë nuk dhemb të shkosh në akademi, të marrësh pjesë në kurse apo edhe të kalosh disa javë jashtë … por të studiosh të paktën një vit në një Vend anglo-sakson lejon të kemi një zhytje të plotë gjuhësore.

Nëse po mendoni ta filloni këtë aventurë jashtë vendit, nga Ynsitu, ne ju sjellim 5 këshilla për të përfituar sa më shumë nga qëndrimi juaj :

1 Jetoni me vendasit

Gjëja më e mirë për një zhytje të plotë gjuhësore është të jetosh me folës amtare. Nëse jeni student i shkollës së mesme, opsioni juaj më i mirë është të jetoni në një familja pritëse (familja pritëse). Nëse, nga ana tjetër, jeni student universiteti, shmangni jetesën në një kati me studentë të tjerë Spanjollët ose Amerikanët e Jugut në mënyrë që të mos bien në tundimin e përdorimit të Spanjishtes në shtëpi, i cili nga ana tjetër, është një vend ku kalojmë shumë orë në ditë.

dy Bëni miq të të gjitha kombësive

Ju me siguri keni shokë skuadre (ose shokë klase) që janë aziatikë ose evropianë. Idealisht, grupi juaj i miqve duhet të ketë pak nga gjithçka. Në fillim do të jetë e vështirë për ju të lidheni me ta sepse sapo të mbërrini mund të mos kuptoni gjithçka që thonë, por në planin afatgjatë, kjo do t’ju ndihmojë të funksiononi shumë më mirë dhe të mësoni shumë shprehje bisedore.

3 Vizitoni vendet tipike

Shkoni në ekskursione për të vizituar vendet më interesante në zonë. Provoni të lexoni informacione rreth tyre në anglisht për të mësuar fjalë të reja që nuk i dini akoma. Sa më shumë që lexoni, aq më shumë do të përmirësoni fjalorin tuaj .

Katër Shmangni spanjishten

Padyshim kur flisni me familjen dhe miqtë tuaj spanjollë, do ta bëni në spanjisht, por kur shikoni filma ose seriale dhe lexoni artikuj ose revista, bëje në anglisht. Kjo do t’ju ndihmojë të bëni zhytjen në gjuhën tuaj të plotë. Nëse jetoni me spanjollë ose amerikanë të jugut, përpiquni të flisni në anglisht që nga momenti i parë. Mos u tundo të flasësh Spanjisht sepse më vonë do të jetë shumë e vështirë ta ndryshosh atë zakon.

5 Flisni, bisedoni dhe bisedoni!

Në fillim është e vështirë dhe madje do të ketë raste që nuk kuptoni gjithçka që ju thonë, por nëse përpiqeni të flisni dhe të shpreheni në anglisht sa më shumë që të jetë e mundur, do të mësoni shumë më shpejt dhe do të përshtateni me gjuhën e re më shpejt Mos ki turp të bësh gabime gramatikore ose duke mos ditur ta shqiptojë mirë një fjalë. Ju mësoni duke bërë gabime dhe me siguri të gjithë njerëzit përreth jush do të jenë të kënaqur t’ju ndihmojnë në procesin tuaj të të mësuarit. Sillni theksin tuaj kur flisni anglisht. Me siguri që njerëzit e pëlqejnë theksin tuaj … dhe madje mund të ju ndihmojë të flirtoni!

Shpresojmë t’ju kemi ndihmuar dhe … të hidheni në pishinë! Më e keqja që mund të të ndodhë është që të kalosh një vit të paharrueshëm dhe të përmirësosh nivelin e anglishtes siç nuk e ke imagjinuar kurrë më parë.

Shikoni të gjitha tonat kurse në anglisht!

Nëse, para përvojës tuaj jashtë vendit, dëshironi të merrni një kurs gjuhe nga Spanja për të forcuar njohuritë tuaja themelore dhe të ndjeheni më të sigurt, ne ju rekomandojmë profesionistëve të mrekullueshëm të Gjuhët inovative !

5 hapa të thjeshtë për të folur anglisht pa theks të huaj

 

Ju udhëtoni në një vend të ri dhe kur filloni të flisni me njerëz vendas, ata zbulojnë kombësinë tuaj vetëm nga theksi juaj kur flisni anglisht. A ju ka ndodhur ndonjëherë? Edhe pse disa theksime kanë shumë bukuri, nëse kur përpiqeni të flisni një gjuhë tjetër kjo ju shqetëson, sot ne ju sjellim 5 hapa të thjeshtë për të folur anglisht më natyrshëm. Në këtë mënyrë ju do të keni më shumë besim kur e flisni atë dhe do të jeni në gjendje ta zbatoni atë në praktikë përvojën tuaj të rradhës jashtë vendit .

 

1. Zgjidhni theksin tuaj

 

Mendoni se cili theks ju pëlqen më shumë ose cili përputhet me personalitetin tuaj. Ekzistojnë shumë lloje të theksimeve (Britanik, Amerikan, Australian …) dhe ju mund të zgjidhni sipas preferencave tuaja.

Pasi të zgjidhni të preferuarën tuaj, duhet t’i qëndroni besnikë asaj dhe të jeni të qëndrueshëm kur flisni. Ju duhet të përdorni fjalorët sipas theksit të zgjedhur dhe përpiquni të mos përzieni fjalë që përdoren me të tjera.

 

2. Shihni dhe dëgjoni gjithçka në anglisht

 

Oneshtë një nga këshillat më tipike kur jeni duke mësuar një gjuhë të re, por kur jeni duke u përpjekur të përmirësoni shqiptimin tuaj është një nga më të dobishmet. Detyroni veten të shikojë të gjitha shfaqjet, serialet, filmat ose videot në YouTube në anglisht . Mësimi i fjalëve të reja do të ndihmojë shumë, por theksi juaj do të vlerësojë mbi të gjitha që urrejtja juaj mësohet të dëgjojë anglisht gjatë gjithë kohës. (Pa harruar llojin e theksit që keni zgjedhur më parë, mbani mend pikën 1!)

Të shohësh gjërat në gjuhën e tyre origjinale në vend të versionit të dubluar është një përvojë tjetër dhe shumë pasuruese. Mund të filloni të shikoni video ose filma që tashmë i dini në anglisht. Mund të kushtojë pak në fillim, por nëse mbështeteni te titrat (natyrisht në anglisht) do të bëhet më e lehtë dhe më e lehtë. .

 

3. Dëgjoni me kujdes

Anglishtja është mjaft gjuhë muzikore, kështu që është e rëndësishme të përsosni tingujt dhe rrjedhshmërinë e duhur nëse dëshiron të flasësh si vendas. Në Spanjë, për shembull, shqiptojmë të gjitha shkronjat e fjalëve, kështu që për ne anglishtja mund të jetë disi e komplikuar. Të dëgjosh sesa të ndryshme tingëllojnë fjalët e folura nga një folës amtare mund të të ndihmojnë shumë.

Vlen t’i kushtohet vëmendje mënyrës se si thuhen disa fjalë (burger, spageti …). Edhe nëse ndryshimet janë minimale në gjuhën tuaj, ju do të bëni një ndryshim.

 

4. Thuaj gjithçka me zë të lartë

 

Sa më shumë që praktikoni anglishten tuaj, aq më mirë . Ju nuk keni nevojë për askënd që të flasë për këtë, ju mund ta bëni me veten tuaj. Mund të tingëllojë e çuditshme, por është jashtëzakonisht e dobishme. Një nga gjërat që mund t’ju ndihmojë më shumë për të praktikuar është Lexo me ze te larte (libra, revista ose çfarëdo që ju pëlqen më shumë). Nëse ju pëlqen një frazë nga një film, provoni ta përsërisni siç bëjnë ata në të. Mësoni tekstin e këngëve tuaja të preferuara dhe përsëritini ato pa pushim me zë të lartë. Me të vërtetë funksionon!

 

5. Shfrytëzoni çdo mundësi për të folur

 

Mundohuni të shoqëroheni me njerëz të huaj dhe të kërkoni mundësi për të folur anglisht. Vullnetarisht për të lexuar në klasë, për të kërkuar akademi apo edhe bare erasmus ose takime, dhe praktikë. Çdo kohë është një kohë e mirë për t’u përmirësuar , sa më aktiv të jeni, aq më shpejt do të mësoni dhe zhvilloni theksin tuaj.

 

Dhe si mund të ishte ndryshe, këshilla më e mirë që mund t’ju japim është të udhëtoni. Lëvizja nëpër një vend anglishtfolës do t’ju detyrojë të praktikoni dhe do t’ju ndihmojë të humbni theksin tuaj të huaj. Kjo është arsyeja pse në Ynsitu ne ju ofrojmë dhjetra të kurse gjuhe , për të përmirësuar gjuhën dhe shqiptimin tuaj ndërsa vizitoni një vend të ri. Ejani dhe udhëtoni me ne!

8 arsye pse anglishtja është gjuha dominante

 

Kudo që të shkoni në botë, gjithmonë do të gjeni dikë që flet anglisht. Dhe kjo është për qindra vjet Anglishtja është gjuha që dominon botën Kjo është arsyeja pse sot ne do t’ju japim 8 arsyet pse kjo gjuhë dhe jo një gjuhë tjetër e ka arritur atë.

 

1. languageshtë gjuha më e folur në botë

 

Aktualisht, anglishtja flitet nga 400 milion vendas dhe kuptohet / flitet nga 1000-1600 milion njerëz. Dua të them, pothuajse një e katërta e botës flet këtë gjuhë , kështu që është shumë e lehtë të gjesh njerëz që e flasin atë kudo që të shkosh dhe natyrisht ka gjithmonë dikë me të cilin mund ta praktikojë.

2. theshtë gjuha e biznesit ndërkombëtar

 

Selia e kompanive globale zakonisht ndodhet në Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar, prandaj anglishtja ka qenë parazgjedhur gjuha më e folur në fushën e biznesit. Pjesërisht, kjo mund të jetë për shkak të faktit se anglishtfolësit nuk janë shumë të gatshëm të mësojnë gjuhë të reja, dhe se në një mënyrë ose në një tjetër ju duhet të gjeni gjuhë të përbashkët me njerëz nga e gjithë bota.

 

3. Shumica e filmave janë në këtë gjuhë

 

Hollywood-i është bërë një burim i pashtershëm i përmbajtjes globale dhe argëtimit, kështu që qëndron për arsye se anglishtja u bë gjuha kryesore e krijimit të filmit. Padyshim, filmat mund të dublohen në dhjetëra gjuhë, por ato kënaqen më së miri duke i parë në gjuhën për të cilën ishin menduar.

 

4. easyshtë e lehtë për tu mësuar

 

Një temë e diskutueshme në varësi të kujt bisedoni, por përgjithësisht është e pranuar që anglishtja jo gjuha më e vështirë që mund të përballeni. Fjalori është mjaft i thjeshtë për t’u kuptuar dhe marrëdhënia e tij e ngushtë me shumë gjuhë të tjera do të thotë që folësit e atyre gjuhëve mund të shohin se nga vijnë ato koncepte në anglisht.

 

5. relatedshtë e lidhur me shumë gjuhë të tjera.

 

Kjo gjuhë ka një histori shumë të gjatë dhe joshëse, që përfshin luftëra, pushtime dhe ndikime të ndryshme nga e gjithë bota. Ka shumë kultura që kanë ndihmuar në formësimin e anglishtes moderne, përfshirë romaken, vikingun dhe frëngjishten. Isshtë arsyeja kryesore pse është një gjuhe hibride të përbërë nga elemente latine, gjermane dhe romane.

 

6. Ka gjëra që mund të thuhen në shumë mënyra të ndryshme

 

Një nga përparësitë më të mëdha të anglishtes është e saj fleksibilitet i madh. Ju mund të gjeni shumë mënyra të ndryshme për t’i shpjeguar ato, falë fjalorit të tij të madh. Thuhet se ka rreth 1 milion fjalë dhe të reja shtohen çdo vit.

 

7. Tingëllon ndryshe në varësi të pjesës së botës me të cilën flisni

 

Një zhvillim më i fundit në evolucionin e gjuhës është paraqitja e dialekte të ndryshme në vendet ku anglishtja është gjuha amtare. Mbretëria e Bashkuar, Australia dhe Shtetet e Bashkuara kanë mënyra të ndryshme të të folurit dhe drejtshkrimit, të ndikuar nga ngjarje kulturore dhe historike që kanë ndihmuar në formësimin e zhvillimit të tyre.

 

8. Vazhdoni të ndryshoni

 

Selfie, Bae, Smasual … A ju duken të njohura këto fjalë? Të gjithë ata janë përfshirë në fjalorin anglisht dhe janë bërë anëtarë të vlefshëm të leksikut. Më shumë se çdo gjuhë tjetër, Anglishtja vazhdon të evoluojë dhe asimilon fjalët e reja që janë përhapur, dhe shpesh, madje edhe pa përkthyer në gjuhë të tjera. Anglishtja është, pa dyshim, e aftë të përshtatet me çdo gjë.

 

Unë mendoj se ka qenë e qartë për të gjithë ne pse anglishtja është kaq e rëndësishme dhe veçanërisht sepse është një gjuhë mbizotëruese në botë. Kështu që tani e dini, është koha të ngriheni në këmbë dhe të filloni ta mësoni atë. Logjikisht, mënyra më e mirë për ta mësuar është duke vizituar një vend ku flitet, pra në Ynsitu ne ju ofrojmë qindra mundësi për të kryer një kurs gjuhe në I huaj . Në këtë mënyrë, ju mund të njihni një vend të ri dhe të merrni 100% të përvojës për të mësuar një gjuhë të re. Gëzoni!

Sistemi arsimor spanjoll vs sistemi arsimor anglez

Sistema educativo español vs Sistema educativo inglesTë bëjë një Kurs anglisht jashtë vendit është një mundësi që do t’ju ndihmojë të rriteni personalisht dhe profesionalisht. Somethingshtë diçka e njohur në të gjithë botën që modeli i arsimit në këtë gjuhë ka një avantazh të madh ndaj atyre të vendosur në gjuhë të tjera, të tilla si Spanjishtja. Kështu mund të gjenden shumë aspekte që sistemi arsimor spanjoll duhet të mësojë nga anglishtja.

Fokusi i mësimdhënies në gjuhën angleze ndihmon në zhvillimin e aftësive thelbësore në botën e sotme. Nga ana e tij, modeli arsimor në spanjisht vazhdon të përparësi ndaj aspekteve të tilla si teoria dhe memorizimi i përmbajtjes në vend të praktikës. Tjetra, ju ftojmë të njihni ndryshimet kryesore në arsim midis këtyre dy gjuhëve.

7 aspektet kryesore që bëjnë një ndryshim

Një model arsimor i zgjedhur mirë mund të përfaqësojë suksesin e ardhshëm akademik dhe të punës për fëmijët tuaj. Veryshtë shumë e rëndësishme që ju ta pranoni atë sistemet arsimore në gjuhë të ndryshme ata u japin përparësi aftësive të ndryshme. Prandaj, duhet ta njihni mirë fëmijën tuaj dhe nevojat dhe pikat e tij të forta, në mënyrë që të zgjidhni një shkollë të mirë për të.

1. Rëndësia e praktikës mbi teorinë

Në sistemin arsimor spanjoll, paradigma e teorisë dhe memorizimi i përmbajtjes nuk është kapërcyer. Nga ana tjetër, ajo që përdoret në anglisht i jep rëndësi më të madhe praktikës dhe përdorimit dhe zbatimit të njohurive të marra.

Ne mund të vërejmë në këtë kuptim, përparësi më të mira në modelin e dytë të përshkruar, pasi që studentët do të zhvillojnë mjetet e nevojshme për të supozuar situata të ndryshme, marrin vendime dhe kërkoni zgjidhje për problemet . Me pak fjalë, sistemi pedagogjik anglez bazohet në konceptin asimilues në krahasim me konceptin mbajtës.

2. Rëndësia e vlerësimit të vazhdueshëm

Duke prekur këtë pikë të dytë, mund të themi se arsimi anglez kërkon që studentët të kenë një performancë të qëndrueshme. Për këtë arsye, në vlerësimet e tyre përpjekje dhe këmbëngulje .

Në këtë mënyrë, studentët nuk mendojnë se me një provim në fund të periudhës ata mund të kalojnë lëndën, ose që përmes një pune të bërë në minutën e fundit ata do të mbledhin njësitë e nevojshme për të fituar vitin. Mësuesit ata shpërblejnë nivelin e qëndrueshëm nga studenti gjatë gjithë periudhës shkollore. Pa dyshim, fëmija juaj do të ndihet më i motivuar duke marrë këtë trajtim.

Nga ana tjetër, sistemi arsimor spanjoll nuk punon në mënyrë optimale për përforcimin dhe motivimin pozitiv te studentët. Për këtë duhet të jetë më autokritikë dhe të mendosh se shpërblimet prodhojnë rezultate më të mira sesa dënimet.

3. Diversiteti i niveleve dhe kërkesave akademike

Ajo e propozuar nga anglishtja ka një strukturë që ndahet në primare, sekondare, A- nivelet dhe arsim të lartë kolegj ose profesional. Një veçanti e këtij sistemi është që, për të kaluar në arsimin e mesëm, studentët duhet të bëjnë a provim që vërteton njohuritë e nevojshme.

Në atë të përdorur nga Spanjishtja nuk ka asnjë provim për të hyrë në nivelin e diplomës dhe, për këtë arsye, nuk ka kontroll për ndryshimin e fazës. Në mënyrë të ngjashme, në këtë model nuk ka diversifikim sipas niveleve dhe aftësive të studentëve, siç është rasti në modelin anglez, të cilët, falë kësaj, japin një arsim i personalizuar dhe të vetëdijshëm për kapacitetet dhe nevojat e secilit student.

4. Vlera e punës në ekip

Në sistemin arsimor spanjoll kjo aftësi nuk është e panjohur, megjithatë, është një nga gjërat që britanikët filluan të përfshinin së pari. Puna në ekip shërben për të mësuar delegojë përgjegjësitë , njohin pikat e forta dhe të dobëta të vetes dhe të të tjerëve, ndajnë problemet, midis shumë aftësive të tjera shoqërore. E gjithë kjo është thelbësore për jetën e punës dhe kur e praktikoni atë në shkollë, kur bëni ekspozita dhe punë në grupe ose aktivitete, ajo mund të asimilohet më mirë në moshën e rritur.

5. Punë sipas objektivave

Për disa vite tani, sistemi i përdorur në gjuhën angleze ka përfshirë punën për objektivat në klasa. Ndërsa për modelin spanjoll kjo mënyrë për të bërë gjërat është ende e rrallë. Në anglisht, secili student fillon termin shkollor me disa objektivat e qarta. Secilit i takon të përpiqet dhe të punojë për t’i arritur ato. Në këtë mënyrë, secili qëllim i arritur asimilohet si një sfidë e kapërcyer, e cila rrit vetëvlerësimin.

6. Edukimi në shkollat me konvikt

Për kulturën anglo-saksone është shumë e rëndësishme në zhvillimi individual dhe gjithëpërfshirës të secilës arritjen e autonomisë. Fakti që adoleshentët shkojnë në shkollë me konvikt paraqet një ndarje nga gjiri i familjes që i vendos ata në një skenar të ri ku ata nuk kanë rehati të shtëpisë.

Epo, në punën dhe jetën personale, qeniet njerëzore e gjejnë veten në faza të ndryshme të jetës me situata të këtij lloji. Në shkollën me konvikt, të rinjtë mësojnë të përshtaten, forcojnë marrëdhëniet shoqërore , kujdesi për veten, rregulli dhe disiplina dhe përmbushja e detyrave.

7. Tejkalimi i librave

Ndryshe nga sistemi spanjoll, në të cilin arsimi rrit koston e tij në mënyrë dramatike çdo vit shkollor përmes librave dhe abetareve, anglishtja bëri një hap përpara. Në Angli, librat shkollorë të shkollës fillore dhe të mesme shpërndahen përmes riprodhimeve që nxënësit i mbajnë në dollapët e tyre dhe në fletoret e tyre.

Në këtë mënyrë, kostoja e arsimit nuk shtohet shumë për prindërit. Për më tepër, bibliotekat dhe depot e institucioneve kanë mjaft materiale për të furnizuar studentët e tyre.

Siç mund ta shihni, ndryshimet midis një modeli dhe një modeli tjetër janë mjaft domethënëse. Britanikët kanë pasur një traditë që i ka bërë ata të marrin arsim në një pragmatikë . Modeli arsimor spanjoll duhet të jetë progresiv dhe të përfshijë koncepte të reja në imagjinatën e tij që e lejojnë atë të empatizohet më mirë me të rinjtë.

Edhe ju mund të përjetoni përparësitë e kësaj perspektive arsimore duke bërë një Kurs anglisht jashtë vendit . Ynsitu Ju do të gjeni të gjitha ofertat e institucioneve për të mësuar këtë gjuhë në një vendlindje. Hyni, krahasoni dhe zgjidhni destinacionin tuaj të ardhshëm për të mësuar ose përmirësuar anglishten tuaj.