Si të bëni miq gjatë udhëtimit

How to make friends while traveling

Një nga pjesët më të mira të udhëtimeve është takimi me njerëz të rinj . Në një kulturë të huaj, ju nuk mund të takoni vetëm vendas, por edhe udhëtarë të tjerë nga e gjithë bota. Marrëdhëniet që krijoni janë shpesh po aq të paharrueshme sa pamjet që shihni dhe nëse jeni me fat, këto miqësi do të zgjasin gjithë jetën. Sidoqoftë, shumë njerëz përpiqen të krijojnë lidhje jashtë mjedisit të tyre shoqëror normal) veçanërisht udhëtarët solo dhe / ose introvertët). Mund të jetë e vështirë të dilni jashtë zonës tuaj të rehatisë, kështu që ky artikull do t’ju çojë përmes tre metodave kryesore për të bërë miq të rinj gjatë udhëtimit.

Si të krijoni miq gjatë udhëtimit?

 

Hostele

Bujtinat janë një vend ideal për të njohur njerëz të rinj. Të gjithë janë duke udhëtuar, dhe në një mjedis të mbushur me argëtim, gati të gjithë janë të hapur për një bisedë ose një birrë. Ka kaq shumë mënyra për të takuar njerëz në një hotel. Nëse njerëzit në konviktin tuaj nuk janë miqësorë (ose nëse preferoni të qëndroni në një dhomë private sesa në konvikt), mund të takoni të tjerët në vendet e përbashkëta. Disa hostele shërbejnë mëngjes, kështu që ju mund të bisedoni me proshutë dhe vezë. Ose ata kanë tavolina për futboll dhe pishinë, duke ju dhënë një justifikim për të biseduar me disa miq të mundshëm.

Shumë hostele kanë një bar, gjë që e bën më të lehtë takimin dhe përzierjen. Ju mund të takoni njerëz të rinj në banjë! Nëse keni një kohë të mirë duke biseduar me dikë, mos u trembni – pyetini se çfarë po bëjnë më vonë atë ditë. Ju shpejt do të vlerësoni nëse ata janë të hapur për të planifikuar diçka për të bërë së bashku. Shumë vizitorë të hoteleve udhëtojnë vetëm dhe më pas bëjnë turne me miqtë e rinj që takojnë.

 

Turne

Turet me guida janë një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të njohur njerëz të rinj. Cilido aktivitet të intereson, ndoshta ka një turne për të. Udhëtimet ditore janë shumë më të lehta sesa të përpiqesh të kuptosh vetë një ekskursion, dhe ato shpesh mund të jenë edhe më të lira. Më e mira nga të gjitha, nuk keni pse të jeni vetëm. Disa hostele në fakt ofrojnë ekskursionet e tyre, kështu që ju mund të shkoni me njerëzit e rinj që keni bërë atje. Nëse jo, përsëri do të gjeni të huajt në turne mjaft miqësor.

Detyrimi për të kaluar disa orë me një grup njerëzish inkurajon bisedën, madje edhe çiftet dhe familjet do të jenë kuriozë të dinë për udhëtarin tjetër që ndan hapësirën e tyre. Ju mund të keni aventurën e një shëtitje gjatë jetës, ziplining ose zhytjeje, ndërsa lidheni gjithashtu me njerëz të rinj nga e gjithë bota. Nëse kjo tingëllon si argëtim, mos harroni se ka edhe turne me udhëzime më të gjata që zgjasin një javë ose më shumë dhe ju çojnë nëpër një rajon të tërë. Takimi me njerëz të rinj është një garanci absolute.

 

Aplikacionet

Ndoshta mënyra më moderne për të takoni njerëz ndërsa udhëtoni është përmes aplikacioneve. Kjo mund të jetë më e mira nga këto metoda për takimin me vendasit.

Disa njerëz betohen në aplikacione për krijimin e miqve, megjithëse është kryesisht një aplikacion takimesh – por nëse jeni i hapur për më shumë, pse të mos rrëshqasni disa njerëz në zonën tuaj? Së fundmi, disa aplikacione lejojnë përdoruesit të krijojnë ngjarje për çdo qëllim dhe temë. Ju mund të kontrolloni nëse ka ndonjë grup në zonën në të cilën ndodheni, pastaj të shihni nëse ka ndonjë ngjarje që mund të merrni pjesë dhe mund të lidheni personalisht më shumë sesa në internet, duke ditur që të gjithë në ngjarje dolën me qëllimin e “takimit lart “me njerëz të rinj.

 

Të bësh miq gjatë udhëtimit mund të jetë e vështirë, por sigurisht nuk duhet të jetë e pamundur. Mos lejoni që të kalojë një nga aspektet më shpërblyese të udhëtimit. Përmes hosteleve, turneve dhe aplikacioneve, ju do ta gjeni kalendarin tuaj shoqëror më të plotë se kurrë.

Autori: LoraMcKenzie

Përveç gjithë kësaj, duke marrë një kurs gjuhe jashte vendit do t’ju lejojë të krijoni miq të rinj ndërsa mësoni gjuhën dhe të përgatiteni për të ardhmen tuaj, të zbuloni gamën e plotë të kurseve që Ynsitu ka për ju!

Leave a Reply