Qytetet më të mira për të studiuar gjermanisht në Gjermani

Nëse po mendoni të shkoni jashtë vendit për ca kohë për të përmirësuar gjuhën gjermane, opsioni më i mirë është gjithmonë të udhëtoni në vendin e origjinës! Duke vendosur për studioni gjermanisht në Gjermani Jo vetëm që do të jeni në gjendje të përmirësoni këtë gjuhë, por gjithashtu do të jeni në gjendje të njomni kulturën, historinë dhe peizazhet e saj.

Gjermania, (Deutchsland në gjermanisht), është vendi më i populluar në Bashkimi Europian , me 79.8 milionë banorë. Ndodhet në qendër të Evropës, kryeqyteti i saj është Berlini dhe përbëhet nga 16 shtete. “Gjermania” vjen nga populli gjerman “Alamanes”, një emër i përdorur nga romakët për të emëruar ato toka pranë Romës.

Për më tepër, është një vend shumë i rekomanduar për të udhëtuar, studiuar ose punuar, pasi është një vend që ofron shumë mundësi dhe mundësi. Aktualisht është fuqia e katërt në botë dhe e para në Evropë, kjo për shkak të sasisë së eksporteve që bën çdo vit, duke qenë kështu eksportuesi i tretë më i madh në botë. Po kështu, Gjermania është një vend shumë i pasur në inovacion dhe teknologji dhe në kulturë. Në fakt, shkencëtarë prestigjiozë si p.sh Albert Einstein , Karl Benz Y Heinrich Rudolf Hertz , dhe filozofë të mëdhenj si p.sh Friedrich Engels , Friedrich Nietzsche , Immanuel Kant Y Karl Marksi . Përveç kësaj, gjatë gjithë historisë së saj ajo ka qenë qendra e lëvizjeve të mëdha artistike siç është Rilindja , Gotik Y Romane .

Sa i përket klimës, megjithëse ndryshon pak në varësi të stinës së vitit, zakonisht është mjaft e butë. Temperaturat variojnë nga -15 ° C në 0 ° C në vjeshtë dhe dimër, dhe midis 6 ° C dhe 24 ° C në pranverë dhe verë. Klima e saj oqeanike çon në erëra të lagështa dhe reshje shiu në veri, veçanërisht në dimër.

Gjermania shquhet për një peizazh shumë të larmishëm, plot male, pyje, liqene, lumenj dhe plazhe në veri. Por gjithashtu ka qytete të mëdha për të parë se si Berlin, Mynih, Hamburg ose Frankfurt me shumë ndikime multikulturore. Kur bëhet fjalë për gastronominë, sallam, the gjevrek dhe birra janë disa nga simbolet e tij më përfaqësuese.

Përveç historisë, klimës dhe peizazheve, sa i përket gjuhës, gjuha e parë dhe e vetme është gjermanishtja, edhe pse nëse e vizitojmë mund të takojmë edhe shumë njerëz që flasin anglisht, e ndjekur nga frëngjishtja. Për më tepër, nga 180 milionë gjermanishtfolës, 100 milionë janë gjuhë amtare dhe 80 milionë jo-folës.


Destinacionet më të mira për të studiuar gjermanishten në gjermani.

  • Berlini

Berlini është një nga qytetet më të rëndësishme politike dhe kulturore të folur në Evropë. Fullshtë plot me muze të klasit të lartë, biblioteka dhe ngjarje muzikore. Alsoshtë gjithashtu një qytet plot plagë që tregojnë historinë e tij, si ai Memoriali i Holokaustit , mbetjet e Muri i Berlinit , e cila ndau qytetin për 28 vjet dhe kampet e përqendrimit dhe bunkerët , të cilat tregojnë rezultatin e fashizmit të ashpër që përjetoi qyteti në ditët e tij. Përveç kësaj, qyteti ka monumente të tjera të mëdha të tilla si Porta e Brandenburgut , ku zhvillohen shumica e festimeve të qytetit, Kube e Reichstag ose Shtëpia e Skulpturave të Botës . Te mësoni gjermanisht në Berlin , ne gjejmë një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh të përbëra nga kurse të përgjithshme të gjuhës, përgatitja e provimeve dhe kurse parauniversitare ndër shumë të tjera.

  • Mynih

Mynihu është një nga qytetet më të mëdhenj në Gjermani dhe me cilësinë më të mirë të jetës në botë. Ndodhet shumë pranë Alpeve, duke qenë një qytet i pastër, me peizazhe të gjelbra dhe vende të mrekullueshme për t’u vizituar, si p.sh. Kopsht anglez ose Lumi Isar . Përveç kësaj, gjatë vitit ajo ka ngjarje të mëdha të tilla si Oktoberfest dhe Konferenca e Sigurisë që tërheqin njerëz nga e gjithë bota. Në lidhje me gastronominë në qytet, do të shohim mbi të gjitha gjevrekë , leberkäs dhe kupat e birrës që konsumohen zakonisht në tarracat e jashtme. Së fundi, në lidhje me ofertën e Kurse gjermane në Mynih , veçanërisht ato të gjuhës së përgjithshme, bien në sy përgatitja e provimeve dhe ato të biznesit.

  • Frankfurt am Main

Frankfurti ndodhet në qendër të vendit. Quiteshtë një qytet mjaft modern, në fakt, ai ka aeroportin e tretë më të madh në Evropë dhe rrokaqiejt e mëdhenj. Sidoqoftë, është ende një vend shumë i pasur në kulturë. Frankfurti përbëhet nga numri më i madh i muzeve në Gjermani, përfshirë Muzeu i Artit Modern dhe Städel , në të cilën do të gjejmë vepra të piktorëve të mëdhenj si p.sh Monet , Van gog Y Pikaso ndër të tjera. Nëse jeni të interesuar për mësoni gjermanisht në Frankfurt Ne ju ofrojmë, ndër të tjera, kurse të përgjithshme të gjuhës dhe përgatitjen e provimeve.

  • Qytete të tjera

Përveç këtyre qyteteve të mëdha, ka edhe shumë të tjerë, si p.sh Këln , Freiburg nga Brisgau , Münster ose Konstancë , me të cilën me siguri nuk do të zhgënjeheni nëse qëllimi juaj është të mësoni gjermanisht në Gjermani dhe të shijoni përvojën që do të jetoni gjatë këtij udhëtimi.

Nga Ynsitu ju inkurajojmë të përjetoni të studioni gjermanisht jashtë vendit dhe për këtë ne ju ofrojmë qindra Kurse gjermane në Gjermani kështu që ju të vazhdoni të stërviteni, të mësoni gjuhën dhe të merrni në shtëpi një kujtim të mrekullueshëm të kësaj përvoje!