Pse të marrësh një kurs gjuhe jashtë vendit duhet të jetë qëllimi yt për vitin 2021

Sot do t’ju tregojmë pse mund të jetë e rëndësishme që të zgjidhni studioj kurse gjuhe jashtë vendit për vitin e ri . Le të shohim të gjitha detajet.

Rëndësia e kurseve të gjuhës jashtë vendit

Sa herë që një vit mbaron, ne bëjmë një Rrëfej gjithçka që na ka ndodhur . Sigurisht, kjo nënkupton “fitoret” tona dhe “humbjet” tona. Në thelb, ne e vlerësojmë atë që na ka ndodhur, veçanërisht në këtë vit shumë të veçantë, për të qenë në gjendje të projektojmë për vitin pasardhës.

Epo, 2021 mund të jetë një vit me të vërtetë produktiv për të arritur të gjitha ëndrrat tona. Në momentin e kthimit të faqes, mund të ndodhë që të mësuarit e një gjuhe të re në një mënyrë të veçantë mund të jetë një nxitje e shkëlqyeshme që ju lejon të arrini të gjitha qëllimet tuaja. Me fjalë të tjera, udhëzimi për ju në një gjuhë të re mund të jetë impulsi që ju mungon.

Padyshim, nuk do të jetë qëllimi juaj i vetëm për vitin … por e vërteta është se mund të jetë lidhja që bashkon të gjithë të tjerët . Duke mësuar një gjuhë të re, horizonte të reja do të hapen për pothuajse gjithçka që mund të mendonim. Kjo nënkupton, natyrisht, forma të reja të komunikimit, por edhe mundësi që tejkalojnë kënaqësinë e thjeshtë të të kuptuarit të një gjuhe të re.

Por qué realizar un curso de idiomas en el extranjero debe ser tu propósito para 2021

Pse duhet të mësoni një gjuhë të re në 2021?

Në Ynsitu jemi të vetëdijshëm se ndonjëherë është e vështirë të ndërmarrësh ato hapa të parë. Sidoqoftë, sapo të zbuloni të gjitha përfitimet, do të kuptoni se keni marrë vendimin e duhur. Prandaj, ne vendosëm të zgjedhim disa nga përparësitë kryesore të studimit të një gjuhe me ne nga jashtë .

Mundësi pune

Ju mund të mos jeni të kënaqur me punën tuaj të tanishme, dëshironi të merrni një më të mirë dhe madje nuk mund ta keni atë. E vërteta është se mësimi i gjuhëve do t’ju ofrojë një avantazh vendimtar në tregun e punës , pasi që ju do të jeni në gjendje të futni veten në një fushë që shumë njerëz do ta ndiejnë si diçka të huaj.

Duke pasur një gjuhë shtesë, rriten shanset për tu zgjedhur . Nuk ka rëndësi që ata nuk e kërkojnë atë në kërkesat: kjo të jep ndjesinë që mund të kesh lidhje me një numër më të madh njerëzish. Sidoqoftë, është gjithashtu e vërtetë që ju mund të bëni një ndryshim duke hyrë në punë që e kërkojnë atë.

Për shembull, ju mund të keni njohuri të gjera programore dhe të shihni një ofertë nga një kompani gjermane. Edhe pse mund ta zhvilloni atë detyrë pa probleme, komunikimi do të ishte praktikisht i pamundur . Në një rast të tillë, mësimi i gjuhës gjermane do të jetë faktori përcaktues që mund t’ju sjellë më afër punës tuaj në ëndërr. Kur ta keni, do të vlerësoni që keni studiuar!

Takoj njerez te rinj

Një aspekt përcaktues është ai shoqëror . Nëse jeni një person që i pëlqen udhëtimet ose që thjesht dëshiron të lidhet me botën, të mësuarit e një gjuhe mund të jetë faktori përcaktues që ju të njihni një kulturë të re dhe madje, që ju të mund të ndërveproni me njerëz që më parë mendonit se do të ishin e pamundur për të komunikuar.

Në këtë kuptim, hapet një gamë shumë e gjerë e mundësive: zbulimi i njerëzve të mirë, grupeve të reja të miqve dhe madje edhe dashuria. Imagjinoni që keni shansin të takoni njerëz që janë një përshtatje e përsosur për ju, por që nuk mund të specifikohen thjesht sepse nuk e kuptoni gjuhën e tyre. A nuk do të ishte kjo një mundësi e humbur?

Duke mësuar një gjuhë të re, do të jeni të lumtur, pasi do të kultivoni njohuritë tuaja; por gjithashtu do të shihni se mund ta bëni shpejt në praktikë kur flisni me të tjerët. Kjo hap dyert, jo vetëm për sentimentale, por edhe për pjesën që kemi shpjeguar më parë: mundësitë e punës. Gjithçka lidhet!

Njohuri më të mëdha

Një pikë tjetër e rëndësishme është që ju do të ushtroni trurin tuaj . Në fillim, do të ndjeni një gjuhë të re si një lloj hieroglifi që do të përpiqeni ta deshifroni. Mund t’ju duket e pamundur, por nëse e bëni me përpjekje dhe këmbëngulje, do ta kuptoni se do ta tejkaloni veten dhe do të arrini qëllime të reja.

Kjo do t’ju lejojë të fitoni më shumë njohuri që, në sajë të internetit dhe rrjeteve sociale, ju mund ta zbatoni shpejt në praktikë. Për shembull, mund të shikoni filma, seriale dhe madje video të ndryshme në YouTube ku ata flasin në gjuhën e re që po praktikoni. Do të befasoheni kur të kuptoni se kuptoni shumë më tepër nga sa keni supozuar.

Kjo do të thotë, më parë ishte shumë më e vështirë të gjesh materiale me të cilat mund të vinte në praktikë ato që mësove në kohën tënde të lirë. Tani, gjithçka është brenda mundësive të një klikimi ose një prekje të thjeshtë të ekranit, pasi që, mund të futesh edhe në forume ose komunitete për të biseduar me njerëz që flasin atë gjuhë.

Perspektivë më e madhe për të ardhmen

E fundit por jo më pak e, mësimi i një gjuhe nga jashtë do t’ju lejojë të projektoni dhe të gjeneroni qëllime të reja që para se të mendonit të pamendueshëm. Kur të keni nivelin e duhur, do të kuptoni që ju hapen dyer të reja për të përfituar, kështu që mendja juaj do të jetë e gatshme të “marrë një hap” dhe të mos ngecë në vend ose të mësohet me atë që keni arritur tashmë.

Sidomos në fillim të një viti, ju tashmë do të vendosni një qëllim të ri fillestar, i cili do të jetë të mësoni sa më shumë që të mundeni gjuhën e re që preferoni. Ndërsa e arrini, do të kuptoni se lindin mundësi të ndryshme që nuk do të kishit imagjinuar se ekzistonin, prandaj është gjithashtu mirë të jepni një ritëm të ri në jetën tuaj dhe që ju surprizon me gjithçka që ju ruan.

Gjithashtu, duhet ta mbani mend atë gjithmonë e keni fjalën e fundit mbi vendimet tuaja . Gjuha që dëshironi të studioni duhet të bazohet në shijet tuaja dhe madje edhe në parashikimet personale në lidhje me atë që mund të jetë më e dobishme për ju, kështu që jo domosdoshmërisht duhet të studioni ato më të zakonshmet. Ka shumë mundësi që mund t’ju përshtaten në mënyrë të përkryer!

Me fjale te tjera, bëj kurse gjuhe jashte vendit përmes Ynsitu do t’ju lejojë të zbuloni dhe të arrini ëndrrat tuaja pak nga pak. Zbuloni 11 gjuhët që mund të mësoni nga dora e Ynsitu. Ne i kuptojmë pengesat që mund të paraqiten dhe mënyrën më të mirë për t’i kapërcyer ato. Vazhdo dhe bëje atë objektivin tënd në listën e dëshirave të vitit të ri!

Leave a Reply