Kanada, destinacioni perfekt për të mësuar anglisht nëse jeni nga Amerika Latine

Canadá destino perfecto aprender inglés Latinoamérica

 

A po mendoni të shkoni meso anglisht ne Kanada? Epo, kjo është një ide e shkëlqyeshme nëse jeni Amerikan Latine. Qeveria Kanadeze, për disa vite tani, ka hapur dyert e territorit të saj në mënyrë që njerëzit e të gjitha kombësive të arrijnë dhe të përfitojnë nga sistemi i tij i shkëlqyer dhe prestigjioz arsimor, si dhe cilësia e lartë e jetës që mund të gjeni në këtë vend të Amerikës së Veriut.

Kanadaja është një destinacion me larmi të madhe kulturore, kjo është promovuar nga politikat e saj të imigracionit, të cilat kanë lejuar vendosjen e grupeve të ndryshme etnike nga të gjitha kontinentet.

Autoritetet vlerësojnë se në Kanada atje jane më shumë se 6 milion emigrantë nga e gjithe bota. Grupet etnike dhe kulturore që kanë praninë më të madhe në këtë vend vijnë nga Kina, Filipinet, Mbretëria e Bashkuar, India, Shtetet e Bashkuara dhe Italia.

Në një masë më të vogël, ka vendbanime të konsiderueshme të njerëzve që vijnë nga Gjermania, Hong Kong, Polonia, Portugalia dhe Vietnami. Lidhur me vendet e Amerikës Latine, asnjë prej tyre nuk është në mesin e atyre që kontribuojnë me personelin më emigrant në Kanada.

Sidoqoftë, vlerësohet se, si rajon, Amerika Latine kontribuon afërsisht 400,000 njerëz që rritin popullsinë emigrante në këtë vend. Kjo përfaqëson më shumë se 1% të popullsisë së përgjithshme të kombit.

Emigrantë latinë që mbërrijnë më shpesh në Kanada vijnë nga Meksika, Kolumbia, El Salvador, Kili, Peruja, Guatemala, Brazili, Ekuadori, Argjentina, Venezuela dhe Nikaragua .

 

Ku jetojnë Amerikanët Latine në Kanada?

Latinët në Kanada jetojnë kryesisht në territorin e Ontario, 47%, 27% jetojnë në Quebec, 13% në British Columbia dhe 9% në Alberta. Montreal, Toronto dhe Vancouver janë qendrat kryesore urbane që Amerikanët Latine preferojnë të vendosen në Kanada, pasi që 65% e rritjes së popullsisë Latine në këtë vend është përqendruar në këto qytete. Qytetet e tjera që presin Latinos, në një numër më të vogël, janë Otava, Edmonton dhe Calgary.

Për sa i përket moshës, ata nën 15 vjeç përbëjnë 29% të Latinos që jetojnë atje. 18% janë midis 15 dhe 24 vjeç, ndërsa 34% janë midis 25 dhe 44 vjeç. Siç mund ta shihni, Kanada ka një popullsi mjaft të re të Amerikës Latine. Nëse jeni student në këtë rang moshe, atje mund të gjeni njerëz të së njëjtës moshë që do t’ju ndihmojnë të integroheni në vend.

 

Pse Kanada është vendi i identifikimit eal për të studiuar anglisht

Mësoni anglisht në Kanada për Amerikanët Latine Isshtë një trend që ka disa vjet që po rritet. Duhet të keni parasysh se ky vend ka dy gjuhë zyrtare që janë anglishtja dhe frëngjishtja. Janë 94% e Latinos që kanë një zotërim të përsosur të njërës prej këtyre dy gjuhëve. Po kështu, 87% flasin spanjisht shpesh dhe, nga këta, 44% përdorin spanjishten si gjuhën e tyre të përditshme në shtëpi.

Në Kanada do të gjeni një gamë të gjerë të institucioneve gjuhësore me cilësi të lartë dhe standarde të të mësuarit. Aty do të përjetoni që niveli juaj i anglishtes do të rritet në mënyrë eksponenciale brenda disa javësh, për shkak të kërkesës dhe cilësisë së metodave të mësimdhënies dhe mësuesve.

Shumica e popullsisë së Amerikës Latine që do të gjeni në Kanada ka një nivel të lartë arsimor. Përveç njerëzve që do të mësojnë anglisht ose të përmirësojnë zotërimin e tyre në këtë gjuhë, shumë vijnë për të bërë specializime, master dhe doktoratura.

 

Avantazhet e të mësuarit anglisht në Kanada për Amerikën Latine

Mësoni anglisht në Kanada për Amerikën Latine Ai ofron avantazhin e studimit të kësaj gjuhe në një vend multikulturor dhe në të cilin ju mund të jetoni të zhytur në këtë gjuhë, ndërsa mund të bëhet gjithashtu ndërsa jetoni me gjuhë të tjera, të tilla si frëngjishtja dhe spanjishtja midis gjuhëve të tjera.

Ky vend është i njohur gjerësisht ndërkombëtarisht për nivelin e lartë arsimor të instituteve të tij dhe për cilësinë e jetës së tij më të lartë se çdo vend në Amerikën e Jugut, madje edhe më mirë se shumë vende evropiane. Kanada ka nisma qeveritare që kërkojnë të tërheqin vëmendjen e të huajve për të emigruar në territorin e saj dhe për të bërë jetesën e tyre atje.

Për disa vite tani, ky komb ka lehtësuar hyrjen e shumë Latinos si kolumbianë, meksikanë, argjentinas, kilianë, peruanë, venezuelianë dhe kombësi të tjera; të cilët kanë formim profesional në të ndryshme fusha të tilla si mjekësia, inxhinieria, arsimi, gjuhët, administrata , etj

Imagjinoni që në këtë vend do të jeni në gjendje të përmbushni ëndrrat tuaja për të përmbushur veten në mënyrë profesionale dhe për të pasur një cilësi të jetës që do të ishte shumë e vështirë për t’u arritur në vendin tuaj të origjinës në Amerikën Latine. Kur të jeni atje, ju mund të zhvilloheni në gjuhën angleze që trajtohet në mjediset e punës të zonës tuaj të specializimit ose profesionit. Së shpejti do të keni mundësi të hyni në një leje pune, nëse arrini të merrni një punë sipas profesionit tuaj .

 

Kostoja e jetesës së një studenti në Kanada

Duke marrë si referencë qytetin e Torontos, kostoja e një apartamenti me qira varion midis 450 dhe 500 dollarë amerikanë. Sidoqoftë, ka shumë plane për studentët që vijnë për të marrë kurse gjuhe dhe akomodimi në të njëjtin qytet mund t’ju kushtojë mes 200 dhe 350 dollarë amerikanë .

Kurset e anglishtes që mund të merrni kanë çmime që variojnë nga 200 deri në 400 dollarë në javë. Por nëse rezervoni ose merrni me qira një plan paraprakisht ju mund të kurseni deri në 20% si në vlerën e akomodimit ashtu edhe në çmimin e kursit .

Kurse angleze në Kanada nëse jeni hispanik ato janë një nga përvojat më të mira që mund të keni në jetën tuaj. Jo vetëm që është një projekt përmes të cilit do të fitoni zotërimin e një gjuhe globale, por gjithashtu do të keni mundësinë të krijoni marrëdhënie personale me njerëz nga e gjithë bota, të cilat mund të paraqesin mundësi për mundësi më të mira karriere si në Kanada ashtu edhe në vendet e tjera vendet.

Ne ju ftojmë të njihni dhe rezervoni disa nga kurset dhe planet e ndryshme në të cilat ne ju ofrojmë Ynsitu . Mësoni anglisht në Kanada Shtë më lehtë sesa duket nëse keni vullnet të përmbusheni personalisht dhe profesionalisht.

Leave a Reply