Intervistë me Rebecca Abela, Drejtore e Studimeve të Sprachcaffe Pembroke: “Dëshira jonë është të shohim njerëz që kërkojnë të udhëtojnë përsëri më shumë se kurrë më parë”

Rebecca Abela

Rebecca Abela, Drejtore e Studimeve, Sprachcaffe Pembroke

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Përveç vendndodhjes dhe vendosjes unike të shkollës, në Sprachcaffe ne e konsiderojmë veten më shumë sesa thjesht një festë gjuhësore, por edhe një mundësi për të praktikuar dhe jetuar me të vërtetë gjuhën. Pavarësisht nëse është në klasa, duke pushuar pranë pishinës apo duke pushuar në kopsht, ne përpiqemi të krijojmë një atmosferë argëtuese dhe çlodhëse ku studentët inkurajohen të komunikojnë dhe të formojnë lidhje gjatë gjithë jetës, gjatë gjithë pikës së përbashkët të të mësuarit anglisht. Për më tepër, ekipi ynë me përvojë dhe i kualifikuar mirë krenohet me sigurimin e shërbimit më të mirë të mundshëm për studentët, ndërsa njëkohësisht siguron një përvojë të paharrueshme.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studentët kanë mundësinë të zhyten plotësisht në gjuhë. Ata jo vetëm që ndjekin klasat e gjuhës, por ata gjithashtu përjetojnë jetën e përditshme në një vend anglishtfolës. Ekziston gjithashtu një përfitim i shtuar i takimit me njerëz nga e gjithë bota në kohë reale, ndarja e kulturave dhe ndërtimi i lidhjeve personale; e gjitha përmes një interesi të ndërsjellë për të mësuar një gjuhë.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Pas pandemisë, dëshira jonë është të shohim njerëz që kërkojnë të udhëtojnë përsëri më shumë se kurrë më parë, dhe kështu që ne shpresojmë që studentët të vazhdojnë t’i japin përparësi pushimeve në gjuhë.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Besoj se gjithnjë e më shumë studentë do të kërkojnë kurse të përgatitjes së provimeve, si dhe kurse të specializuara në anglisht të biznesit si një mjet për të çuar përpara karrierën e tyre dhe perspektivat e studimit.

SHKOLLA


Sprachcaffe Language Plus St. Julians
Emri i shkollës

Gjuhët Sprachcaffe Plus

Vendi / Qyteti

Malta / Pembroke

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

Në Sprachcaffe ne krenohemi duke ofruar një përvojë të plotë gjuhësore. Studentët mund të marrin pjesë në kurset tona, të cilat gjithashtu mund të bëhen të personalizuara për t’iu përshtatur nevojave dhe kërkesave specifike të studentëve, ndërsa në shoqëri me individë të tjerë të ngjashëm. Përveç mësimeve, kampusi ynë është i vendosur në qendër dhe gjithashtu ofron gjithçka që studentët mund të kërkojnë.

Ne ofrojme:

– Madhësi të vogla në klasë që garantojnë vëmendjen personale nga mësuesit
– Një ekip shumë-kombëtar dhe i mirë-kualifikuar i mësuesve
– Anëtarët e stafit nga mbi 10 vende të ndryshme
– Rezidencë vetë-hotelierike në kampus
– Një bar dhe restorant plotësisht funksional
– Pritja 24/7
– Aktivitete të organizuara në grup nga ekipi ynë i kohës së lirë, p.sh. ndonjë gjë kulturore, udhëtime ditore / fundjavë etj.
– Një pishinë e madhe noti për relaksim dhe sport
– Një fushë volejbolli
– Një kopsht i bukur
– Lavanderi
– Dhoma multimediale
– Një dhomë studimi
– Një bibliotekë për fokus shtesë në anglisht

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Ne ofrojmë një sërë kursesh me qëllim që t’u përgjigjen studentëve nevoja dhe kërkesa të ndryshme. Kurset tona përfshijnë:

– Kurse standarde angleze që përqendrohen në të gjitha aftësitë, p.sh. të dëgjuarit, të lexuarit, të folurit, të shkruarit, gramatikës, fjalorit dhe shqiptimit. Këto janë në dispozicion si për të rriturit ashtu edhe për të rinjtë (13 – 18 vjeç).
– Kurse intensive angleze që përqendrohen në çdo ditë anglisht bisedor
– Kurset e anglishtes së biznesit që përqendrohen në p.sh takime, prezantime, negociata, email, etj.
– Kurse Online
Kurset e përgatitjes së provimit : stafi ynë me përvojë mësimdhënës është në gjendje të ofrojë programe të përqendruara në provime të njohura ndërkombëtarisht si IELTS, FCE, CAE, PET dhe TOEFL.
Klasa private një me një
– Kurse të mbyllura në grupe
– Anglisht për qëllime specifike, Pavarësisht nëse është një ekip mësuesish që kanë nevojë për praktika dhe teknika të shtuara në metodologjinë e mësimdhënies, ose një grup kontrollorësh të trafikut ajror, avokatë ose inxhinierë kompjuterash, ne jemi në gjendje të ofrojmë kurse të tilla.

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Zonat përreth shkollës sonë janë shumë të qeta, kështu që studentët gjithmonë mund të bëjnë një gjumë të mirë, por ne jemi gjithashtu vetëm 10 minuta më këmbë nga qendra e zënë e Shën Julianit. Këtu, mund të gjesh shumë opsione të kohës së lirë si restorante, bare, dyqane, një rrugicë bowling, një kinema dhe plazhet aty pranë. Kjo përfundimisht çon në një shëtitore të bukur ku duke ecur buzë detit, qyteti popullor i Sliema mund të arrihet duke treguar pamje të bukura të kryeqytetit tonë, Valletta.

Ne jemi gjithashtu shumë afër një supermarketi, palestre dhe farmacie të madhe, kështu që nevojat e studentëve mund të plotësohen me të vërtetë.