Intervistë me Magdalena Kasperowicz-Swanson, Ekzekutive e Operacioneve të Marketingut në Berlitz Language Centre Malta: “Turizmi i gjuhës do të mbetet i fortë në kohën e pas pandemisë”

magdalena berlitz

Magdalena Kasperowicz-Swanson, Ekzekutive e Operacioneve të Marketingut, Berlitz Language Centre Malta

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Berlitz Malta është shkolla më e vendosur në Maltë. Studentët nuk kanë nevojë të udhëtojnë në vend dhe as ata nuk kanë ndonjë shpenzim shtesë për të udhëtuar. Ne e kuptojmë gjuhën si një mjet komunikimi dhe përqendrohemi në përqindjen e lartë të kohës së të folurit. Të gjithë instruktorët janë oratorë vendës dhe përdorin një metodë bisedimi për t’i angazhuar studentët që të flasin në gjuhën e synuar vetëm që nga dita e parë. Vetëm duke folur studentët do të jenë në gjendje të komunikojnë në gjuhën e re shpejt. Ne i përgatisim studentët tanë se si të komunikojnë në situata të jetës reale. Të gjitha ushtrimet dhe diskutimet bazohen në temat aktuale të cilave nxënësit mund t’u referohen. Ne u mundësojmë studentëve tanë të fitojnë besim dhe të ndihen rehat duke komunikuar në një mjedis ndërkombëtar dhe global.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Malta konsiderohet si një nga mjediset më të mira të të mësuarit anglisht në Evropë për shkak të kombit anglishtfo folës, vendndodhjen e bukur, pushimet ndjejnë klimë dhe mikser të njerëzve të saj. Malta si një vend shumëkulturor anglisht-folës u jep nxënësve një goditje shtesë motivimi për të praktikuar aftësitë e tyre gjuhësore pas orëve të shkollës, ndërsa eksploron Ishullin, duke qëndruar me familjen anglisht folëse ose në një hotel dhe duke takuar njerëz të rinj.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Turizmi i gjuhës do të mbetet i fortë në kohët pas pandemisë pasi shumica e studentëve duan të përjetojnë kulturën dhe tërheqjet malteze ndërsa studjojnë anglishten.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Turizmi i gjuhës, vetë-studimi online, programet e vetë-ritmit.

SHKOLLA


frances king london
Emri i shkollës

Qendra e Gjuhës Berlitz Maltë

Vendi / Qyteti

Maltë/St Julian

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

22 vjet përvojë në mësimdhënien e anglishtes në Maltë. Metoda Berlitz ® përdorur në shkollën tonë është një mënyrë intuitive dhe e natyrshme për të mësuar një gjuhë të re. Të gjitha opsionet e akomodimit në shkollë janë brenda distancës së ecjes për në shkollë.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

General English for adults, teens and young learners, Business English, Total Immersion Course, Exam preparation courses, online courses.

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Shkolla është e vendosur në një nga vendpushimet kryesore të Maltës – St. Julian’s, brenda distancës së shkurtër të ecjes në Detin Mesdhe, plazh me rërë, kompleks dyqanesh, kinema, qendër bowling, supermarkete, restorante, bare, etj.