Intervistë me Joelle Coade, Drejtor Menaxhues i ACET Cork: “Përballja me situata të panjohura ju lejon të mësoni se si të trajtoni situata të vështira”

joelle coade

COADE JOELLE, DREJTORI MENAXHUES, TAPI ACET

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Ne jemi një biznes familjar dhe na pëlqen të mendojmë se kjo përfaqëson një pikë kyçe të shitjes pasi ekziston një udhëheqje e qëndrueshme afatgjatë. Ne kemi një reputacion të cilësisë dhe profesionalizmit. Kjo vjen nga besimi ynë për t’i shërbyer studentëve tanë dhe partnerëve tanë (të cilët na dërgojnë studentë), me mirëdashësi, fleksibilitet, efikasitet, besueshmëri, standarde të shkëlqyera të mësimdhënies.
Ndërsa aktiviteti ynë kryesor është Trajnimi i Gjuhës Angleze, ne ofrojmë një sërë shërbimesh përfshirë zgjedhjen e akomodimit, një program social dhe mirëqenien sociale të studentëve. Studentët dhe partnerët tanë kanë përvojë 24 orë nga koha kur mbërrijnë deri në kohën kur kthehen në shtëpi. ACET synon të ofrojë kurse cilësore në një nxënës në qendër të nxënësve për studentët ndërkombëtarë në një mjedis pozitiv dhe gjithëpërfshirës. Ne ofrojmë një gamë të plotë të shërbimeve të mbështetjes së studentëve dhe synojmë t’u mundësojmë studentëve tanë të shijojnë përvojën e tyre në Tapë.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Ka shumë përfitime nga studimi jashtë vendit. Studentët përmirësojnë aftësitë e tyre gjuhësore. Përjetoni një stil tjetër të mësimdhënies. Përshtypje punëdhënësve. Në CV tuaj gjithmonë duket mirë që keni përjetuar të jetoni jashtë vendit. Përmirësoni rrjetin tuaj. Mësoni rreth kulturave dhe perspektivave të reja. Zhvilloni besimin tuaj. Dhe më e mira nga të gjitha, shihni botën.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Ndihem pozitivisht për të ardhmen e turizmit gjuhësor. Arsyeja kryesore për këtë lloj udhëtimi dhe eksperience është të përmirësojmë aftësitë gjuhësore dhe të jemi në gjendje të rritemi profesionalisht në të ardhmen. Sidoqoftë, ata që fillojnë këtë përvojë shpesh kanë një arsye të dytë: të rriten në një nivel personal. Ideja është e thjeshtë: përballja me situata të panjohura ju lejon të njihni veten më mirë dhe të mësoni se si të trajtoni situata të vështira. Gjithmonë do të ketë interes për të mësuar, për t’u njohur me destinacionin dhe për të qenë në gjendje të lulëzojmë në një mjedis të ri shoqëror dhe kulturor.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Ndërsa kurset e përgatitjes së provimit janë gjithmonë shumë të popullarizuara. Kam parë një rritje të ndjeshme të rezervimeve të programeve familjare. Gjithnjë e më shumë, prindërit duan që fëmijët e tyre të ekspozohen ndaj gjuhëve dhe kulturave të ndryshme që në moshë të vogël.
Me kurset tona të gjuhës për të gjithë anëtarët e familjes, fëmijët mund të argëtohen me fëmijë të tjerë nga e gjithë bota ndërsa prindërit përfitojnë nga një festë aktive e zhytur në një kulturë të re. Dhe të gjithë në familje mund të ndajnë ato që kanë mësuar në mbrëmje!

SHKOLLA


acet cork
Emri i shkollës

Tapa ACET

Vendi / Qyteti

Tork / Irlandë

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

ACET është një shkollë e drejtuar familjare me përvojë më shumë se 45 vjeçare, e vendosur në një ndërtesë elegante dhe me stil në zemër të qendrës së qytetit Cork. Shkolla jonë Boutique krenohet me një brendshme elegante gjeorgjiane me pajisje dhe teknologji të shkëlqyera për të përmirësuar të mësuarit. Një dhomë studimi me një bibliotekë të gjerë me libra, materiale plotësuese në të gjitha nivelet dhe stacione dëgjimi. Ne kemi një dhomë kinemaje me një koleksion DVD, dhomë kafeje dhe një kopsht tërheqës. Planprogrami ynë shkollor përqendrohet në aftësitë e komunikimit dhe të të mësuarit me 7 nivele të disponueshme nga A1 në C2 (Fillestar në Avancuar të Epërm).
Përfundimi i suksesshëm i secilit nivel lidhet me një grup të qartë të deklaratave ‘mund të bëj’. ACET ofron shërbim falas të këshillimit në gjuhë dhe të gjithë mësuesit tanë kanë një diplomë universitare dhe një kualifikim profesional EFL.
Një vizitë e fundit nga Taoiseach i Irlandës, Z. Micheál Martin (Kryeministri Irlandez) për të treguar mbështetje gjatë kësaj kohe të vështirë të Covid demonstroi vlerën që ACET u ofron klientëve.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Kurset tona përqendrohen në zhvillimin e aftësive të komunikimit dhe autonominë e nxënësit përmes:
• Vendosja e objektivave të arritshëm të të nxënit
• Përshtatja e planprogramit për nevojat e klientit
• Mësimi i aftësive studimore
• Decentralizimi i klasave
• Përdorimi i aktiviteteve komunikuese që pasqyrojnë ‘botën reale’
• Përdorimi i pohimeve ‘mund të bëjë’ për të vendosur përparimin dhe aftësinë
• Përdorimi i teknologjisë në klasë – laptopë dhe aktivitete në internet për të inkurajuar autonominë e nxënësit dhe mësimin e vazhdueshëm
ACET ofron një sërë kursesh: Standard dhe Anglisht intensiv , Kurse përgatitore për provimet e IELTS / TOEFL / TOEIC dhe Cambridge , Kurse të Trajnimit të Gjuhëve të Korporatave, Punë Praktike në Punë Profesionale, Kurse për Mësues të Jashtëm të Anglishtes, Aviacionit dhe Anglishtes Ushtarake, Programi i Artë (50+), Programet Familjare dhe të Rejat.

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Cork është qyteti i dytë i Irlandës me një popullsi prej 190,000.
Tapa është një qytet i bukur me arkitekturë unike.
Tapa ka përfitimet e një qyteti më të madh, por paraqitja e tij do të thotë që ai ende mund të vizitohet në këmbë.
Tapa ka një ambient unik për blerjen e qytetit me një përzierje dyqanesh irlandeze dhe ndërkombëtare.
Tapi përfiton nga një program i shkëlqyeshëm kulturor argëtimi gjatë gjithë vitit, duke qenë një qytet universitar me një popullsi rinore dhe një jetë nate gumëzhitëse.
Tapa është kryeqyteti gustator i Irlandës me restorante fitues të çmimeve dhe një traditë të kuzhinës së shkëlqyer me specialitete ushqimore artizanale duke përdorur produkte të freskëta.
Tapa ka pajisje të shkëlqyera për sporte të tilla si golf, vela, tenis, hipur në kalë.
Tapa është dera në jug-perëndim të bukur të Irlandës dhe Rrugën e famshme të Atlantikut të Egër.
Cork aktualisht është shtëpia e selisë shumëkombëshe të Apple, Pfizer, EMC e cila punëson shumë studentë të kaluar. Shumë po hapin zyra të reja në qendër të qytetit duke ofruar punë për folësit dygjuhësh.