Intervistë me Isabella Conti, Drejtore Shitjesh e BELS Kercem: “Pandemia nuk e ka anuluar pasionin e qenieve njerëzore për të mësuar gjuhë të huaja”

Isabella Conti, Drejtore Shitjesh, BELS Kercem

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Nëse jeni duke kërkuar për një qendër të gjuhës së stilit të boutique.
Nëse doni të jeni një person dhe jo një numër
Nëse jeni duke kërkuar për shërbim të personalizuar, kujdes & vëmendje
Nëse doni kurse të gjuhës me cilësi të lartë, në klasa të vogla ndërkombëtare
Nëse strehimi është i rëndësishëm për ju!
Atëherë mos shiko më tej!
Ne jemi përgjigja për ty! Book gjuhën tuaj qëndrojnë në BELS Gozo.
Nga ana tjetër nëse jeni më të rinj në moshë (midis 20 deri në 30 vjet) dhe ndërsa jeni serioz në përmirësimin e aftësive tuaja në gjuhën angleze, por dëshironi të jeni kryesor në ishullin kryesor të Maltës… pastaj mund t’ju ofrojmë qendrën tonë BELS MALTA të vendosur në vendpushimin bregdetar të Gjirit të St. Pauls.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Nëse dëshiron vërtet të kesh sukses në të folur anglisht, duhet të mendosh anglisht për të folur anglisht .. Duhet të zhytesh në një vend anglishtfolës dhe në vetë gjuhën.
Kur bën një program studimi jashtë vendit, nuk mëson vetëm teknikat e gramatikës, ose dëgjon anglishten që flitet në mënyrë të përsosur nga një folës vendas i gjuhës angleze, por mund të përjetosh akset e ndryshme të gjuhës, pasi takon studentë të ndryshëm të kombësive të ndryshme që të gjithë flasin anglisht në mënyrë të ndryshme. Është nëpërmjet gabimeve të tyre, që ti të përmirësohesh në tënden. Kur studion jashtë vendit, mund të flasësh anglisht në çdo kohë. Për të marrë një autobus, për të kërkuar udhëzime, për të blerë ushqime dhe për të porositur një pije në një bar, duhet të bëhet në anglisht. Është zhytje e plotë!

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Kriza ekonomike, pandemitë vdekjeprurëse botërore mund të kenë krijuar dëme në jetën tonë, megjithatë ata nuk e kanë anuluar pasionin e qenieve njerëzore për të mësuar gjuhë të huaja. Nëse ka ndonjë gjë, nevoja është rritur.
Kështu që unë besoj me vendosmëri se e ardhmja e turizmit të gjuhës është e siguruar. Ajo ka ndryshuar pikëpamjet dhe ka evoluar. Ka shkuar në internet dhe pastaj hibrid. Na është dashur të bëhemi të zgjuar në teknologji, por nuk kemi vdekur. Jemi këtu, më të fortë se kurrë.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Gjatë vitit të kaluar, që nga fillimi i COVID-19 ne kemi parë tashmë një ndryshim në mënyrën se si njerëzit i shohin mësimet Online. Në mars të vitit 2020 të gjithë ishin kundër tij. Është e vërtetë se mësimet online nuk do të bëjnë kurrë ballë për ballë mësimet. Ajo që arrin të mësosh kur je duke jetuar në një klasë nuk do të zëvendësohet kurrë, por në ditët e sotme shohim se njerëzit e kanë pranuar këtë mënyrë të re të mësimdhënies. Disa po e përdorin atë, në përgatitje përpara programit aktual të studimit jashtë vendit.
Kurset hibride gjithashtu janë bërë më popullore.
Në shkollat aktuale, unë mendoj se do të ketë një rritje të mëtejshme në programet afat-gjatë, akademike si dhe programet e orientuara nga Biznesi, si pas ngjarjeve të mëdha, shumë njerëz vendosin të ndryshojnë punë ose të kthehen në studim.

 

SHKOLLA


Emri i shkollës

BELS

Vendi / Qyteti

Kercem/Gozo

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Së pari duhet të jetë vendi unik. Gozo është ishulli motra e Maltës. Më i pastër dhe më i gjelbër, është një parajsë për ata studentë që dëshirojnë t’i shpëtojnë jetës së tyre të përditshme të trëndshme. Ishulli ka plazhe të shumta të vogla me rërë, të izoluara dhe jashtë shtigjeve të rrahura, ideale për ata të dashuruar pas biçikletave. Vetë shkolla, e ndërtuar fillimisht si një fermë, sot ka 9 klasa, secila me pllaka të bardha interaktive dhe gjendje ajri. Dritaret shohin në një kopsht të harlisur, tani, në kohën e pranverës, në lulëzim të plotë. Çdo klasë, ka një tabelë të bardhë interaktive, një njësi të gjendjes së ajrit, dritare dhe bord të bardhë . Ajo është plotësisht wifi’d dhe mund të pranojë studentët me një paaftësi. Studentët që zgjodhën BELS Gozo janë gjithashtu shumë të mirë. Ata janë të pjekur (midis 38 – 43 vjet). Ata duan dhoma të vogla me nxënës të moshës së ngjashme, të kombësive të ndryshme, me më shumë vëmendje mësuesit. Ata zgjedhin të jetojnë me kujdes me familjet mikpritëse gozitane të zgjedhura, në mënyrë që të zhyten në kuptimin e mirëfilltë në mënyrën e jetesës gozitane!

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Ne ofrojmë standard & Mini Group kurse të përgjithshme të anglishtes me maksimum 12 & 6 studentë respektivisht. Të dy kurset mund të shiten në 2 intensitete të ndryshme: 20 ose 30 mësime. Programi i mësimit 20 përbëhet nga 4 mësime në ditë të cilat ndahen në 2 module – secili 90 minuta i gjatë. Të dy modulet, janë kryesisht të dedikuara për gramatikën; duke përdorur Qasjen e Komunikimit. Pasdite shtesë 10 mësime, të cilat përbëjnë kursin Intensive janë të dedikuara pastaj për rrjedhshëm, bisedë. Në Gozo, ne gjithashtu të drejtuar një biznes Mini grup me datat e zgjedhura të fillimit. Ky program përfshin 15 orë të shkollimit javor, në grupe maksimumi. 6 nxënës. Çdo datë e fillimit zgjat 2 javë – niveli minimal i hyrjes është Intermediate. Dhe në fund, ne gjithashtu shesim Individual Tuition, ose si një standalone ose përveç kursit të grupit. Shkollimit individual, është bërë në mënyrë të përshtatur sipas kërkesës së klientit. Të gjithë studentëve u duhet të ulen për testin tonë Anglisht Online & u jepet një libër kursi. Ne përdorim JETËN nga National Geographic.

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

BELS Gozo ndodhet në fshatin e vogël Kercem, një 20-minutësh në këmbë nga kryeqyteti i Viktorias – Gozo. Ndërsa Kercem është një fshat fermerësh, Viktoria, është meka e Gozos – mjaft fjalë për fjalë – çdo gjë ndodh këtu. Këtu gjeni dyqane, ushqime, supermarkete, kafene, bare dhe restorante. Edhe stacioni kryesor i autobusit është këtu! Ishulli është i lidhur shumë mirë me anë të transportit publik; dhe autobusët vrapojnë si orë zvicerane.
Në shkollë ofrojmë aktivitetet tona të lirë. Këto janë një tjetër unike, pasi kanë nevojë të bëjnë thirrje për një klientelë më të pjekur. Këto përfshijnë pilates, gozo gatim, degusting verë & zejtarisë. Për më shumë aventurierë ne ofrojmë kajak dhe cliff varur dhe për ata që kërkojnë për relaksim, ne mund të rezervuar trajtimet spa dhe bbq’s bukur pranë Blue Lagoon në Gozo. Darka të këndshme, të luash letra me vendasit në lokalin e fshatit, të dëgjosh muzikë xhazi ose të ndash një shishe verë në një plazh janë pjesë e jetës studentore gozitane. Gozo nuk është e mërzitshme!