Intervistë me Helen Rouse, Drejtore e Studimeve të Kolegjit Ndërkombëtar ETC në MB: “Studimi jashtë vendit është mënyra e vetme për të filluar një përvojë intensive të mësimit të gjuhës me rezultate të përshpejtuara.”

ETC International School

Helen Rouse, Drejtoreshë e Studimeve – Kolegji Ndërkombëtar ETC, MB

 

Pse një student do të zgjedhë shkollën e tij?

ETC Bournemouth është një shkollë e madhe, e njohur në bregdetin jugor të Anglisë. Para së gjithash, ne jemi shumë krenarë për atmosferën tonë miqësore dhe të kujdesshme dhe përpiqemi t’i ndihmojmë studentët të ndihen si në shtëpi dhe të lumtur ndërsa janë me ne, në Rezidencën tonë, në një shtëpi familjare ose në klasat tona. Stafi ynë mësimor është me përvojë dhe profesionist dhe gjithmonë do të shkojë përpara për të ndihmuar studentët të shijojnë mësimet, të kuptojnë dhe të përparojnë. Ne ofrojmë një gamë të gjerë kursesh nga anglishtja e përgjithshme në një numër kursesh të specializuara dhe klasa provimi dhe jemi të përgatitur mirë në mësimdhënien efektive në internet, si dhe në vend. Klima dhe vendndodhja jonë e mirë buzë detit dhe qendrës së qytetit në një zonë mahnitëse të Anglisë, janë faktorë të shtuar që i pengojnë studentët të studiojnë me ne.

 

 

Sipas jush, cilat janë përfitimet kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Studimi i një gjuhe jashtë vendit do të thotë që ju jeni të zhytur në gjuhë gjatë gjithë kohës, jo vetëm në kohën tuaj të mësimit, dhe mund të mësoni shumë më tepër duke dëgjuar, shikuar dhe lexuar atë që është përreth jush, me mundësi të bollshme për të praktikuar. Përveç kësaj, ju po përjetoni një kulturë të re të dorës së parë, e cila vetëm mund të pasurojë mendjen tuaj, ndërsa nëse jeni më i ri, është një mënyrë e shkëlqyer për të nxitur pavarësinë dhe iniciativën tuaj. Së fundi, për të gjithë është një mënyrë e garantuar për të bërë miq të rinj nga e gjithë bota.

 

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Turizmi gjuhësor do të jetë gjithmonë një sektor i madh i ekonomisë dhe industrisë së udhëtimit pasi bota bëhet gjithnjë e më e lidhur dhe komunikimi është parësor. Studimi jashtë vendit është mënyra e vetme për të filluar një përvojë intensive të mësimit të gjuhës me rezultate të përshpejtuara dhe për të fituar një dritare të re në kulturat e tjera.

 

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve mes bashkëmoshatarëve?

Një student tipik do të zgjohet në Rezidencën tonë dhe do të shkojë në kafenenë tonë për mëngjes, para se të kalojë në oborr dhe të hyjë në klasë. Ata do të studiojnë një sërë aktivitetesh gjuhësore në çifte ose grupe për 90 minuta dhe pastaj do të bëjnë një pushim për të biseduar jashtë në oborr ose për të pirë një kafe dhe një meze të lehtë në kafene. Pas 90 minutash të tjera mësimesh është koha e drekës dhe studentët do të mblidhen në kafene për të ngrënë drekë dhe për t’u çlodhur. Pas drekës është koha të regjistroheni për ekskursionin e fundjavës dhe më pas disa studentë do të kenë një mësim tjetër pasdite, ndërsa ata që janë falas mund të vendosin të bëjnë ecjen 5-minutëshe në plazh në fund të rrugës e ndjekur nga një vend për të bërë pazar. në qytet. Të tjerët mund të zgjedhin të bëjnë studime shtesë në kompjuterë në bibliotekë/dhomë studimi, ndërsa disa studentë mund të ndjekin një klub gjuhësh të pasdites si biseda, shkrime, drama etj. Më vonë gjatë ditës, do të ketë futboll ose volejboll ose një video në sallën e Rezidencës, dhe pastaj është koha për darkë në kafene.

 

SHKOLLA


ETC International School
Emri i shkollës

Kolegji Ndërkombëtar ETC

Vendi / Qyteti

MB/Bournemouth

 

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Kolegji Ndërkombëtar ETC është një kolegj i akredituar i Këshillit Britanik me qendër në Bournemouth, Angli. Ne ofrojmë kurse për Anglishten e Përgjithshme, Përgatitjen e Provimit, Anglishten Specialiste, Trajnimin e Mësuesve, Anglishten Junior dhe Arsimin e Mëtutjeshëm dhe të Lartë.

Ne ofrojmë një akomodim rezidencial në vend dhe kafene përveç një kampusi të madh me hapësira për mbledhje në natyrë.

Nëse studentët dëshirojnë të studiojnë jashtë mësimeve ata mund ta bëjnë këtë në laboratorët tanë të kompjuterit ose bibliotekën.

Programet e aktiviteteve zhvillohen gjatë gjithë javës, përveç ekskursioneve të paguara gjatë fundjavës në zona me interes si Londra, Bristol & Bath.

Kolegji Ndërkombëtar ETC beson në vënien e studentëve në radhë të parë dhe metodologjitë tona të mësimdhënies e pasqyrojnë këtë. Pothuajse i gjithë stafi ynë i përhershëm i mësimdhënies është i kualifikuar DipTESOL, duke ofruar arsimin më cilësor të mundshëm.

 

 

Cilat janë llojet e kurseve që jepen në shkollë?

  • Anglisht i Përgjithshëm
  • Kurse Përgatitore për Provim (IELTS, B2 Së pari, C1 Advanced dhe më shumë)
  • Anglisht i specializuar (Aviacion, Biznes, Turizëm, Mjekësi, Juridik dhe Ushtarak)
  • Kurse për aftësimin e mësuesve
  • Programet e grupeve
  • Programet Junior
  • Kurse të Arsimit të Lartë dhe të Lartë (OHTM, BTEC HNC/HND dhe më shumë)

 

Cilat janë atraksionet më të mëdha rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

E vendosur në Bournemouth, Angli, Kolegji Ndërkombëtar ETC përfiton nga një mjedis piktoresk me kopshtin e tij dhe plazhet me famë botërore.

Zhyt veten në kulturën britanike me njerëz miqësorë vendas dhe mot fantastik.