Intervistë me Elisa Gazzola, Drejtore e EC Montreal: “Ju jo vetëm që përmirësoni aftësitë tuaja gjuhësore, por edhe rriteni si person”

ELISA GAZZOLA, DREJTORJA E EC MONTREAL

 

Pse duhet që një student të zgjedhë shkollën e tij?

Më pëlqen të them se EC qëndron për Extra Care. Ne kujdesemi shumë për gjithçka që bëjmë në shkollë. Mësuesit tanë kujdesen shumë për përparimin e studentëve tanë. Ata japin mësim me aq energji dhe pasion. Ata kanë qenë vërtet heronjtë tanë gjatë këtij viti të vështirë. Ata ishin në gjendje të kalonin në të mësuarin në internet me shumë pak vëmendje dhe ishin në gjendje të krijonin mësime dinamike dhe tërheqëse pavarësisht se ishin nga distanca shoqërore. Ne sigurohemi që secili student të marrë një përvojë personale brenda dhe jashtë klasës. Ne festojmë progresin e studentëve tanë dhe përmes udhëzimeve të planifikuara ata janë në gjendje të rishikojnë pikat e forta të studentëve dhe t’i mbështesin ata me sfidat e tyre. Ne festojmë që ditëlindja e çdo studenti dhe veprimet e rastësishme të mirësisë janë të zakonshme në EC Montreal!

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Në EC Montreal ne besojmë plotësisht se gjuha dhe kultura shkojnë krah për krah. Duke përjetuar kulturën, destinacionin dhe duke ndërvepruar me vendasit jo vetëm që do të përmirësoni aftësitë tuaja gjuhësore, por gjithashtu do të rriteni si person. Në EC Montreal ne krijojmë shumë mundësi që studentët tanë të ndjehen pjesë e komunitetit të Montrealit përmes mundësive tona vullnetare, ngjarjeve shoqërore dhe përvojave të shtëpisë.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë besoj fort se programet e plota të zhytjes janë këtu për të qëndruar. Edhe gjatë pandemisë, ne po merrnim aq shumë pyetje nga studentët jashtë vendit duke pyetur se kur ata më në fund mund të udhëtonin në Montreal për të marrë pjesë në programet tona angleze ose franceze. Sidoqoftë, unë besoj se studentët tani mund të fillojnë aventurën e tyre gjuhësore edhe para se të largohen nga vendi i tyre përmes programeve tona virtuale angleze dhe franceze. Studentët që marrin klasa virtuale frënge vendosen në klasa me studentë që janë tashmë këtu në Montreal, kështu që jo vetëm që studentët marrin shije të gjuhës, por ata gjithashtu po bëjnë një shfaqje destinacioni duke takuar studentë të cilët Ata po e shijojnë qytetin dhe janë më shumë se të lumtur për të ndarë përvojat dhe këshillat e tyre. Studentët gjithashtu mund të mbajnë aftësitë e tyre gjuhësore të freskëta pasi të kenë përfunduar programin e tyre të plotë të zhytjes duke vazhduar të marrin mësime virtuale nga shtëpia.

 

Cilat lloje kursesh mendoni se do të jenë më të kërkuarat në të ardhmen?

Unë besoj fort se programet e klientëve më të rinj do të kërkohen më shumë në të ardhmen. Programet si programi Young Achiever i CE Montreal, ku studentët jo vetëm që kanë mundësinë të përmirësojnë aftësitë e tyre gjuhësore, por gjithashtu njihen me fusha të ndryshme të studimit. Ka kaq shumë boshllëqe në dispozicion në universitetet në të gjithë botën dhe studentët duhet të fitojnë atë avantazh konkurrues për t’u konsideruar pranim. Unë gjithashtu besoj se platformat e përziera të të mësuarit janë këtu për të qëndruar. Ne kemi gjetur përmes platformave tona virtuale se ka kaq shumë mundësi tërheqëse që i përshtaten orarit, nevojave, komoditetit dhe buxhetit të të gjithëve.

SHKOLLA


ec montreal

Emri i shkollës

KE Montreal

Qyteti i vendit

Kanada / Montreal

 

Gjërat më kuptimplota që mund të ofrojë shkolla

EC Montreal ka kaq shumë cilësi të mrekullueshme nga ekipi ynë shumë i aftë dhe i pasionuar në vendndodhjen tonë të mahnitshme në të djathtë të qytetit në rrugën më të njohur të Montrealit, por ajo për të cilën krenohemi është ndjenja e fortë e komunitetit që krijojmë në qendër të qytetit. Të gjithë studentët tanë janë bërë të ndihen pjesë e familjes sonë të KE Montreal që nga momenti kur ata arrijnë. Ne krijojmë mundësi të mrekullueshme që ju të ndërveproni me njëri-tjetrin, të praktikoni aftësitë tuaja gjuhësore dhe të bëni miq. Ne organizojmë kaq shumë aktivitete dhe ngjarje që i bëjnë studentët tanë të ndjehen si pjesë e komunitetit të Montrealit sepse ne e kuptojmë se gjuha dhe kultura shkojnë krah për krah.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

EC Montreal ofron programe Anglisht i Përgjithshëm dygjuhësh dhe frëngjisht, si dhe kurse përgatitje për IELTS, DELF / DALF dhe Klasat e anglishtes dhe frëngjishtes së biznesit . Përveç kësaj, CE Montreal është duke prezantuar një program të ri të quajtur Të Rriturit. Designedshtë krijuar posaçërisht për nxënës të moshës 15-18 vjeç. Përveç mësimeve anglisht dhe frëngjisht, studentët njihen me fusha të ndryshme të studimit përmes mësimeve të bazuara në projekte. Studentët do të njihen me botën e shëndetit, modës, biznesit, politikës, IT dhe shumë më tepër! Programi është ideal për studentët që janë të interesuar të përgatiten për studimet e tyre pas-sekondare. EC Montreal gjithashtu ka një program plus të quajtur anglisht ose frëngjisht plus Gastronomi. Studentëve u ofrohen seanca si orë mësimi kulinarie, ëmbëlsira, turne ushqimi, detyra vere dhe shumë më tepër!

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

Montreali është parajsa e një adhuruesi të ushqimit, shumë nga ngjarjet tona në qendër të qytetit u ofrojnë studentëve tanë një shije të Montrealit. Ne i prezantojmë studentët me ushqimet tipike Montreal, si dhe produktet që janë në stinë në provincën e Quebec. Montreal ka kaq shumë atraksione të mrekullueshme turistike për të shijuar, të tilla si muzeume, lagje të gjalla dhe parqe natyrore. Montreal pret më shumë se 120 festivale çdo vit dhe ne përfshijmë shumë prej tyre në kalendarin tonë të ngjarjeve javore. Disa nga atraksionet tona të preferuara përfshijnë Malin Mbretëror, Montrealin e Vjetër, Le Quartier des Spectacles, Italinë e Vogël, Fshatin Olimpik dhe Qytetin Nëntokësor.

Leave a Reply