8 arsye pse anglishtja është gjuha dominante

 

Kudo që të shkoni në botë, gjithmonë do të gjeni dikë që flet anglisht. Dhe kjo është për qindra vjet Anglishtja është gjuha që dominon botën Kjo është arsyeja pse sot ne do t’ju japim 8 arsyet pse kjo gjuhë dhe jo një gjuhë tjetër e ka arritur atë.

 

1. languageshtë gjuha më e folur në botë

 

Aktualisht, anglishtja flitet nga 400 milion vendas dhe kuptohet / flitet nga 1000-1600 milion njerëz. Dua të them, pothuajse një e katërta e botës flet këtë gjuhë , kështu që është shumë e lehtë të gjesh njerëz që e flasin atë kudo që të shkosh dhe natyrisht ka gjithmonë dikë me të cilin mund ta praktikojë.

2. theshtë gjuha e biznesit ndërkombëtar

 

Selia e kompanive globale zakonisht ndodhet në Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar, prandaj anglishtja ka qenë parazgjedhur gjuha më e folur në fushën e biznesit. Pjesërisht, kjo mund të jetë për shkak të faktit se anglishtfolësit nuk janë shumë të gatshëm të mësojnë gjuhë të reja, dhe se në një mënyrë ose në një tjetër ju duhet të gjeni gjuhë të përbashkët me njerëz nga e gjithë bota.

 

3. Shumica e filmave janë në këtë gjuhë

 

Hollywood-i është bërë një burim i pashtershëm i përmbajtjes globale dhe argëtimit, kështu që qëndron për arsye se anglishtja u bë gjuha kryesore e krijimit të filmit. Padyshim, filmat mund të dublohen në dhjetëra gjuhë, por ato kënaqen më së miri duke i parë në gjuhën për të cilën ishin menduar.

 

4. easyshtë e lehtë për tu mësuar

 

Një temë e diskutueshme në varësi të kujt bisedoni, por përgjithësisht është e pranuar që anglishtja jo gjuha më e vështirë që mund të përballeni. Fjalori është mjaft i thjeshtë për t’u kuptuar dhe marrëdhënia e tij e ngushtë me shumë gjuhë të tjera do të thotë që folësit e atyre gjuhëve mund të shohin se nga vijnë ato koncepte në anglisht.

 

5. relatedshtë e lidhur me shumë gjuhë të tjera.

 

Kjo gjuhë ka një histori shumë të gjatë dhe joshëse, që përfshin luftëra, pushtime dhe ndikime të ndryshme nga e gjithë bota. Ka shumë kultura që kanë ndihmuar në formësimin e anglishtes moderne, përfshirë romaken, vikingun dhe frëngjishten. Isshtë arsyeja kryesore pse është një gjuhe hibride të përbërë nga elemente latine, gjermane dhe romane.

 

6. Ka gjëra që mund të thuhen në shumë mënyra të ndryshme

 

Një nga përparësitë më të mëdha të anglishtes është e saj fleksibilitet i madh. Ju mund të gjeni shumë mënyra të ndryshme për t’i shpjeguar ato, falë fjalorit të tij të madh. Thuhet se ka rreth 1 milion fjalë dhe të reja shtohen çdo vit.

 

7. Tingëllon ndryshe në varësi të pjesës së botës me të cilën flisni

 

Një zhvillim më i fundit në evolucionin e gjuhës është paraqitja e dialekte të ndryshme në vendet ku anglishtja është gjuha amtare. Mbretëria e Bashkuar, Australia dhe Shtetet e Bashkuara kanë mënyra të ndryshme të të folurit dhe drejtshkrimit, të ndikuar nga ngjarje kulturore dhe historike që kanë ndihmuar në formësimin e zhvillimit të tyre.

 

8. Vazhdoni të ndryshoni

 

Selfie, Bae, Smasual … A ju duken të njohura këto fjalë? Të gjithë ata janë përfshirë në fjalorin anglisht dhe janë bërë anëtarë të vlefshëm të leksikut. Më shumë se çdo gjuhë tjetër, Anglishtja vazhdon të evoluojë dhe asimilon fjalët e reja që janë përhapur, dhe shpesh, madje edhe pa përkthyer në gjuhë të tjera. Anglishtja është, pa dyshim, e aftë të përshtatet me çdo gjë.

 

Unë mendoj se ka qenë e qartë për të gjithë ne pse anglishtja është kaq e rëndësishme dhe veçanërisht sepse është një gjuhë mbizotëruese në botë. Kështu që tani e dini, është koha të ngriheni në këmbë dhe të filloni ta mësoni atë. Logjikisht, mënyra më e mirë për ta mësuar është duke vizituar një vend ku flitet, pra në Ynsitu ne ju ofrojmë qindra mundësi për të kryer një kurs gjuhe në I huaj . Në këtë mënyrë, ju mund të njihni një vend të ri dhe të merrni 100% të përvojës për të mësuar një gjuhë të re. Gëzoni!