6 arsye të mëdha për të filluar të mësoni spanjisht tani

Why you sholud learn spanish

Me rreth 350 milion njerëz në të gjithë botën që flasin Spanjisht, të mësosh këtë gjuhë ia vlen të përpiqesh. Kultura, letërsia, filmi dhe arti hispanik janë tepër të larmishme. Ky artikull do t’ju ofrojë gjashtë arsye të mëdha për të mësuar spanjisht.

  1. Spanjishtja hap dyert për shumë pjesë të botës

Nëse ndieni një dëshirë të fortë për të njohur kultura të tjera, të mësoni spanjisht mund të jetë mënyra më efektive për të fituar akses në një pjesë të madhe të botës. Nëse dëshironi të udhëtoni ose të punoni jashtë vendit, Spanjishtja ju jep çelësat e pjesëve të botës ku njerëzit nuk flasin anglisht – mësimi i gjuhës do të jetë i domosdoshëm për t’u integruar me komunitetin lokal.

  1. Krijoni miqësi hispanike

Nëse jetoni në SH.B.A. (veçanërisht në jug), ka shumë mundësi që në lagjen tuaj të ketë shumë hispanikë. Mësoni spanjisht është një justifikim i shkëlqyeshëm për të krijuar miqësi ndërkombëtare . Në këtë mënyrë, ju mund të mësoni për sfidat e përditshme të mërgimtarëve dhe të hapni veten për përvoja të reja kulturore. Të kesh miq hispanikë do të jetë një përvojë pasuruese dhe mund të të bëjë të shikosh vendin tënd me sy të freskët.

  1. Një mundësi për të studiuar jashtë vendit

Nëse jeni student universiteti, mësimi i spanjishtes do t’ju japë shumë mundësi për të studiuar jashtë vendit . Një program shkëmbimi studentësh është një mundësi një herë në jetë për të njohur kultura të tjera, për të krijuar miqësi të reja dhe për të provuar se sa mirë jeni të përgatitur për të përballuar situata sfiduese jashtë vendit.

  1. Fitoni hyrjen në një kulturë të pabesueshme

Kultura hispanike është tepër e pasur dhe e larmishme. Për lexuesit e zjarrtë, të mësosh spanjisht është një mundësi e mrekullueshme për t’u marrë me libra të huaj në gjuhën e tyre origjinale . Geekët e filmit nuk do të shpërqendrohen nga komploti duke lexuar titrat.

  1. Mësimi i gjuhëve të tjera do të jetë më i lehtë

Nëse doni të bëheni poliglot, Spanjishtja do ta bëjë më të lehtë për ju të mësoni gjuhë të tjera Romane , të tilla si frëngjisht ose italisht. Ju mund të zbuloni se jeni në gjendje të aplikoni skema gramatikore në gjuhë me rrënjë jo-romane. Duke mësuar spanjisht, do të zbuloni se cilat metoda mësimore funksionojnë më mirë për ju dhe do të jeni në gjendje t’i përdorni ato në përvetësimin e gjuhëve të tjera.

  1. Punësueshmëria

Njohja e një gjuhe të dytë do t’ju japë shanse më të mëdha për tu punësuar në profesione të tilla si mësimdhënia, diplomacia, përkthimet, interpretimet dhe puna shoqërore. Nëse keni marrë pjesë në një program shkëmbimi studentësh, potenciali juaj i punësimit do të rritet, pasi studimi jashtë ju jep një sërë aftësish që kërkojnë punëdhënësit.

Të mësosh spanjisht ka një sërë përfitimesh; hap dyert për vendet spanjishtfolëse, mund t’ju ndihmojë të krijoni miq të rinj, ju lejon të merrni pjesë në programe shkëmbimi studimesh, ju jep juve akses në kultura të reja dhe rrit aftësinë e punësimit tuaj.


Mos harroni mundësinë për t’ju filluar Kursi Spanjoll Abroud me Ynsitu dhe zbuloni qytetet më të mira për ta mësuar atë.

Bëni ëndrrat tuaja të vërteta me Ynsitu!

Leave a Reply