13 përfitime të studimit jashtë vendit

13 razones por las que estudiar en el extranjero

Nëse keni mundësi të studioni jashtë, mos hezitoni ta bëni këtë edhe nëse mendoni se nuk keni një nivel të mjaftueshëm të gjuhës. Shtë një nga përvojat më të mira që mund të keni dhe në të njëjtën kohë, ju pasuroheni si person dhe përfitoni nga e ardhmja juaj.

Në rast se nuk keni vendosur ende të hidhni hapin për të filluar kursin tuaj jashtë vendit, në këtë blog ne paraqesim 13 përfitime të studimit jashtë vendit që mund t’ju ndihmojnë të vendosni:

 

1) Mësoni dhe zotëroni një gjuhë: Studimi jashtë do t’ju bëjë të rrjedhshëm në një gjuhë të caktuar. Ju jo vetëm që do ta mësoni në klasë, por do ta praktikoni dhe zhvilloni atë sa herë që komunikoni me njerëz të tjerë. Në këtë mënyrë, njohuritë tuaja gjuhësore do të rritet në mënyrë të jashtëzakonshme.

 

2) Fitoni pavarësinë: Largimi nga zona juaj e rehatisë, të mos jetoni me familjen tuaj, do t’ju bëjë të bëheni më të pavarur. Do të keni nevojë të dini se si të menaxhoni dhe organizoni veten dhe do të mësoni të mbroni veten.

 

3) Më shumë pjekuri: Kjo përvojë do të ndryshojë disi stilin e jetës tuaj. Ju do të fitoni pjekuri duke filluar të bëni gjëra për veten tuaj dhe, për të vlerësuar më shumë ditën tuaj në ditë dhe koston e gjërave.

 

4) Rritja personale: Ju do të zhvilloni aftësi të reja dhe do të përmirësoni të tjerët shpejt. Gjithashtu vetëvlerësimi juaj do të rritet, pasi që do të jeni më të sigurt për veten kur trajtoni gjuhën dhe njohni dhe bashkëveproni me njerëz të rinj pa ndonjë problem.

 

5) Rritni karrierën tuaj: Ju do të jeni në gjendje të zgjidhni një të ardhme më të mirë pune dhe të keni më shumë përvojë. Në ditët e sotme, konkurrenca është shumë e lartë, prandaj mund të shërbejë si një faktor diferencues nga pjesa tjetër dhe dyert e hapura për ju për të arritur qëllimet tuaja profesionale.

 

6) Përmirësoni CV-në: Fakti i studimit jashtë vendit padyshim që do të bëjë që CV-ja juaj të dallohet nga të tjerët. Zotërimi i më shumë se një gjuhe, marrja e aftësive të caktuara ose tregimi se jeni një person fleksibël do të rrisë interesin për t’ju punësuar.

 

 

7) Miq të rinj ndërkombëtarë: Kjo përvojë ju jep mundësinë unike për të takuar njerëz nga vende dhe kultura të ndryshme, të cilat do t’ju ndihmojnë të jeni në gjendje të lidheni dhe të pasuroheni si person. Ata do të jenë njerëz miqësinë e të cilëve mund ta mbani gjithmonë.

 

8) Rritja e rrjetit të kontakteve: Ashtu si me miqësitë, kjo ju jep mundësinë të lidheni me shumë njerëz dhe të hapni pamjet tuaja. Ju do të jeni në gjendje të takoni njerëz interesantë për të ardhmen tuaj personale dhe profesionale.

 

9) Kultura dhe gastronomia e re: Duke qenë në një vend tjetër, ju do të zbuloni kultura dhe gastronomi të reja që do t’ju lejojnë të shijoni momente unike dhe mbi të gjitha, të mësoni dhe kultivoni veten. Gjithashtu kur të ktheheni në shtëpi do të jeni ylli i kuzhinës duke mësuar tuajat recetat e pafundme të mësuara.

 

10) Përfitoni nga sistemet e tjera arsimore: Ju do të jeni në gjendje të mësoni dhe studioni në një mënyrë tjetër dhe madje argëtuese. Ju do të zbuloni metodologji dhe mënyra të reja për të fituar përvojë dhe njohuri.

 

11) Fleksibiliteti: Ka shumë mënyra të ndryshme për të studiuar jashtë vendit. Prandaj, ju do të jeni në gjendje të gjeni kurse specifike për mësimin që po kërkoni që mund të mos ekzistojnë në vendin tuaj.

 

12) Si të vazhdoni trajnimin dhe udhëtimin në të njëjtën kohë: Do të keni mundësinë të mësoni ndërsa udhëtoni dhe zbuloni vende të ndryshme. Përveç kësaj, në kohën tuaj të lirë ju mund të bëni ndonjë gjë interesante dhe të shihni vende të pabesueshme.

 

13) Mundësia e gjetjes së një pune jashtë vendit: Ju do të jeni në gjendje të gjeni punë më lehtë duke pasur përvojën e të jetuarit jashtë vendit dhe duke pasur një nivel adekuat të gjuhës.

 

Pa dyshim, ka shumë përparësi që ofron studimi jashtë vendit, mos kërkoni më shumë arsye për të vendosur, prandaj mos u mendoni dy herë dhe filloni një aventurë të re! Gjeni dhe krahasoni kurse të ndryshme dhe bëjini ëndrrat tuaja të vërteta përmes Ynsitu .

Leave a Reply