10 truket për të përmirësuar shqiptimin tuaj anglisht

trucos para mejorar tu pronunciación en inglés

 

Padyshim, anglishtja është ende gjuha e biznesit dhe akademisë. Përkundër pozicionimit të gjuhëve të tjera në këto fusha, Zotërimi në anglisht është thelbësor për të hapur dyert e punësimit dhe për të zgjeruar mundësitë e hyrjes në programe trajnimi, turizëm ose udhëtime të kohës së lirë. Të mësuarit kërkon përpjekje dhe kjo është arsyeja pse në këtë artikull ju ndihmojmë me disa këshilla për të të përmirësojë shqiptimin anglisht .

 

1- Këshilla për të shqiptuar zanoret për të folur më mirë në anglisht

Një mësuese e anglishtes amerikane, e cila jep klasa në Amerikën e Jugut, thotë se disa kolegë të saj hispanikë kanë aftësi të patëmetë të gramatikës, por që ajo ka njëqind për qind vështirësi për t’i kuptuar ato. Për të, problemi qëndron në shqiptimin e zanoreve.

Në anglisht ka 12 tinguj zanor , kështu që konfuzioni nuk vonon të vijë mes fillestarëve. Ajo që ju rekomandojmë të bëni është të eleminoni zanoret ose zanoret nga rrokjet e dobëta të një fjale. Më parë, është e domosdoshme që të mësoni të dalloni rrokjet e forta nga ato të dobëta.

Për shembull, fjala burgu, ne menjëherë e shqiptojmë atë si tingëllon: / pri bir /, kur është e përshtatshme është / pré-sn /. Vini re se në fund të rrokjes që nuk ka theks, domethënë të dobëtës, zanorja është eliminuar, në këtë rast shkronja o.

Këtu ju ndihmojmë me një shembull tjetër: sot. Ne e shqiptojmë atë / tu-dei / dhe në të vërtetë duhet të tingëllojë / te – dei /.

Mos harroni se zanorja që hiqni nga rrokja e theksuar gjithmonë tingëllon si një “e” e dobët dhe dembele që pothuajse nuk dëshiron të tingëllojë. Në fund, me një praktikë, mundeni flas me mire ne anglisht .

 

2- Vendos veshin!

Siç thoshte gjyshja: “Vendos veshin dhe dëgjo!” Asgjë më mirë sesa të filloni të sfidoni veten dhe ta bëni ushtrimin e dëgjimit në praktikë. Shikoni shfaqje televizive në anglisht. Vendoseni filmin tuaj të preferuar në gjuhën origjinale dhe hajde, hiqni titrat!

Ushtrimi përfundon kur shqiptoni fjalët siç keni dëgjuar. Mos u shqetëso nëse nuk i kupton në spanjisht. Në të njëjtën kohë që ushtroni trurin tuaj, ai do të jetë përgjegjës për shoqërimin e tyre dhe krijimin e kuptimeve përkatëse. Me durim, do të vijë dita kur ju do të dini të interpretoni idenë, pa ndihmën e përkthyesit tuaj.

 

3- Dëgjimi dhe leximi në të njëjtën kohë janë gjithashtu truket për të përmirësuar shqiptimin tuaj në anglisht

Nëse ushtrimi i mëparshëm ju kushton pak, ju sugjerojmë të vendosni Titra anglisht , në serialin tuaj të preferuar. Lexojini ata ndërsa dëgjoni dialogët. Do të shihni që pak nga pak do të mësoni neuronet tuaj të familjarizohen me kode të tjera përveç Spanjishtes tuaj amtare dhe shqiptimi do të rezultojë në një përvojë të kënaqshme.

 

4- Përdorni celularin tuaj

Të gjithë kemi një telefon me aftësinë për të regjistruar audio. Çfarë jeni duke pritur për të regjistruar veten gjatë leximit të tekstit të këngës tuaj të preferuar Bon Jovi? Atëherë e lini të bie dhe do ta kuptoni se ku po dështoni.

Nëse duket e mërzitshme ose e mërzitshme, ju sugjerojmë të këndoni karaoke. Na besoni, është një nga ushtrimet më efektive dhe argëtuese për të mësuar. Nëse ende ju pëlqen të shkoni te një, thjesht Shkarkoni tekstin e këngës suaj të preferuar angleze, mësojeni dhe këndojeni në momentet tuaja të frymëzimit. Me të vërtetë funksionon!

 

5- Më shumë argëtim mes dyve

Në këtë epokë informacioni, do të jetë e lehtë për ju të lidheni me të të huajt që ata duan të mësojnë spanjisht në këmbim të mësimit tuaj anglisht. Provoje! Një shëtitje në park ndërsa u mëson atyre idiomat lokale për t’iu referuar situatave të përditshme mund të jetë më produktive kur mësoni ekuivalentin e tyre në anglo-sakson.

 

6- Flisni me pasqyrën tuaj

Recitoni një poezi ose këngë. Lexoni një artikull gazete ose disa paragrafë nga romani juaj i preferuar Stephen King para pasqyrës. Vëzhgoni lëvizjet e buzëve tuaja, pozicionin e gjuhës tuaj dhe diktimin. Pastaj, krahasoni me lëvizjet e gojës që bëjnë aktorët e serialit tuaj të zakonshëm , ose me mikun tuaj anglo-sakson. Truri juaj do t’i shoqërojë këto lëvizje me tinguj të caktuar dhe këto do të ruhen në kujtesën tuaj afatgjatë, nëse jeni konstant.

 

7- Dilema e “o”

“O” në anglisht shqiptohet si një “a” Ky rregull do t’ju nxjerrë nga shumë telashe. Nëse keni një pyetje, mos harroni atë shkëmb ai thotë / raft /, ose që ngjyrë / ca-lr / këndohet.

Mos harroni se “o”, kur është në rrokjen e theksuar, thuhet “a”. Në monosilalables ose në fund, ajo shqiptohet si një “u” / bëj / është / du /; / gjithçka / është ekuivalente me thënien / tu-du /.

 

8- Fjalë që ngatërrojnë

ekzistojnë fjalë që ndryshojnë në drejtshkrimin e tyre, por janë thuajse të njëjta në shqiptim përveç tingujve të lehtë. Ketu jane disa shembuj:

/ zemra / vs. / lënduar /

/ këmbët / vs. / i aftë /

/ fletë / vs. / mut /

/ kurvë / vs. / plazhi /

Ju mund të gjeni një lista e plotë në Google ngritje “ çifte minimale . Kjo është një tjetër nga hile për të përmirësuar shqiptimin tuaj në anglisht .

 

9- Lexo dhe lexo, por me zë të lartë

Provenshtë vërtetuar se leximi ushtron neurone dhe për këtë arsye ju bën më pak të prekshëm nga Alzheimer. Por gjithashtu pasuroni fjalorin tuaj në mënyrë eksponenciale. Leximi me zë të lartë, në anglisht, jo vetëm që do të rrisë leksikun tuaj, por edhe do të fitoni rrjedhshmëri. Mjaftojnë disa minuta në ditë.

 

10- Humbni frikën e të folurit anglisht

Mos kini frikë nga shqiptimi i saktë. Mos harroni se të folurit rrjedhshëm dhe të kesh një fjalor të mirë me shqiptimin e duhur janë aftësi që rrisin aftësitë individuale. Mësimi i një gjuhe lehtësohet me ndërveprimin shoqëror. Ju mësoni duke folur.

Që kur Ynsitu Ne i promovojmë këto hapësira mësimore, me metodologji efektive, përmes programeve të ndryshme të studimit të gjuhës në destinacione të ndryshme. Ne duam të ofrojmë një përvojë unike dhe të garantuar të të mësuarit.

Përvoja arsimore rritet nga bashkëveprimi me studentë të tjerë nga e gjithë bota. Programet angleze për të studiuar dhe punuar jashtë vendit ato janë gjithashtu një mundësi për t’u rrjetëzuar.

Më në fund, shpresojmë që këto t’ju shërbejnë këshilla për përmirësoni anglishten tuaj të folur. Mos harroni se të përmirësojë shqiptimin anglisht është thjesht çështje praktike!

 

Leave a Reply