Intervistë me Anita Locke, Menaxhere Marketingu e Akademisë Angleze Cork: “Ndërmarrja e një programi studimi jashtë vendit mund të jetë një përvojë që ndryshon jetën”

ANITA LOCKE, MENAXHER MARKETINGU, AKADEMIA ENGJISHTE PELI

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Ne synojmë të ndihmojmë studentët tanë të kenë sukses në mësimin e tyre në gjuhën angleze duke tejkaluar pritjet e tyre dhe duke dhënë vlerë në gjithçka që bëjmë. Cilado qoftë arsyeja juaj për dëshirën për të përmirësuar nivelin tuaj aktual të anglishtes, ne kemi një kurs të gjuhës angleze për ju.
Ne marrim komente të shkëlqyera për Ekipin Akademik të shkollës, përmbajtjen e kursit dhe mësuesit miqësorë dhe argëtues.
Ju duhet të zgjidhni CEA nëse doni të shihni progres të nivelit të shpejtë dhe efikas në një mjedis argëtues dhe të kujdesshëm.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Unë mendoj se gjëja kryesore është besimi që sjell në jetën tënde. Unë e dua këtë citat nga Psikolinguisti i famshëm Frank Smith “Një gjuhë ju vendos në një korridor për jetën. Dy gjuhë hapin çdo derë gjatë rrugës. “
Studimi jashtë vendit jep aftësinë dhe besimin për të studiuar, punuar dhe jetuar në një ambient anglishtfolës.
Ndërmarrja e një programi studimi jashtë vendit mund të jetë një përvojë që ndryshon jetën. Bërja e këtij hapi të madh është frymëzuese

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Unë mendoj se në disa mënyra pandemia COVID ka bashkuar botën. Të gjitha vendet po punojnë shumë fort me qëllimin e përbashkët për të ulur numrat e rasteve dhe për të përgatitur një program efikas të vaksinave. Një nga qëllimet kryesore është që udhëtimet ndërkombëtare të fillojnë të ndodhin përsëri … duke u lejuar njerëzve lirinë dhe zgjedhjen të udhëtojnë dhe të përjetojnë kultura të reja dhe të mësojnë gjuhë të reja.
Flora Lewis gazetari i famshëm ndërkombëtar tha “” Të mësosh një gjuhë tjetër nuk është vetëm të mësosh fjalë të ndryshme për të njëjtat gjëra, por të mësosh një mënyrë tjetër për të menduar për gjërat “. Unë mendoj se e ardhmja e turizmit gjuhësor është aq e ndritshme dhe e rëndësishme si kurrë më parë. Na bashkon dhe na bën më të fortë!

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Unë mendoj se kursi i gjuhës së përgjithshme angleze do të jetë gjithmonë në kërkesa të mëdha. Kursi është krijuar për t’ju dhënë aftësi në gjuhën angleze për të jetuar, punuar, studiuar dhe udhëtuar në një mjedis anglishtfolës. Kursi në grup ju lejon të përziheni me kombësi të tjera, duke bërë miq të shkëlqyeshëm gjatë rrugës. Përparimi i nivelit ju ofron një qëllim dhe fokus specifik – ai që është gjithmonë duke lëvizur dhe duke ju mbajtur në gishtërinjtë tuaj;).

SHKOLLA


Emri i shkollës

Akademia Angleze Cork

Vendi / Qyteti

Tork / Irlandë

 

Gjërat më domethënëse që shkolla mund të ofrojë

– Akademia Angleze Cork njihet nga Akreditimi dhe Koordinimi i Shërbimeve të Gjuhës Angleze (ACELS), përmes shërbimit të Cilësisë dhe Kualifikimeve Irlandë (QQI).

– CEA është një anëtar i anglishtes së marketingut në Irlandë (MIE) i cili është një simbol i mëtejshëm i cilësisë dhe sigurimit.

– Ne ofrojmë si opsione në mëngjes dhe pasdite. Kursi është 5 ditë në javë nga e hëna në të premte dhe ju mund të zgjidhni ose një orar në mëngjes ose orar pasdite. Kurset e pasdites ofrohen me një çmim të zbritur.

 

Llojet e kurseve që jepen në shkollë

Kurse të përgjithshme angleze

Viti Akademik (Programi i Punës dhe Studimit)

– Anglishtja e biznesit

– Kurset e përgatitjes së provimit (IELTS dhe Cambridge FCE)

 

Tërheqjet përreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi

– Mësoni anglisht në Cork City Ireland, qyteti më miqësor i njohur ndërkombëtarisht dhe i votuar në Evropë. Cork City ofron një mjedis miqësor që u jep studentëve mundësinë të përdorin gjuhën angleze me folës amtare dhe vendas dhe të praktikojnë me njëri-tjetrin ndërsa fitojnë një kuptim më të madh të jetës dhe kulturës irlandeze.

– Programi Social CEA inkurajon studentët të zbulojnë vendet e bukura me interes në qytetin e KS. Ne organizojmë 3 aktivitete / turne në javë, duke vizituar disa nga vendet më të famshme në Qytetin e KS dhe Irlandën.

Katedralja e Shën Finbarres
Galeria e Arteve Crawford
Cork City Gaol
Galeria e Arteve Lewis Glucksman
Shandon Bells & Church
Tregu Anglez
Kastra e Blarney
Kalaja e Blackrock
Qendra e Arteve Triskel
Birraria Françeskane