Vizat

Filloni të kërkoni

 

A keni nevojë për një Visa për të ndjekur kursin tuaj?

 
Para se të planifikoni udhëtimin tuaj, ju rekomandojmë që të informoni veten për vizën që ju nevojitet në ambasadën e vendit ku do të udhëtoni.

Mbani në mend se në varësi të kombësisë tuaj dhe vendit ku dëshironi të udhëtoni për të ndjekur kursin tuaj, kushtet për të marrë një vizë mund të jenë të ndryshme. Nëse do të aplikoni për një vizë studentore, mbani në mend se në shumë raste kursi duhet të paguhet tashmë për të kryer procedurat e aplikimit për vizë.

Ne ju rekomandojmë që të rezervoni kursin tuaj të gjuhës paraprakisht (minimum 2 deri në 3 muaj) në rastet kur duhet të merrni një vizë për të përfunduar procedurat.

Mos harroni se vizat e caktuara kërkojnë një takim paraprak në konsullatat përkatëse, kështu që duhet të parashikoni kur bëni një takim.

Përgatitni me kujdes dokumentacionin tuaj përpara se të aplikoni për çdo lloj vizë për të shmangur vonesat e pranimit. Mos harroni të kontrolloni dokumentacionin që ju nevojitet më parë në ambasadë pasi që kjo mund të ndryshojë në varësi të kombësisë suaj.

Mos harroni të kontrolloni afatet për të aplikuar për vizën tuaj dhe datat e nisjes nga vendi ku do të merrni kursin tuaj.

Përgatitni pagesat tuaja për tarifat e vizave në vendet ku kërkohet të paguani një shumë për të marrë vizën tuaj.

Rishikoni me rigorozitet të gjitha rregulloret dhe kushtet.
 

Zgjidhni vendin në të cilin dëshironi të udhëtoni për të ndjekur kursin tuaj dhe për të marrë informacione specifike mbi vizat:

 

MBRETËRIA E BASHKUAR

IRELAND

MALT

SHTETET E BASHKUARA

CANADA

AUSTRALIA

KINA

SPANJ

GJERMANI

FRANC

ITALI

JAPONI

RUSIA

ZVICR

AFRIKA E JUGUT

 

T ALL GJITHA GJUHT, T ALL GJITHA PESTRCAKTIMET