strehim

Filloni të kërkoni

 

Në Ynsitu mund të rezervoni akomodimin tuaj vetëm me një klik!

Llojet e akomodimit në dispozicion në YNSITU

Homestay

Një shtëpi familjare ju ofron mundësinë për të provuar kulturën lokale. Ju keni mundësinë e marrjes me qira vetëm një dhomë, ose mund të zgjidhni gjysmën e bordit me familjen gjatë javës dhe bordin e plotë gjatë fundjavave. Nëse keni ndonjë alergji, duhet ta përmendni atë gjatë rezervimit. Qëndrimi juaj mund të jetë me të gjitha llojet e familjeve, të feve të ndryshme, me ose pa fëmijë, kafshë shtëpiake, etj. Sidoqoftë, ju mund të shprehni preferencat tuaja dhe ato do të merren parasysh.

Në disa vende si Kanada, shumica e popullsisë vjen nga vende të ndryshme dhe ju mund të jeni të mirëpritur nga një familje që nuk është vendas për vendin. Thënë kështu, ju keni të drejtë të jetoni me një familje që flet anglisht rrjedhshëm. Kjo mund të ndodhë edhe në vendet e tjera multikulturore si Kanada.

Do të keni dhomën tuaj, përveç nëse udhëtoni me një person tjetër dhe kërkoni një dhomë dyshe. Shumica e familjeve ndajnë një banjë me të gjithë anëtarët dhe mysafirët e tyre. Sidoqoftë, mund të kërkoni një banjë private për një shtesë.

Distanca në shkollë mund të ndryshojë nga një shëtitje e shkurtër në një orë në transportin publik. Kjo në thelb varet nga madhësia e destinacionit tuaj. Natyrisht, sa më i vogël të jetë vendi, aq më afër do të jetosh në shkollë. Në një qytet të vogël ju mund të jeni disa hapa larg, por në një qytet të madh si New York, Paris, Romë, Madrid ose Tokio, koha e transportit mund të jetë më e gjatë.

Ne ju rekomandojmë me forcë që të rezervoni udhëtimin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur, sepse në këtë mënyrë mund të siguroheni që keni një familje që jeton afër shkollës. Nëse rezervoni minutën e fundit, mund të gjeni disa akomodime në dispozicion. Nëse planifikoni të udhëtoni gjatë verës, rekomandimi i rezervimit 2 muaj përpara.

Akomodimi i vendbanimit

Avantazhi i qëndrimit në një vendbanim është larmia e objekteve në dispozicion dhe mundësia për të takuar studentë nga e gjithë bota. Ka shumë opsione akomodimi: dhomë të vetme, dhomë dyshe ose dhomë të përbashkët. Ju mund të zgjidhni të merrni me qira vetëm dhomën ose të përfshini një plan vakti. Opsione të tjera janë banjo private dhe të përbashkëta dhe kuzhinë. Shumica e vendbanimeve kanë dhoma të përbashkëta ku mund të shoqëroheni me njerëz të tjerë që gjithashtu qëndrojnë në vendbanim.

Në përgjithësi, ekzistojnë tre lloje rezidencash: ato që i përkasin vetë shkollës, të cilat priren të jenë shumë afër saj, ato që i përkasin një universiteti dhe ato që janë pronë e një ndërmarrje private. Këto të fundit janë zakonisht në kampus ose në qendër të qytetit. Ata që i përkasin një universiteti janë zakonisht të disponueshëm vetëm në muajt e verës, pasi gjatë vitit akademik ata janë të okupuar nga studentët e universitetit. Ato zakonisht ofrojnë shërbime shtesë siç janë lavanderi (zakonisht kërkohen monedha), pritje dhe në disa raste palestër, pishinë ose bibliotekë. Liri shtrati dhe peshqir janë përfshirë dhe është e zakonshme t’i ndryshoni ato çdo javë. Pastrimi i dhomës është përgjegjësi e stafit të vendbanimit, por ju duhet ta mbani atë me rregull. Natyrisht, këto shërbime ndryshojnë nga një vendbanim në tjetrin.

Duhet të keni parasysh që vendet në rezidencat kanë tendencë të shiten së shpejti. Nëse po mendoni të udhëtoni gjatë verës, këshillohet të prenotoni 3 muaj përpara, sepse opsionet më të lira dhe rezidencat në qendër të qytetit plotësohen shumë shpejt dhe nëse jetoni në qendër kurseni shumë para për transportin. Vendbanimet zakonisht kanë data të rrepta të mbërritjes dhe të nisjes, megjithëse në disa raste mund të kërkoni që të qëndroni një natë shtesë me koston shtesë përkatëse.

Akomodimi ne apartamente / studiot

Mund të gjenden dy tipe apartamentesh: ato që i përkasin shkollës dhe ato që i përkasin një agjencie. Studiot zakonisht janë për një ose dy persona që udhëtojnë së bashku, ndërsa nëse vendosni të jetoni në një apartament ose shtëpi, do ta ndani pronën me njerëzit e tjerë. Nëse prona i përket shkollës, pjesa tjetër e të ftuarve do të jenë studentë si ju. Sidoqoftë, nëse e merrni me qira përmes një agjensie, kolegët tuaj mund të mos jenë domosdoshmërisht studentë.

Studiot janë zakonisht të vogla dhe kanë një kuzhinë të përbashkët, dhomë të gjallë, banjo dhe ambiente. Zakonisht sigurohen liri dhe peshqir dhe mirëmbajtja e shtëpisë mund ose nuk mund të përfshihet. Disa studiot / apartamentet janë pjesë e një prone të madhe që mund të ofrojë lehtësira të tjera si lavanderi (operuar me monedhë), palestër, pritje… Zgjedhja e opsioneve në këtë lloj akomodimi është shumë e gjerë dhe e larmishme.

Nëse keni në mendje udhëtimin veror, prenotimi të paktën 3 muaj përpara rekomandohet shumë sepse opsionet dhe vendbanimet më të lira në qendrën e qytetit plotësohen shumë shpejt. Nëse jetoni në qendër të qytetit, do të kurseni shumë para për transportin.

Akomodimi në bujtina / hotele

Qëndrimi në një hotel është një mundësi e lirë për qëndrime të shkurtra. Në një bujtinë mund të përzieni me udhëtarët e tjerë të rinj nga vendet e tjera. Dhomat mund të jenë dyshe, treshe, katërfish ose të keni shumë shtretër. Ju mund të keni dhomën tuaj ose madje ta ndani atë, me shtratin tuaj dhe një dollap me kyç ku mund të ruani gjërat tuaja. Bujtinat kanë zona të përbashkëta ku mund të shoqëroheni dhe kuzhinat e përbashkëta ku mund të gatuani ushqimet tuaja për të kursyer para. Disa mund t’ju ofrojnë një plan falas vakt ose madje edhe mëngjes.

Ashtu si në një hotel, një hotel gjithashtu ofron pritje 24-orëshe dhe mund t’ju këshillojë në vendet për të vizituar ose ku të hani, transport për të marrë dhe ato madje mund t’ju shesin kalime transporti dhe bileta për tërheqjet më të njohura turistike. Nëse preferoni një qëndrim më të rehatshëm, relaksues dhe të sigurt, një hotel mund të jetë një alternativë më e mirë. Ndoshta ju keni mundësinë të hani mëngjes, drekë dhe / ose darkë në hotel.

GJITHA GJUHA, T ALL GJITHA DESTINIMET