Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Irlandë?

A do të bësh një Kurs anglisht në Irlandë ? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Prandaj, nga Ynsitu, Ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

 • Nëse i përkisni një vendi të Zona Ekonomike Evropiane , ju do të keni nevojë vetëm për tuajin DNI ose dokumenti kombëtar i identitetit në fuqi.
 • Nëse jeni shtetas i SHBA, Kanada, Australia, Zelanda e Re ose Afrika e Jugut, nuk do të keni nevojë për vizë nëse qëndrimi juaj është më pak se 90 ditë, me pasaportën tuaj do të jetë e mjaftueshme. Sidoqoftë, nëse jeni i Afrikës së Jugut dhe doni të udhëtoni në Irlandën Veriore, do t’ju duhet një vizë në Mbretërinë e Bashkuar.

Ekzistojnë dy lloje të vizave: Turistike (Vizita e Përgjithshme e Vizitorëve) dhe studente (Visa e Përgjithshme e Studentëve).

Lidhur me VIZA TURISTIKE në Irlandë, ekzistojnë 2 lloje:

 • Viza e tipit C (qëndroni deri në 90 ditë)
 • Viza e tipit D (qëndroni më gjatë se 90 ditë)

Ju mund të zgjidhni nëse viza juaj lejon një hyrje të vetme në vend për 77 €, ose hyrjet e shumta për 127 €.

Për të kërkuar tuajin Viza turistike do t’ju duhet:

 • Një fotokopje e pasaportës tuaj me ngjyra, e vlefshme për të paktën 6 muaj, në varësi të periudhës që do të jeni në Irlandë.
 • 2 foto pasaporte.
 • Letër aplikimi që shpjegon pse po udhëtoni në vend, nëse keni familje në Irlandë ose BE, për sa kohë planifikoni, nëse keni kapacitet të mjaftueshëm financiar për të qëndruar në vend gjatë kësaj kohe dhe që pranoni të ktheheni në vendin tuaj origjina pasi skadon viza juaj.
 • Nëse më parë ju është refuzuar viza për të hyrë në një vend tjetër, duhet ta tregoni atë dhe t’i bashkëngjitni këtë dokument. Nëse e fshehni këtë informacion, viza juaj Irlandeze mund të refuzohet.
 • Letër pranimi nga shkolla ku do të merrni kursin tuaj të gjuhës.
 • Vërtetim i pagesës totale për kursin.
 • Konfirmimi i rezervimit të akomodimit tuaj në të cilin do të qëndroni gjatë qëndrimit tuaj në Irlandë.
 • Deklaratat bankare për 6 muajt e fundit që sigurojnë që keni para të mjaftueshme për të qëndruar në Irlandë për sa kohë keni qëndruar.
 • Keni sigurim ndërkombëtar, duke qenë i detyrueshëm për qëndrime më të gjata se 90 ditë dhe i rekomanduar për ato me kohëzgjatje më të shkurtër.
 • Nëse keni punë në vendin tuaj të origjinës, do të duhet të paraqisni një certifikatë pune që mbështet periudhën e mungesës suaj, duke treguar se sa kohë keni punuar atje, datat e pushimeve tuaja dhe listën e pagave për 3 muajt e fundit.
 • Nëse jeni student, do të duhet të paraqisni një certifikatë studimesh që tregon se e keni shtyrë semestrin, duke treguar se në cilin semestër jeni, sa kohë derisa të diplomoheni dhe se do të studioni përsëri kur të ktheheni.
 • Ju gjithashtu duhet të jepni detaje të familjes suaj: certifikatën e lindjes, martesën, nëse keni fëmijë të mitur …

Lidhur me evidenca e burimeve financiare :

Ju duhet të tregoni se ju ose personi që ju financon keni në dispozicion 7000 € për të përfunduar një vit akademik, ose 500 € në muaj ose 3000 € për 6 muaj, në rast se kursi juaj është i barabartë me ose më pak se 6 muaj. Në rast se nuk jeni ai që financon udhëtimin tuaj, duhet të bashkëngjitni një letër përgjegjësie për shpenzimet nga ai person i vërtetuar, me regjistrin tuaj të lindjes dhe garancitë e punës dhe të punës.

Shtë e këshillueshme që të përfshihen shtojca të dokumenteve të tjera që demonstrojnë aftësinë paguese ekonomike siç është pasqyra e të ardhurave.

Me respekt për VIZA E STUDENTIT:

 • Isshtë për qëndrime më të gjata se 90 ditë për ato vende që nuk i përkasin EEU ose EEA.
 • Nuk është i arritshëm për të gjitha vendet, kështu që do të duhet të informoheni ketu .

Nëse ajo që dëshironi është të merrni një vizë Stamp 2, e cila ju lejon të punoni brenda vendit, kursi juaj në gjuhën angleze do të duhet të jetë 25 javë me orë mësimi 15/20 në javë të klasës ose studimeve të larta. Ju mund të punoni 20 orë në javë gjatë periudhës shkollore dhe 40 orë në javë në muajt qershor deri në shtator dhe nga 15 dhjetor deri më 15 janar. Kjo vizë do të jepet për 8 muaj dhe mund të përpunohet pasi të jeni në vend. Do t’ju duhen dokumentet e mëposhtme:

 • Kryeni tuajin takim online të shtypura. Ne ju rekomandojmë ta kërkoni atë përpara se të bëni udhëtimin tuaj.
 • Pasaportë (me të njëjtat karakteristika si në vizën turistike)
 • Polica e detyrueshme e sigurimit
 • Letër pranimi nga shkolla.
 • Kartelë e debitit me minimum 300 € për të paguar vizën.

Lidhur me testet e burimeve financiare , ti duhet te kesh:

 • Një deklaratë e llogarisë irlandeze me një bilanc përfundimtar të barabartë me 3,000 €. Ato pranohen vetëm në Dublin, kështu që nëse studioni në ndonjë qytet tjetër do të duhet të përpunoni llogarinë bankare irlandeze.
 • Një kartë nga një bankë në vendin tuaj në emrin tuaj dhe me deklaratat origjinale të llogarisë së 3 muajve të fundit, me vulën e bankës dhe ku emri juaj është i dukshëm.

Pasi të kenë përfunduar procedurat për vizën tuaj, pasaporta juaj do të vuloset me vizë dhe do t’ju jepet një kartë me të gjitha informacionet, llojin e vizës dhe datën e skadimit të vizës suaj. Veryshtë shumë e rëndësishme që gjithmonë ta mbani këtë kartelë me vete, veçanërisht nëse bëni një udhëtim jashtë Irlandës dhe përpiquni të mos e humbni atë në mënyrë që të mos paguani përsëri 300 €.

Ju duhet të bëni një minimum prej 85% pjesëmarrje në klasë, pasi nëse nuk mund të shkaktojë dëbimi juaj shkollë dhe njoftoni GNBI që edhe t’ju deportojë.

Së fundmi, në lidhje me pushimet, secila shkollë është e ndryshme. Nëse bëni një kurs 25-javor, mund të keni 8 javë pushime:

 • Për t’u kualifikuar për një pushim 4-javor me radhë, duhet të keni përfunduar të paktën një të tretën e kursit tuaj.
 • Për t’u kualifikuar për 8 javë pushime me radhë, do të duhet të keni përfunduar plotësisht kursin tuaj.

Mos harroni se për shkak të ligjeve të imigracionit do të duhet të njoftoni shkollën, para se të përpunoni vizën, kur të vendosni të merrni pushimet.

Shpresojmë të jemi ndihmë për ju! Për më shumë informacion dhe azhurnime të vizave, kontrolloni faqen zyrtare.

Leave a Reply