Vizat: A më duhet një vizë për të studiuar në Afrikën e Jugut?

A do të bësh një Kurs anglisht në Afrikën e Jugut ? Ne e dimë që mbledhja e të gjithë informacionit dhe të dish saktësisht se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm nuk është një punë e lehtë. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne ju sjellim gjithçka që ju nevojitet për vizën tuaj.

shumica qytetarë të Bashkimit Evropian dhe SHBA atyre nuk u duhet viza për të udhëtuar në Afrikën e Jugut. Ata mund të marrin një leje turistike falas për qëndrime prej 90 ditësh nëse pasaporta :

 • Eshte e vlefshme për të paktën 30 ditë pas përfundimit të vizitës.
 • Ka të paktën dy faqe bosh , pa llogaritur dy të fundit.
 • Ka nje vlefshmëria minimale prej 6 muajsh.

Në rast se ju nuk mund të merrni një leje turistike ti duhet merrni një vizë në ambasadën ose konsullatën e Afrikës së Jugut në vendin tuaj të origjinës ose në një të afërt.

Ekzistojnë dy lloje të vizave: Turistike dhe studentore.

Lidhur me viza turistike:

 • Zgjat për 3 muaj që zgjatet në 3 më shumë.
 • Duhet të jeni mbi 18 vjeç për ta kërkuar atë.
 • Ju mund të merrni një kurs anglisht në Afrikën e Jugut deri në 6 muaj.
 • Ju nuk mund të punoni.
 • Ju duhet të tregoni biletat vajtje-ardhje kur i kërkoni.

Këshillohet të merrni një hyrje të shumëfishtë nëse vendosni të vizitoni një vend fqinj , pasi kjo do t’ju shpëtojë nga detyrimi për të marrë një tjetër për të hyrë përsëri në Afrikën e Jugut.

Me respekt për viza studentore:

 • Ju mund të studioni dhe të punoni në Afrikën e Jugut. Ju lejon të punoni 20 orë në javë dhe përfshin edhe 30 ditë pushime shtesë në fund të kursit tuaj.
 • Kohëzgjatja përcaktohet nga gjatësia e kursit, duke qenë minimumi 4 muaj (16 javë).
 • Ju duhet të keni sigurim shëndetësor gjatë qëndrimit tuaj në Afrikën e Jugut.
 • Ju duhet të provoni se keni fonde të mjaftueshme për të qenë në gjendje të mbani veten gjatë qëndrimit tuaj në vend.
 • Ju duhet të paraqisni letrën e pranimit nga shkolla ku do të merrni kursin, e cila merret pasi të keni kryer pagesën e plotë për të.

Afrika e Jugut , Ndryshe nga vendet e tjera, do të kërkojë një vërtetim të vaksinimit dhe rekord penal nga të gjitha vendet ku keni jetuar për më shumë se një vit.

Ne shpresojmë që t’ju ndihmojmë nga Ynsitu ! Për më shumë informacion dhe azhurnime, kontrolloni faqen zyrtare.

Leave a Reply