Viti i zbrazët për të mësuar gjuhë jashtë vendit. Po ose Jo?

Año sabático para aprender idiomas en el extranjero

 

Po mendoni të merrni një vit bosh për të mësuar gjuhë jashtë vendit? Kjo mund të jetë një nga pyetjet që keni në fund të një viti shkollor, qoftë pas shkollës ose shkollës së mesme. Dhe me siguri nuk jeni i vetmi me këtë interes të veçantë, pasi që shumë të rinj sot po kërkojnë të bëjnë një “vit boshllëk” . Viti sabatik me përparësitë e tij do të jetë një vendim shumë i mirë në jetën tuaj akademike dhe profesionale. Përveç kësaj, sigurisht, ju mund të shijoni përvojën e njohjes së një kulture tjetër ndërsa mësoni dhe përmirësoni një gjuhë.

 

Çfarë duhet të dini nëse po bëni një vit hendek jashtë vendit

Në mënyrë tipike, gjuha që zgjedhin shumica e studentëve është Anglisht . Sidoqoftë, ka gjuhë të tjera që mund të jenë me interes të veçantë, të tilla si Gjermanisht, frëngjisht dhe kohët e fundit kineze.

Gjeni destinacionin më të mirë. Në Amerikën Latine, destinacionet më të dëshirueshme janë Shtetet e Bashkuara, Kanada, Mbretëria e Bashkuar, Irlanda, Malta, Australia dhe Zelanda e Re. Në disa raste, ju do të jeni në gjendje të gjeni mundësinë e studimit dhe të punës së bashku. Në këtë mënyrë, kostot mund të mos jenë aq të larta. Mos harroni se destinacioni që ju do të zgjidhni do të jetë shtëpia juaj për një të shtunë të huaj.

Gjeni cilat janë kërkesat për secilin vend. Në disa raste, vendi i destinacionit kërkon që studentët të kenë një vizë që justifikon qëndrimin tuaj për një vit. Di çfarë viza të duhet për të udhëtuar në secilin vend.

Gjeni programin që tërheq më shumë vëmendjen tuaj dhe kjo përmbush pritjet që ju po kërkoni. Ka kurse kushtuar përmirësimit të disa aspekteve në veçanti, të tilla si biseda, specializimi në biznes, marketing, gazetari, mikpritje dhe turizëm.

Në fund, paketoni çantat dhe shijoni një nga përvojat më të mira në jetë.

 

Viti i zbrazët dhe përparësitë e bërjes së tij jashtë vendit

Këtu janë disa nga avantazhet e bërjes së një viti boshllëk jashtë vendit:

  1. Përvoja multikulturore në vitin e hendekut të huaj

Ashtu si ju, ka shumë të rinj nga vende dhe kultura të ndryshme që kërkojnë një program për të mësuar një gjuhë të re. Përvoja kulturore jo vetëm e të jetuarit në një vend tjetër, por edhe e ndarjes me njerëz nga vende të ndryshme, do të jetë një fakt që do të ushqejë mendjen tuaj. Në një vit të shtunë përparësitë, përveç mësimit të gjuhës, janë di dhe mësojë për kulturat, fetë, zakonet dhe ushqimet e tjera. Do të njihni vende të pabesueshme.

 

  1. Mundësi më të mira karriere

Ky mund të jetë një avantazh konkurrues, pasi do t’ju shtojë vlerë në botën e punës. Fakti që keni mësuar një gjuhë të dytë është një pikë plus që shumë punëdhënës dhe kompani marrin në konsideratë në proceset e tyre të përzgjedhjes së punonjësve sot. Për më tepër, njerëzit që mësojnë një gjuhë të dytë kanë më shumë të ngjarë të zhvillojnë aftësi të forta njohëse; Kjo do t’ju ndihmojë të keni një formim më të mirë të koncepteve, do t’ju ofrojë fleksibilitet mendor, do t’ju ofrojë aftësi dëgjimi dhe zgjidhjen e problemeve, si dhe promovon ndërveprimin tuaj me njerëzit e tjerë. Gjeni këtu se çfarë të mbani në mend në kohën e shtoni nivelin tuaj të gjuhës në jetëshkrimet .

 

  1. Viti i hendekut dhe përparësitë e të qenit plotësisht i zhytur në mësimin e gjuhës

Të qenit në një vend ku gjuha që po mësoni është amtare do ta bëjë të pashmangshme për ju ta mësoni atë. Ju do të jeni pjesën më të madhe të ditës në kontakt të vazhdueshëm me gjuhën . Nga jetesa me familjen që ju mirëpret deri te shikimi dhe dëgjimi i programeve televizive, dalja në një restorant dhe porositja e ushqimit, apo edhe leximi i reklamave dhe reklamave në qytet. Me çdo ndërveprim me kulturën lokale do të mësoni fjalë të reja dhe ju me siguri do të pasuroni fjalorin tuaj.

 

  1. Do të jetë përvoja e jetës tuaj

Ju jo vetëm që do të përvetësoni një gjuhë të re, por do të mësoni të mbijetoni në një kulturë të ndryshme nga e juaja. Ju do të zhvilloni aftësi të reja dhe do të njiheni më mirë me veten tuaj. Javët e para do të jenë një sfidë e plotë, por mos u dekurajoni, është diçka e natyrshme kur përballeni me përvoja të reja. Fakti që i kapërceni këto sfida Kjo do të përmirësojë mënyrën e trajtimit të problemeve të përditshme në jetën tuaj të punës.

 

  1. Merrni hobi të ri

Ju do të keni mundësinë për të eksploroni hobi të reja në qytet që do të jenë tuajat për një vit. Do të shijoni një muze, do të mësoni të zhyteni, ndoshta do të shfletoj … Ju do të hapni dhuratat tuaja artistike në një nivel tjetër, duke eksploruar pikturë, muzikë ose zanate. Ju do të kënaqeni me një udhëtim me biçikletë ose një shëtitje në një pyll ose rezervat kombëtar. Ju madje do të shijoni vendpushimet e skive, nëse vendosni të shkoni në një gjerësi gjeografike që ofron këtë mundësi. Me siguri do të mësoni një pjatë të re kuzhine, me të cilën mund të surprizoni familjen tuaj kur të ktheheni.

 

  1. Takoni miq të rinj

Ka diçka që ne garantojmë: ju do të bëni shumë miq të rinj . Mendoni për një moment për larminë kulturore të grupit tuaj të ri të miqve, të gjitha me diçka të përbashkët: të qenit larg shtëpisë dhe të përballeni me një kulturë të re. Në mënyrë të barabartë, Ju do të takoni njerëz lokalë me të cilët mund të ndani një shije të veçantë. Biseda me njerëzit në gjuhën e tyre amtare është një nga mënyrat më të mira që ju të mprehni dëgjimin tuaj dhe të përmirësoni ndjeshëm nivelin tuaj të bisedës. Ndaluni për një moment për të menduar dhe vizualizuar atë mjedis, mbase dashuria e jetës suaj është disa milje larg.

 

  1. Shihni dhe sundoni botën

Njohja e një gjuhe tjetër ju hap mundësitë për të shijuar plotësisht një udhëtim vetëm ose me familjen tuaj. Se nuk është pengesë që të mos jeni në gjendje të komunikoni dhe të përfitoni sa më shumë nga pushimet ose udhëtimet tuaja të biznesit në vendet e tjera në të ardhmen. Do të jetë më e lehtë për ju të udhëtoni nëse tashmë keni përvojë të mëparshme jashtë vendit.

 

Epo, nëse jeni duke shqyrtuar mundësinë për të marrë një vit bosh për të mësuar gjuhë jashtë vendit, në Ynsitu që kemi kurse afatgjata jashtë vendit në mënyrë që ta realizoni, si dhe këshillat më të mira që të mund ta përmbushni këtë ëndërr.

 

Leave a Reply