Pse mësimi i një gjuhe më pak të popullarizuar mund t’ju sjellë kaq shumë përparësi?

Mësoni një gjuhë më pak të popullarizuar në Greqi

Polonisht, Portugalisht, Çekisht, Hungarisht, Greqisht, Danisht … Këto janë disa nga gjuhët që nuk praktikohen nga një pjesë e madhe e popullsisë, pasi shumica e tyre fliten vetëm në vendet e tyre përkatëse. Sidoqoftë, mësimi i një gjuhe më pak të popullarizuar si ato të mëparshme mund t’ju sjellë shumë përfitime në aspekte të ndryshme të jetës tuaj të përditshme.

Siç e dimë mirë, anglishtja është gjuha më e studiuar në botë, gjë që e bën atë një gjuhë thelbësore në mesin e vitit 2021. Nga ana tjetër, gjithnjë e më shumë njerëz flasin rrjedhshëm këtë gjuhë, kështu që Njohja e anglishtes nuk është më diçka ekskluzive në CV -të tona ose përvojat e jetës.

Prandaj, të mësosh një gjuhë më pak të popullarizuar mund të jetë një avantazh i madh në shumë fusha të jetës tënde. Në këtë post ju tregojmë katër aspekte të jetës tuaj të përditshme që do të përmirësohen mësoni një gjuhë më pak të folur Me

  •  
  • BOTA E PUNS

Njohja e disa gjuhëve është një nga aftësitë më të kërkuara nga kompanitë kur zgjedhin kandidatët e tyre, prandaj njohja dhe zotërimi i më shumë se një gjuhe ju bën më konkurrues Në tregun e punës. Nëse mësoni gjithashtu një gjuhë më pak të popullarizuar, konkurrenca do të jetë më pak.

Përveç kësaj, nëse punoni në një kompani që komunikon me vendet e tjera, mësimi i një gjuhe të pakicës ju ofron mundësinë e negocimit në gjuhën amtare të klientëve dhe, nga ana tjetër, zgjerimin e rrjetit tuaj të kontakteve. Nëse ajo që dëshironi është të merrni një transferim ose të aplikoni për një ofertë pune jashtë vendit, njohja e gjuhës së tyre padyshim që do të jetë një kërkesë thelbësore!

  •  
  • KOMPETENCAT PERSONALE

Kur filloni të mësoni një gjuhë që pak njerëz e dinë si polonishtja ose greqishtja, do të vini re se si besimi dhe vetëbesimi juaj rriten në mënyrë eksponenciale. Njohja e këtyre gjuhëve ju jep pavarësinë që ju nevojitet për të njohur vende, kultura të reja dhe kush e di nëse ndoshta gjuhë të reja. Njerëzit dygjuhësh janë përgjithësisht më të lumtur dhe më të motivuar për të vazhduar mësimin e gjuhëve.

A keni menduar ndonjëherë të shkoni për të studiuar ose punuar jashtë vendit? Patjetër, mësimi i një gjuhe më pak të popullarizuar mund të hapë shumë dyer për ju Me Siç e kemi përmendur, të mësosh gjuhën angleze është thelbësore, por nëse ajo që dëshiron është të jetosh në Danimarkë, të mësosh gjuhën daneze do të të ofrojë shumë mundësi të tjera për të marrë punën që dëshiron ose një bursë për të studiuar atje.

    •  
  • UDHTIM DHE Hobi

Nëse keni gjithashtu një shpirt udhëtues dhe jeni të apasionuar pas lëvizjes nëpër botë, është e qartë se mësimi i gjuhëve është për ju. Duke ditur se si të lundroni në portugalisht kur vizitoni Lisbonën ose në Çekisht për të njohur Pragën garancitë një përvojë shumë më pasuruese Me Njohja e gjuhës së vendit në të cilin po udhëtoni do ta bëjë zhytjen tuaj gjuhësore më të madhe, në mënyrë që të komunikoni lehtësisht me qytetarët që vizitoni dhe përfitoni nga qëndrimi juaj jashtë vendit në 200%.

Për të njohur kulturat e reja, është e rëndësishme të kuptoni se si ata jetojnë në vendet që vizitoni. Prandaj, të folurit në të njëjtën gjuhë me ta do ta bëjë shumë më të lehtë për ju të mësoni për zakonet dhe traditat e tyre. Mos humbisni asgjë në udhëtimin tuaj të ardhshëm!

    •  
  • FUSHA E AKADEMIKS

Së fundi, të mësuarit e një gjuhe më pak të zakonshme gjithashtu ka përparësitë e saj në studime. Mësimi i gjuhëve stimulon mendjen tuaj dhe stërvit trurin tuaj , përveç përmirësojnë kujtesën dhe kapacitetin mbajtës të njerëzve. Pa dyshim, puna në një gjuhë të rrallë do të përmirësojë të kuptuarit tuaj të leximit dhe analizën e tekstit.

Shtë vërtetuar se sapo të mësoni një gjuhë, do të jetë më e lehtë për ju të mësoni gjuhë të reja. Nëse flasim për gjuhët skandinave, ky fakt është edhe më i vërtetë pasi ato janë gjuhë që ngjajnë me njëra -tjetrën. Për shembull, danezja dhe norvegjezja kanë fjalor shumë të ngjashëm edhe pse tingëllojnë ndryshe; Suedishtja dhe Norvegjishtja kanë fjalor të ndryshëm, por janë më të ngjashëm për sa i përket shqiptimit.

 

Aprender un idioma menos popular en países escandinavos

 

Pavarësisht nëse ju pëlqen të udhëtoni ose sepse doni të përmirësoni mundësitë tuaja të punës, mësimi i gjuhëve është çelësi për të hapur të gjitha ato dyer. Nëse keni arritur deri këtu, me siguri jeni të bindur të filloni aventurën e mësimit të një gjuhe më pak të popullarizuar, në Ynsitu duam t’jua lehtësojmë! Ne do të përfshijmë në shkollat tona të gjuhëve të Tregut me kurse në gjuhën polake, hungareze, greke, çeke … (Dhe shumë të tjera !!) Nëse doni të merrni ofertat e nisjes që Ynsitu ka përgatitur për ju, na vizitoni dhe ne do t’ju tregojmë gjithçka rreth gjuhë të vogla të mëdha !

Pse mësimi i gjuhëve të bën më të zgjuar?

¿Por qué estudiar idiomas te hace más inteligente?

Mësimi i gjuhëve jashtë vendit ndihmon në krijimin e inteligjencës duke rregulluar mënyrën se si arsyetojmë, si dhe duke i dhënë mundësi trurit tonë të kryejë me sukses detyra kërkuese ose të rënda, si zgjidhja e problemeve komplekse dhe planifikimi. Ja pse mësimi i gjuhëve të bën më të zgjuar se pjesa tjetër.

Ka qindra arsye pse duhet mësuar një gjuhë, por është e vërtetë se, për shembull, kujtesa e përmirësuar,vëmendja dhe një rrezik më i ulët i rënies kognitive janë ndër përfitimet më të rëndësishme që mund të marrim në konsideratë, të lidhura me inteligjencën, duke zotëruar dy ose më shumë gjuhë.

Një numër i madh provash sugjerojnë se dygjuhizmi (pasi ka mësuar dy gjuhë) është i lidhur me vonesën e demencave të diagnostikuar. Një nga këto studime është ajo e Ellen Bialystok, një profesore në Universitetin e Yorkut, e cila arriti në përfundimin se demenca mund të vonohet deri në 5 vjet kur njihen dy gjuhë, deri në 6 vjet për të njohur tre gjuhë dhe deri në 9 vjet që njohin katër ose më shumë gjuhë.

Një tjetër studim mjekësor nga Universiteti i Harvardit madje gjeti përfitime të panjohura deri tani. Ai gjeti se të rriturit dygjuhësh përmbajnë më shumë çështje të bardha në lobet e tyre ballore, sesa monolingualët (ata që trajtojnë një gjuhë të vetme), dhe se lobet e tyre temporale (të rëndësishme për funksionin e gjuhës) janë më mirë të ruajtura.

Dëshmi të tjera shkencore kanë treguar gjithashtu se njohja e më shumë se një gjuhe mund të ndryshojë mënyrën se si e perceptojmë botën dhe se njerëzit sillen ndryshe në varësi të gjuhës që po flasin. Mësimi i më shumë se një gjuhe është treguar gjithashtu për të stimuluar vetë-ndërgjegjësimin dhe vetëvlerësimin, duke e bërë më të lehtë për t’u empatizuar dhe për t’u përshtatur me situatat në mënyrë më efektive.

Një eksperiment i zhvilluar në Universitetin Politeknik të Hong Kongut zbuloi se studentët vendas kinezë që flisnin rrjedhshëm anglisht silleshin më hapur dhe më hapur kur bisedonin me intervistuesit anglezë, ndërsa reagimi i tyre kur intervistoheshin nga kinezët ishte më pak energjik.

Mësimi i dy, tre ose më shumë prej katër gjuhëve, ju lejon një sërë mundësish sociale dhe pune për jetën, si dhe në aspektin kognitiv, pasi ju lejojnë të pozicionoheni si një person më i zgjuar dhe më i shëndetshëm, me mundësi më të mëdha, në krahasim me njerëzit e tjerë apo kandidatët, në varësi të mjedisit në të cilin zhvilloni. Ja edhe përfitime të tjera të vërtetuara bazuar në premitën se të mësuarit e gjuhëve ju bën më të zgjuar:

Kontrolli i emocioneve

Duke zotëruar më shumë se një gjuhë, ke më shumë aftësi për të kontrolluar ose për të rregulluar ndjenjat negative. Kur njerëzit dygjuhësh kalojnë në një gjuhë të dytë, kjo ndryshon edhe mënyrën se si i përjetojnë emocionet, ata fillojnë të mendojnë për një gjuhë të huaj.

Aftësia e trurit për të ndryshuar detyrat më shpejt

Një studim nga Child Development zbuloi se fëmijët që flasin dy ose më shumë gjuhë mund t’i ndryshojnë detyrat më   shpejt. Në këtë studim, fëmijëve iu kërkua të vëzhgonin pamje kafshësh ose figurash shumëngjyrëshe në ekran. Atyre iu kërkua të shtypnin një buton për të ndryshuar imazhet, fëmijët që flasin një gjuhë të dytë treguan më shumë butësi.

Rritja e trurit

Në Universitetin Lund në Suedi, studiuesit kryen një studim duke krahasuar një grup studentësh universitarë kundrejt një grupi njerëzish të të njëjtës moshë, të cilët mësuan një gjuhë të dytë në trembëdhjetë muaj. Pas tre muajsh studimi të të dy grupeve, të dy u skanuan mri dhe u vërejt se ndërsa struktura e trurit të studentëve të kolegjit mbeti e pandryshuar, disa zona të trurit nga të cilat kishin mësuar një gjuhë të dytë ishin rritur, të tilla si hipokampusi dhe tre zona të korteksit cerebral.

Të marrim vendime më të arsyetuara

Njerëzit që mendojnë për një gjuhë tjetër përveç gjuhës së tyre amtare, kanë më shumë gjasa të marrin një vendim racional se sa emocional; kjo ishte e dukshme në një hulumtim të vitit 2012 nga revista Psychological Studies.

Përpuno fjalët më shpejt

Njerëzit dygjuhësh, ose që janë të rrjedhshëm në më shumë se dy gjuhë (poliglot), kanë aftësinë për të përpunuar fjalët më shpejt, veçanërisht nëse fjala në fjalë ka të njëjtin kuptim në të dy gjuhët. Ky studim sipas Shkencës Psikologjike u mbështet nga teknologjia e lëvizjes së syve për të zbuluar se dygjuhëshit ose poliglotët shpenzojnë më pak kohë duke vëzhguar të ashtuquajturat “konjakte”.

Sipas Scientific American, truri i atyre që imiton dy ose më shumë fjalë, duhet më pak kohë për të përpunuar një fjalë.

Aftësia dhe kreativiteti te fëmijët

Studimi i botuar në International Journal of Bilingualism zbuloi se fëmijët dygjuhësh kryejnë më mirë në detyrat që përfshijnë kreativitetin dhe aftësinë për zgjidhjen e problemeve.

Agriliteti mendor që qëndron me vitet

Sipas një studimi të publikuar nga Anals of Neurology, testet e inteligjencës u kryen mbi pjesëmarrësit, gjuha amtare e të cilëve ishte anglishtja; së pari në moshën 11 vjeç dhe për herë të dytë kur ata mbushnin   70 vjeç. Ata pjesëmarrës që folën më shumë se një gjuhë treguan aftësi më të mëdha njohëse në raport me nivelin e tyre bazë   kundrejt pjesëmarrësve monolingualë.

A e kupton tani sa e rëndësishme dhe e dobishme është të mësosh e të zotërosh një gjuhë të huaj? Gëzohu dhe bëje! Dhe çfarë më mirë se ta bëjmë në një vend të huaj, me një buxhet jo shumë të lartë, përmes një prej programeve që kemi për ju?

Zbuloni të gjitha opsionet për studimin e gjuhëve jashtë vendit që një platformë si Ynsitu ofron, ku mund të krahasoni kurse të ndryshme gjuhësore jashtë vendit në më shumë se 30 vende dhe 11 gjuhë. Është koha për të mësuar dhe për të shijuar!

Destinacionet më të mira për të studiuar anglisht për një Amerikë Latine

Kurse angleze jashtë vendit ato janë një mundësi e shkëlqyer për të thelluar dhe përsosur zotërimin tuaj të kësaj gjuhe. Aktualisht ka shumë mundësi të ofruara nga vende të ndryshme për njerëzit nga Amerika Latine për të marrë kurset e tyre në një mjedis 100% anglishtfolës.

Në varësi të kapacitetit tuaj ekonomik dhe punës dhe aspiratave tuaja profesionale, ju mund të zgjidhni një nga opsionet për të cilat do të flasim në këtë artikull.

Mos harroni se mesoni anglisht jashte vendit është mënyra më efektive për të arritur nivelin që ju nevojitet për të marrë atë certifikatë që do të hapë dyert për një të ardhme më të mirë.

6 destinacionet më të mira për të mësuar anglisht jashtë vendit

destinacionet më të mira për të mësuar anglisht për Amerikanët Latinë ata janë në Oqeani, Evropë dhe Amerikën e Veriut.

Australi

Ky vend është mjaft larg kontinentit tonë, por kjo nuk është një pengesë për shumë Amerikano-Latinë që të vendosin të udhëtojnë atje për të përsosur anglishten e tyre.

Ndër arsyet më të rëndësishme për këtë është se nëse do të merrni një kurs atje ju mund të përdorni një leje pune me kohë të pjesshme, 20 orë në javë në sezonin e klasave, dhe të me kohë të plotë, 40 orë në javë në sezonin e festave.

Qytetet që kanë përjetuar bumin më të dukshëm në numrin e njerëzve që vijnë për të mësuar anglisht janë Brisbane, Sydney dhe Melbourne. Sidoqoftë, keni mundësi të tjera më të lira si p.sh. Perth, Gold Coast dhe Adelaide .

Nëse bëni udhëtimin për në mësoni anglisht nga Amerika Latine , kursin që ju merrni Mund të zgjasë nga gjashtë deri në nëntë muaj, por ju keni mundësinë që Australia ju jep të zgjasni vizën tuaj për të vazhduar trajnimin profesionalisht.

Zelanda e Re

Ky është një destinacion ekzotik për të mësuar anglisht. Shtë një destinacion tërheqës për niveli i lartë akademik i institucioneve të tyre dhe cilësia e kurseve tuaja. Viza për të hyrë legalisht në këtë vend mund të përpunohet në internet përmes faqes së internetit të ambasadës së Zelandës së Re.

Gjithashtu, kjo vizë mund të zgjatet pa shumë ndërlikime. Imagjinoni që atje do të jeni në gjendje të mësoni ose të përmirësoni nivelin tuaj të anglishtes në një mënyrë të dukshme, pasi ai është një destinacion me shumë pak spanjishtfolës dhe ju do të jeni 100% i zhytur në gjuhë.

Në Zelandën e Re ju mund të punoni ndërsa studioni, e cila përfaqëson një avantazh shumë joshës. Kostoja e jetesës në këtë komb është më e ulët se në destinacionet e tjera, kështu që mund të jetë e dobishme ekonomikisht.

Ai gjithashtu udhëton në Evropë për të mësuar anglisht nga Amerika Latine.

Irlanda

Në këtë vend ishull të Evropës mund të gjeni mundësi të ndryshme të instituteve për të mësuar anglisht. Çmimi i kurseve varion midis 100 dhe 150 euro në javë. Si një Amerikan Latine që dëshiron të aplikojë në programin e studimit dhe të punës në Irlandë, duhet të vërtetosh që kursi që merr atje është më shumë se 25 javë.

Mesatarisht, ju mund të punoni me kohë të pjesshme dhe të fitoni deri në 200 dollarë në javë në kohën e klasës; ndërsa në periudhat e pushimeve të verës ose të Krishtlindjeve, ju mund të punoni me kohë të plotë dhe fitoni deri në 400 dollarë në javë .

Për njerëzit nga Kolumbia, Meksika, Argjentina, Kili, Bolivia, Uruguai ose Paraguai, ndër të tjera, procedurat për të hyrë në Irlandë janë të thjeshta dhe në disa raste as viza nuk kërkohet.

Një tjetër tërheqje e ofruar nga ky destinacion është lehtësia e lëvizjes në pjesën tjetër të Evropës me një kartë rezidente Irlandeze. Në këtë mënyrë, në një fundjavë mund të njihni Parisin, Berlinin ose Barcelonën në heshtje.

Mbretëria e Bashkuar

Në këtë destinacion do të arrini nivelin më të lartë të anglishtes, kjo është tërheqja e saj kryesore. Çelësat e tjerë pse njerëzit zgjedhin të studiojnë anglisht janë pasuria e saj kulturore dhe historike dhe përsosmëria e akademive të saj.

Londra është qyteti i zgjedhur në Mbretërinë e Bashkuar për të huajt për të studiuar gjuhën. Por nëse jeni duke kërkuar mundësi më të lira, ju mund të zgjidhni qytete si Manchester, Oxford, Preston dhe Bournemouth, ku kostoja e jetesës është dukshëm më e ulët se në kryeqytet.

Pengesa më e madhe e këtij destinacioni për Amerikanët Latinë është se është shumë e vështirë të marrësh një leje pune. Për këtë arsye, për të ndjekur një kurs anglisht atje duhet të keni një kapacitet ekonomik më të madh se ai që kërkohet në vendet e tjera.

Sh.B.A.

Ky vend ka qenë dhe është ai që mirëpret njerëzit më të huaj për të mësuar gjuhën e tyre. Kjo është edhe pse kostoja e jetesës si student në qytetet e tyre kryesore është e lartë, midis 1,500 dhe 2,000 dollarë në muaj.

Sidoqoftë, niveli dhe prestigji i institucioneve të tij arsimore është mjaft joshës; Për më tepër, është një vend me larmi të madhe kulturore dhe përvojat që mund të përdorni në kampuset e tij universitare janë jashtëzakonisht të pasurueshme.

Boston është qyteti amerikan ku flitet anglishtja më e pastër. Alsoshtë gjithashtu një qytet me pak prani të Hispanikëve, kështu që ju do të jeni në të kontakti i drejtpërdrejtë me vendasit më gjatë dhe niveli juaj do të rritet së shpejti.

Kanada

Kanadaja është një vend me një indeks shumë të lartë të cilësisë së jetës. Kur të jeni atje do të gjeni shumë përparësi në drejtim të shëndetit, strehimit, transportit, sigurisë, ekuilibrit të punës dhe, natyrisht, një niveli të lartë arsimor.

Qyteti i Toronto Shtë një nga destinacionet e preferuara për Amerikanët Latinë për të mësuar anglisht. Nëse dëshironi të hyni në këtë vend për të mësuar gjuhën, duhet të keni parasysh se nuk është e mundur të punoni gjatë studimit. Sidoqoftë, kostoja e jetesës është më e ulët se në vendet e tjera dhe biletat e linjave ajrore janë gjithashtu më të lira.

Për të shkuar për të studiuar në Kanada, gjëja më e mirë për të bërë është merrni një vizë studimi. Kjo mund të zgjatet lehtësisht sa herë të jetë e nevojshme për të përfunduar programet, të cilat duhet të jenë më të gjata se 28 javë.

Me Ynsitu ju keni qasje në informacione cilësore rreth Kurse angleze jashtë vendit dhe destinacionet që mund të zgjidhni jashtë Amerikës Latine. Keni shumë mundësi me diapazone të ndryshme çmimesh dhe përparësitë që ofron secili destinacion, në mënyrë që të vendosni për alternativën më të mirë.

Vendet më të lira për të mësuar anglisht

studimi anglisht lirë

 

Ynsitu ne i dimë të gjitha përfitimet që mund t’ju sjellë studioni anglisht jashte vendit , kjo është arsyeja pse ne ju tregojmë 7 vendet kryesore të lira për të mësuar anglisht; përveç takimit me njerëz të rinj, zhytja në kulturën e tyre dhe nëse dëshironi, punoni dhe mësoni anglisht në të njëjtën kohë.

Në një moment të jetës, të gjithë kemi menduar për mundësinë e për të studiuar jashtë vendit dhe asgjë më mirë sesa ta bësh atë në disa nga vendet më të lira për të mësuar anglisht. Nëse doni të studioni gjuhën për të zgjeruar karrierën tuaj profesionale ose për zhvillimin personal, ne ju themi më të mirën vendet për të mësuar anglisht pa dëmtuar xhepin tuaj !

7 vende për të mësuar anglisht të lirë

Irlanda

Irlanda është destinacioni i preferuar i shumë studentëve ndërkombëtarë duke kërkuar vende për të studiuar anglisht të lirë. Këtu do të takoni njerëz nga kultura të ndryshme, me të cilët mund të ndani momente unike në një atmosferë komode dhe të gjallë.

Ky është një nga vendet më të lira për të mësuar anglisht, dhe gjithashtu shumë ekonomik për sa i përket ushqimit, akomodimit, transportit, etj., Si dhe duke pasur një cilësi të mirë të jetës. Aty eshte nje frekuentimi i lartë i studentëve për shkak të prestigjit të Universiteteve të saj, shkollave dhe kurseve të gjuhës. Duke qenë sistemi i tij arsimor një nga më të mirët në të gjithë Evropën, përveç që ju ofron mundësinë e punës ndërsa studioni anglisht.

malt

Malta është njëra nga vendet vende te lira per te mesuar anglisht Prandaj, është një nga destinacionet më të njohura për studentët. Anglishtja është një nga gjuhët zyrtare të kësaj ish kolonie britanike.

Standardi i jetesës në këtë vend është një nga më të lirat në zonë. Çmimet e tij janë të përballueshme, gjë që e bën atë një nga vendet më të mira për të studiuar anglisht ndërsa shijoni një pushim përrallor. Ata kanë një larmi e madhe e shkollave për të zgjedhur më të mirën Kurs anglisht në Maltë .

Mbretëria e Bashkuar

Sigurisht, Mbretëria e Bashkuar është një nga destinacionet më të zgjedhura për të qenë djepi i anglishtes . Shekspiri dhe Beatles janë disa nga figurat më ikonike në vend. Në vendin e Anglisë mund të gjejmë një theks të kuptueshëm, krahasuar me thekset në vendet e tjera anglishtfolëse.

Nëse dëshironi të studioni gjuhën dhe të gjeni një punë, ky vend ka një ofertë të gjerë pune. Dhe këtu mund të merrni, jo vetëm kursi me i mire i anglishtes në Mbretërinë e Bashkuar , por ju gjithashtu keni mundësinë për ta praktikuar atë dhe për të fituar më shumë aftësi.

Sh.B.A.

Padyshim, SHBA Oneshtë një nga vende te lira per te mesuar anglisht . Ka një larmi të gjerë kulturash, veçanërisht në qytete të mëdha si New York.

Dhe është një nga destinacionet perfekte për ata studentë që dëshirojnë të shkojnë më tej, kaloni oqeanin për të mësuar gjuhën dhe kultura e vendit duke u zhytur plotësisht në ëndrrën amerikane. Mos harroni të vizitoni të gjitha cilësimet që keni parë kaq shumë herë në filma!

Kanada

Një nga vendet e lira për të mësuar anglisht është pikërisht Kanadaja. Dhe jo vetëm kaq, por gjithashtu konsiderohet si një nga vendet më të sigurta në të gjithë botën , për shkak të nivelit shumë të ulët të krimit.

Këtë mund të shtojmë se ai ka një nga peisazhet më të bukura të planetit, me borën, pyjet, malet dhe liqenet e tij. Isshtë një shoqëri moderne dhe e përparuar, pa humbur peisazhet e saj të bukura dhe plot me njerëz miqësorë që do t’ju bëjnë të ndiheni si në shtëpinë tuaj. Kanada ka një sistemi arsimor shembullor , me shkolla të shumta angleze dhe mësues shumë të kualifikuar, duke e bërë atë një nga destinacionet më të mira për të mësuar anglisht të lirë.

Australi

Një nga vendet për të mësuar anglisht të lirë dhe një nga më të njohurit sot është Australia. Shtë e rëndësishme që të keni një vizë, veçanërisht nëse planifikoni të punoni kur të mbaroni Program anglisht në Australi .

Australia ka një shkallë shumë e ulët e papunësisë , për shkak të ofertës së gjerë të punës dhe pagës së mirë nëse ajo që dëshironi është të punoni ndërsa studioni anglisht. Ajo gjithashtu ka plazhe të bukura dhe peisazhe parajsore ku mund të shijoni aktivitete të të gjitha llojeve. Banorët e saj janë njerëz shumë miqësorë dhe të qetë, si dhe njerëz të zellshëm. Australia është një vend shumë multikulturor me një nivel të lartë akademik, pasi ka disa nga universitetet dhe akademitë angleze të çertifikuara më së miri .

Zelanda e Re

Sistemi arsimor i Zelandës së Re është një nga më të mirët në zonë, prandaj është një nga vendet më të mira për të mësuar anglisht. Gjithashtu, kostoja e jetesës në këtë vend është e ulët krahasuar me vendet e tjera anglishtfolëse.

Këtu është e thjeshtë ndërthur studimet me punën nëse keni një nivel të mesëm anglisht. Siç kemi komentuar, sistemi arsimor është shumë i suksesshëm, ata kanë akademi cilësore angleze dhe mësues të trajnuar mirë . Përveç peizazheve të saj të pabesueshme natyrore, cilësia e lartë e jetës dhe mënyra e saj e qetë e të jetuarit, e bëjnë Zelandën e Re një destinacion yll.

 

A keni vendosur tashmë për ndonjë nga vende te lira per te mesuar anglisht të kësaj liste? Nëse është kështu, mos ngurroni të hidhni një vështrim fare kurset tona angleze ose merrni kontakt me ne, përfitoni nga kjo aventurë!

Cili është vendi më i mirë për të mësuar anglisht në verë?

“Dëshironi meso anglisht ne vere , po ku mund te shkoj? »Kjo është një nga pyetjet më të përsëritura në këtë kohë midis atyre që kërkojnë të përmirësojnë nivelin e tyre të anglishtes. Pa marrë parasysh nivelin ose qëllimin: nga fillestarët te njerëzit me një nivel më të përparuar, punëtorët që kanë nevojë për anglisht për biznes ose studentë që kërkojnë të përgatiten për një diplomë, të gjithë përfitojnë nga pushimet për të qenë në gjendje të përparojnë me gjuhën.

Sidoqoftë, dyshimet fillojnë të lindin kur ne fillojmë të kërkojmë kurse dhe të shohim mundësitë e panumërta që kemi në dispozicion. Cili vend do të më përshtatet më shumë? A do të më kushtojë shumë të shkoj kaq larg? Në Ynsitu Ne duam t’ju ndihmojmë të merrni vendimin më të mirë, kështu që ne kemi përgatitur disa këshilla për të lehtësuar detyrën e zgjidhni një kurs Anglishteje jashtë vendit .

Si mund të vendos të zgjedh një vend për të mësuar anglisht në verë?

Në kohën e zgjidhni një vend për të mësuar anglisht në verë Ne duhet të marrim parasysh faktorë të ndryshëm që do të na bëjnë të shfrytëzojmë në maksimum një përvojë unike. Secili person ka shijet dhe nevojat e veta, kështu që ju duhet të zgjidhni me kujdes kurs gjuhe jashte vendit që i përshtatet më së miri asaj që kërkoni.

Buxheti

Buxheti luan një rol të madh kur duhet zgjidhni një vend për të mësuar anglisht në verë. Ne nuk po flasim vetëm për çmimin e kursit, i cili mund të ndryshojë në varësi të vendit ose specializimit (standard, intensiv, biznes, IELTS, TOEFL, etj.). Shtë gjithashtu e rëndësishme të merren parasysh shpenzimet që do të keni gjatë qëndrimit tuaj.

Ju duhet të pyesni veten nëse do të gjeni strehim vetë ose përfshihet në kurs Anglishteje . Po ashtu, sa e shtrenjtë është jeta e përditshme në atë vend? Ushqimi, transporti publik, koha e lirë, etj. janë faktorët që mund të ndryshojnë shumë buxheti të një qëndrimi në një vend tjetër.

Theks

Siç e dini mirë, ka një mori theksimesh në të gjithë botën kur bëhet fjalë fol anglisht , edhe brenda të njëjtit vend. Shtë e vështirë që në një kurs një javor në anglisht të përfundosh me theksin lokal, pasi që në klasa zakonisht mësohet një anglisht standard, por mund të jesh një vit larg.

Në këtë mënyrë, ju nuk do të jeni vetëm vetëm praktikoni anglisht në klasë, por do të keni nxitje për të mësuar anglisht në verë gjatë ditës tuaj për ditë , duke biseduar me vendasit dhe njerëzit që studiojnë anglisht jashtë vendit.

Kulturës

Ju duhet të kërkoni një vend ku përshtatja me kulturën e tij nuk është një problem i madh për ju. . Ka njerëz që përshtaten me çdo situatë: për ta ky aspekt nuk është problem kur studiojnë jashtë.

Sigurisht, nëse jeni të interesuar për kulturën e një vendi specifik dhe jeni të ngazëllyer për idenë e përjetimit të saj atje personalisht, ne ju ftojmë të zgjidhni një kurs për të mësuar anglisht në verë atje: mund të jetë një përvojë e paharrueshme!

Vendndodhja

Vendndodhja është pjesërisht e lidhur me buxhetin që duhet të mësojmë anglisht në verë. Nëse vendosim të shkojmë në një vend shumë të largët ose të lidhur keq, ka shumë të ngjarë që kostoja e transportit për në destinacionin tonë të rritet shumë.

Përveç kësaj, situata e mëposhtme mund të ndodhë: Çfarë ndodh nëse për të mësuar anglisht në verë vendosni të shkoni Zelanda e Re ose Afrika e Jugut ? Wintershtë dimër atje! Mos harroni kur paketoni: lini peshqirët e plazhit në shtëpi dhe mbani çizme dhe një pallto.

Vendet më të mira për të mësuar anglisht në verë sipas kontinentit

Është shumë e vështirë të qëndrosh vetëm me një vendi për të mësuar anglisht në verë : të gjithë kanë karakteristikat e tyre që i bëjnë ato të përshtatshme për secilin person. Për atë arsye, në Ynsitu ne donim të bënim një përzgjedhje sipas kontinenteve.

Evropa: Anglia

Vendi i peshkut dhe patate të skuqura, Big Ben dhe universitetet e Oksfordit dhe Kembrixhit. Sigurisht, Anglia nuk është vetëm ajo: e s toka e kolosale qytetet si Londra dhe qoshet më të izoluara si Brighton .

Oh, dhe mos fanatik me kalimin e kohës! Në verë dielli del, besoni apo jo.

Amerikë: Shtetet e Bashkuara

Ne kaluam pellgun për në Shtetet e Bashkuara, ku mund të mësoni anglisht në verë në një nga 50 shtetet që përbëjnë vendin. Jeni më shumë nga bregu perëndimor apo bregu lindor? Humbni mes rrokaqiejve të Nju Jorkut ose mësoni të shfletoj brigjet kaliforniane: të gjitha ndërsa studioni anglisht!

Azi: Indi

Nga Shtetet e Bashkuara marrim aeroplanin dhe fluturojmë për në Indi, ku ata kanë jetuar së bashku turma e kulturave dhe feve të ndryshme për mijëvjeçarë . Thith pasurinë e saj kulturore në të gjithë vendin: ke shumë kilometra për të bërë!

Afrika: Afrika e Jugut

Pastaj lëvizim në pikën më jugore të kontinentit Afrikan. Nëse përfitoni nga vera për të shkuar në Afrikën e Jugut për të mësuar anglisht, ju rekomandojmë që të sillni rroba të ngrohta, siç ju kemi këshilluar tashmë më parë: Wintershtë dimër atje!

Oqeani: Australi

Më në fund, ne fluturojmë në pjesën tjetër të botës, në toka poshtë . Bëhuni gati për të parë një vend që duket jashtë kësaj bote, plot faunë dhe florë të paimitueshme në kontinentet e tjera, dhe një cilësi e jashtëzakonshme e jetës .

Nga rruga, mos harroni të provoni Vegemite. Ata thonë se kushton në fillim, por më pas nuk mund të ndalosh së ngrëni.

Mësoni anglisht në verë me Ynsitu

Ynsitu ne duam ta bëjmë sa më të lehtë për ju udhëtim për meso anglisht në verë . Për atë arsye, ne kemi një motor kërkimi ku mund të zgjidhni nga qindra kurse të shpërndara në shumë vende. Më e mira? Se mund të rezervoni me ne, pa qenë nevoja të përdorni agjensi, dhe pa ndonjë kosto shtesë!

Nëse keni nevojë për më shumë informacion në lidhje me ne, mos hezitoni të kontaktoni duke plotësuar këtë formë ose me telefon . Ekipi ynë do të jetë përgjegjës për zgjidhjen e të gjitha dyshimeve tuaja. Ne do të presim për ju!

Çelësat për t’u shoqëruar me njerëz nga një vend tjetër

Ju tashmë keni hedhur hapin e madh, keni vendosur që do të merrni një kurs gjuhe në një vend tjetër, keni gjithçka gati: valixhen, pasaportën, rastet … gjithçka. Por në atë moment ju keni një dyshim të madh: “Si do ta bëj për të bërë miq të rinj? Unë nuk do të takoj askënd, po nëse ata nuk më kuptojnë mua?” Mos u shqetësoni, këtu do t’ju japim disa çelësa se si të shkoni mirë me njerëzit nga një vend tjetër:

1) Guxoni

Mos kini frikë, mos lejoni që nervat tuaja t’ju marrin dhe mbi të gjitha, mos lejoni që ndrojtja t’ju ndalojë të shfrytëzoni në maksimum një përvojë të tillë shpërblyese si udhëtimi në një vend tjetër dhe takimi me njerëz të kombësive të tjera.

Ne e dimë që ju mund të jeni pak nervoz, se nganjëherë është e vështirë të ndërmarrësh atë hap të parë dhe të marrësh iniciativën për të bashkëvepruar me njerëzit e tjerë. Por, mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë të re është përmes komunikimit me njerëzit që flasin atë, e vetmja gjë që do t’ju duhet është të lini veten të shkojë dhe do të shihni se si jo vetëm që do të përjetoni diçka unike dhe të papërsëritshme, por gjithashtu do të merrni një mësim vërtet i dobishëm që do t’ju çojë të arrini qëllimet tuaja.

 

2) Dije që ata të të njohin

Kur bëni një kurs jashtë vendit, cilado qoftë gjuha, është e rëndësishme që të zhvilloni aftësitë tuaja të komunikimit, sepse kjo është pikërisht karakteristika kryesore pse studimi i gjuhëve jashtë është mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë të re.

Një nga mënyrat më të mira për të shoqëruar me njerëzit është duke mbajtur një ekuilibër midis jush dhe pjesës tjetër, duke siguruar informacione përkatëse për veten tuaj që mund të duken interesante, në të njëjtën kohë kur ju hap derën për të pyetur për njerëzit rreth jush dhe kështu takoni dhe mësoni për shokët tuaj të klasës ose njerëzit lokalë dhe kulturat e tyre.

Ne të gjithë mësojmë nga të gjithë, flasim me të tjerët për kulturën tuaj, zakonet dhe traditat tuaja në përgjithësi. Ato nuk mund të jenë domosdoshmërisht detaje për vendin ose kombësinë tuaj, por edhe për aktivitetet tuaja të përditshme, hobet dhe hobet. Në këtë mënyrë, ju jo vetëm që mësoni një gjuhë të re, por gjithashtu i jepni vetes mundësinë për të takuar njerëz të tjerë që gjithashtu do t’ju njohin. Kështu që këshilla jonë është të hapemi për të qenë në gjendje të jetojmë një përvojë vërtet pasuruese.

Claves para socializar con personas de otro país

3) Identifikoni momentin

Çdo rast do t’ju japë mundësinë për të bashkëvepruar me shokët tuaj të klasës dhe me njerëzit në përgjithësi.

Isshtë vetëm çështje e të dish të identifikosh momentin për secilën gjë. Do të ketë mundësi për të diskutuar tema akademike, por do të ketë gjithashtu mundësi për të diskutuar tema personale, trajnime, madje do të ketë kohë për të dyja, situata shumë interesante në të cilat do të mësoni për gjuhën që po mësoni, por gjithashtu do të bëni biseda për gjëra argëtuese që ato ndoshta do të jenë pjesë e shijeve tuaja personale.

 

4) Përditëso

Përfitoni nga përvoja, mësoni gjëra të reja dhe azhurnoni njohuritë tuaja, por gjithashtu shfrytëzoni rastin për të azhurnuar rrjetet tuaja sociale me gjithçka që jetoni. Të bëheni miq në rrjetet sociale është një mënyrë interesante jo vetëm për të bashkëvepruar me njerëzit me të cilët do të ndani në kurs, por edhe për të krijuar një miqësi me njerëz që mund të mos i shihni më për një kohë të gjatë, por me të cilët mund të mbani kontakte me njëri-tjetrin.virtualisht dhe vazhdoni të praktikoni gjuhën që jeni aq të interesuar të mësoni.

 

5) Ndani

Duke vazhduar me temën e rrjeteve sociale, në Ynsitu, ne e dimë se pak gjëra janë po aq pozitive sa menaxhimi i mirë i rrjeteve tona sociale në mënyrë që miqtë dhe ndjekësit tanë të dinë të gjitha përvojat që jetojmë.

Ndani përvojat tuaja, përvojat tuaja, ato që mësoni dhe mbi të gjitha mendimet tuaja, veçanërisht ato pozitive, ato që mund të ndihmojnë në ndërtimin e një imazhi interesant për gjithçka që ata kanë për të thënë.

Kurdoherë që mundeni, shfrytëzoni sa më mirë atë që po bëni, por mbani mend frazën e Alexander Supertramp, një personazh nga Into The Wild: “Lumturia është e vërtetë vetëm kur ndahet”.

Mos u trembni, ndani përvojat tuaja dhe përvojat tuaja në rrjetet sociale, mos kini frikë të bëni një selfie me shokët e klasës dhe madje edhe me mësuesit tuaj, mësoni të identifikoni momentet, sepse secila gjë ka kohën dhe hapësirën e saj.

 

Shpresojmë që këto këshilla t’ju hapin në një botë plot mundësi dhe përvoja. Përmbushni ëndrrat tuaja me Ynsitu!

Cfare ka me shume, zbuloni aftësitë që do të fitoni duke studiuar jashtë vendit.