Nëse jeni (ose do të jeni) mësues, jepni një shtysë të caktuar trajnimit tuaj

Mësimi dhe mësimi i gjuhëve nuk reduktohet në përvetësimin e kodit gjuhësor të një gjuhe ekskluzivisht, por nënkupton njohjen e kulturës së vendit, mjedisit profesional në të cilin do të bashkëveprojmë, vendeve emblematike të qyteteve në të cilën do të udhëtojmë … Nuk është e njëjta gjë që t’i mësojmë gjuhën tonë një folësi të huaj, sesa t’i mësojmë një gjuhe sipas ligjeve të reja të vendeve ose të diktojmë përmbajtjen e kësaj disipline në një gjuhë tjetër nga gjuha jonë amtare.

Secila prej këtyre nevojave kërkon një qasje të ndryshme. Prandaj ka kurse trajnimi për mësuesit , Kurse jashtë vendit që ofrojnë shumë përparësi për të rafinuar mjetet e nevojshme për të kryer në punën mësimore. Në këtë artikull do të flasim për tre lloje kursesh që variojnë nga trajnimi deri te ele mësues (Mësuesit Spanjollë jashtë vendit pa përvojë si mësues të gjuhës), për të mësuesit e gjuhës universitare dhe madje edhe atë të Mësuesit e Shkollës Themelore , të cilët kanë për detyrë të diktojnë përmbajtje nga fusha të ndryshme në një gjuhë të huaj.

Cursos de preparación de profesores en el extranjero

Çfarë lloj kursesh trajnimi për mësuesit mund të merrni?

Askush nuk është sekret që tregu i punës ka ndryshuar shumë me risitë teknologjike, migrimet dhe pritjet e reja që kanë profesionistët e sotëm.

Udhëtimi është thelbësor për të formuar familje të reja, për të marrë njohuri, për të eksploruar realitete të tjera ose ndoshta për të marrë një pozicion pune të dëshiruar, i cili mbase në vendin tuaj të origjinës është larg. Për këtë arsye, shkollat e gjuhëve në botë nuk ofrojnë vetëm trajnim gjuhësor, por edhe mundësinë e udhëtoni atje ku janë gjallë ato gjuhë që dëshironi të mësoni .

Tre modalitetet më të shpeshta janë:

Trajnim gjuhësor për profesionistët ose mësuesit në trajnim që dëshirojnë të mësojnë gjuhën e tyre amtare në territore të huaja .

Për ta, ka paketa totale zhytjeje në vendet ku gjuha e përzgjedhur flitet rrjedhshëm, duke filluar nga 300 deri në 1000 euro. Ato përfshijnë koston e qëndrimit, mësimet e gjuhës dhe vizitat në vendet emblematike të qyteteve të vizituara, me mësues vendas.

Trajnimi i mësuesve të gjuhës, në institute dhe akademi

që garantojnë trajnimin e tyre në testet e aftësisë së gjuhës së studiuar (IETLS, SAT, TOEFL) dhe në metodologjitë e reja të aplikuara dhe të adaptuara në botën aktuale. Në këtë lloj kursi, mësuesit ndjekin mësimet në institucione të çertifikuara në trajnime për përfundimin e testeve gjuhësore dhe, në të njëjtën kohë, gëzojnë takime kulturore dhe hapësira argëtimi. Kostoja ndryshon në varësi të rajoneve që dëshironi të vizitoni dhe përfshin akomodimin, mësimet e gjuhës dhe disa nga darkat, me mundësi për të gjitha shijet dhe buxhetet.

Trajnimi i mësuesve të disiplinave të ndryshme të njohurive , përgjegjës për mësimin e lëndëve të tyre në gjuhë të huaj.

Për ta, hartohen kurse në të cilat mësohet gjuha, duke u përqëndruar në fjalorin e disiplinës ose disiplinat që do të mësohen, si dhe kurse të gjuhës për punë. Me këtë trajnim, rafinohen mjetet gjuhësore pedagogjike të mësuesit, për t’i përgatitur ata për punën e tyre të përditshme në shkollë.

Në secilin prej këtyre modaliteteve, destinacionet më të njohura përfshijnë vende të tilla si Shtetet e Bashkuara, Australia, Malta, Anglia, Kanada (në rastin e Anglishtes), Spanja (në rastin e gjuhës Spanjolle), Parisi dhe Kanada (për të mësuar nga frëngjishtja), Gjermania (për adhuruesit e kulturës gjermane) dhe Kina (për ata që interesohen në kinezishten mandarin).

qytetet më të vizituara nga “turistët” e arsimit gjuhësor Ato janë: New York, London, Sydney, Toronto, Sliema, Dublin, Boston, Berlin, Pekin, ndër të tjera, me kampuse dhe vende me interes historik, shkencor dhe kulturor, të cilat pasurojnë mjedisin për të mësuar.

Mësuesit e këtyre programeve në përgjithësi janë folës vendas në secilën prej gjuhëve, që do të thotë se komandimi i tyre si i gramatikës ashtu edhe i të folurit është optimal. Kjo do t’ju lejojë, nëse studioni me ta, të merrni mjetet e nevojshme për të arritur një performancë të mirë në fushat profesionale në të cilat jeni zhytur.

Ku ta punësoj kursin tim?

Mund të gjeni paketa kursesh që variojnë nga 500 deri në 3000 euro. Çmimi do të varet nga numri i seancave të klasës që dëshironi të merrni, sasia e kohës që do të qëndroni në vendin dhe qytetin e zgjedhur dhe qëllimet e kursit për ju.

Ju do të thoni se është disi e shtrenjtë të investosh në një kurs të tillë, i cili është relativ, pasi që statistikisht është e vërtetuar se mësuesit që flasin rrjedhshëm shumë gjuhë kanë mundësi më të mëdha për të përmirësuar jetën e tyre të punës. Përveç kësaj, ata marrin të ardhura më të larta dhe mund të udhëtojnë në pjesë të ndryshme të botës, me sigurinë e gjetjes së një pune falë trajnimit të tyre në gjuhë të ndara nga folësit e kombeve të ndryshme.

Nga ana tjetër, njohuria tani është më shumë se kurrë brenda mundësive të atyre që mund ta deshifrojnë atë në gjuhën e saj origjinale. Akademikët e mëdhenj të historisë kanë qenë poliglot dhe kjo veçanti e trajnimit të tyre i ka bërë ata të jenë studiues të mëdhenj në fushat e tyre të kërkimit dhe punës. Nëse qëllimi juaj shkon përtej kënaqësisë së thjeshtë për të udhëtuar nëpër kultura të ndryshme dhe ju doni të filloni një karrierë si një i urtë, studimi i shumë gjuhëve do t’ju japë aftësinë për të kapur informacion nga burime të ndryshme Shumë lehtë. Prandaj, është më se e këshillueshme ta bëni atë dhe ta bëni në vendet ku gjuha jeton, merr frymë dhe ecën.

Nëse vendosni të rrezikoni të njihni vendet dhe qytetet e ëndrrave, të përmirësoni mjetet tuaja pedagogjike ose të jeni një qytetar i botës, mos hezitoni të vizitoni Ynsitu , ku do të gjeni kurse më të mira dhe këshilla të personalizuara për procedurat e nevojshme për secilën nga këto ndërhyrje.

Këto janë kohë ndryshimesh, lëvizjesh, pra nuk duhet të humbisni mundësinë për të njohur gjeografinë botërore duke pasur të gjitha lehtësitë, ekonomike dhe teknologjike, për ta bërë këtë. Nuk do të jetë një shpenzim, do të jetë një investim që, në planin afatmesëm, mund të ndryshojë plotësisht jetën tuaj. Zbuloni 10 këshilla dhe këshilla për udhëtimin tuaj .

Aftësitë kryesore për të qenë një mësues i mirë i gjuhës

Las principales aptitudes para ser un buen profesor de idiomas

 

Me shumë gjasë ju ende mbani mend një mësues të veçantë që ju ka dhënë mësim kur keni qenë fëmijë ose adoleshent, një mësues që ju ka frymëzuar në një farë mënyre ose thjesht atë që ju ka pëlqyer në çdo orë mësimi për shkak të mënyrës së tyre të mësimdhënies. Dhe a është që një mësues i mirë mund të sjellë ndryshimin për një student nëse ai arrin të lidhet me të dhe ta shndërrojë materien në diçka interesante dhe të rëndësishme për të, që prej nuk ka të bëjë vetëm me njohjen e shumë gjërave , por mbi të gjitha, të dinë se si t’ua transmetojnë studentëve.

 

Të jesh një mësues i mirë, dhe më saktësisht një mësues i mirë i gjuhës, disa aftësi janë të nevojshme që ne ju themi më poshtë dhe që ju mund të përforconi me tonat kurse përgatitje për mësuesit e gjuhës.

 

Cilat janë aftësitë kryesore për të qenë një mësues i mirë i gjuhës?

 

1- Keni një njohuri të gjerë dhe të thellë të gjuhës që mësohet

Kjo aftësi e parë është kërkesa minimale e çdo personi që dëshiron të japë mësim : e di lëndën në thellësi dhe në këtë rast, fol në një nivel ekspertësh gjuhën që synon të mësosh. Ju ndoshta nuk do ta flisni atë si një folës amtare, por sa më shumë t’i afroheni, aq më mirë.

Gjithashtu, sa më mirë nëse jeni një person i trajnuar në mësimdhënie , të aftë për të aplikuar metoda efektive të mësimdhënies në përputhje me nevojat e të nxënit të studentëve të tyre.

 

2- Të zotërojnë aftësinë për të motivuar studentët e tyre

Mësimi i një gjuhe kërkon shumë përpjekje, dhe nganjëherë motivimi bie pasi nuk shohim shumë përparim. Një mësues i përkushtuar ndaj studentëve të tij , të aftë për të marrë më të mirën nga secili prej tyre dhe për të ruajtur një lidhje emocionale me ta do të ketë më shumë mundësi për t’i stimuluar dhe motivuar ata, dhe kjo do të jetë një shtyllë themelore në mësimin optimal të gjuhës. Zbuloni gjithashtu këtu këshillat më të mira për të mos humbur motivimin kur mësoni një gjuhë.

 

3- Bëhuni një person me krijimtari dhe pasion për mësimdhënien

Pjesë e punës së një mësuesi të mirë është që t’i bëjë klasat e tyre argëtuese dhe argëtuese, si dhe edukative, prandaj një mësues i mirë Ju duhet të jeni krijues dhe të përgatitni aktivitete ose t’i qaseni klasave ndryshe.

Duke vendosur pak imagjinatë në të, një orë rutinë mund të shndërrohet në një mësim interesant dhe ai pasion për mësimdhënien që duhet të keni do të transmetojë tek studentët tuaj dhe do t’i bëjë ata të mësojnë shumë më intensive.

 

4- Bëni durim

Edhe mësuesit janë njerëzorë dhe prandaj, në disa raste, ata mund të ndjehen të irrituar ose edhe të humbin durimin në situata të caktuara që mund të ndodhë në klasa: studentë të shpërqendruar, me pak dëshirë për të qenë atje, të cilët fyejnë të tjerët, etj.

Një mësues i mirë është një person i durueshëm, i cili duhet të kuptojë se këto situata mund të ndodhin në çdo kohë dhe duhet të jenë në gjendje t’i kapërcejnë ato. Nga ana tjetër, ju duhet t’ua bëni të qartë studentëve tuaj se ata mund të kërkojnë gjithçka dhe sa herë që të kenë nevojë, askush nuk lind i mësuar, dhe pa marrë parasysh se sa budalla mund të jetë pyetja, mësuesi duhet t’u japë atyre besimin për të bërë. Të shkosh në shtëpi me dyshime është gjëja më e keqe që mund të ndodhë në një orë mësimi.

 

5- Të jetë në gjendje të frymëzojë dhe promovojë vetë-njohjen e studentit

Një mësues i aftë për të frymëzuar është një perlë. Për shkak se studenti do të dëshirojë të dijë gjithnjë e më shumë rreth kësaj lënde, kështu që studimi i gjuhës nuk do të kufizohet në klasë ose në detyrat që mësuesi mund t’u vendosë atyre, nëse jo, do të jeni të interesuar të vazhdoni të mësoni vetë , lexoni libra në atë gjuhë, shikoni seri në versionin e tyre origjinal dhe të gjitha burimet që jeni në dispozicionin tuaj sot për të vazhduar mësimin.

 

6- Praktikoni dëgjimin aktiv

Një mësues është në kontakt të drejtpërdrejtë dhe të përhershëm me studentët e tij të cilët po dërgojnë mesazhe përgjithmonë. Këto mesazhe mund të dëgjohen, nëse janë me gojë, por ato gjithashtu mund të lexohen në shprehjen e fytyrave, tonin e zërit, pjesëmarrjen, gjestet, qëndrimin ose shikimin.

Mësuesi që bën një përpjekje për të dëgjuar me vetëdije nxënësit e tij do të ketë një njohuri shumë më të madhe për ta kur riorienton kursin: vendosni qëllime të reja, zgjidhni materialet më të përshtatshme, planifikoni klasat tuaja dhe krijoni dinamikë. Dëgjimi aktiv është një hap themelor për komunikim efektiv.

 

7- Di të përdorësh burimet që ke në dorën tënde sot

Deri para disa vitesh, orët e mësuesve të gjuhës mund të kufizoheshin vetëm në libra ushtrimesh, kaseta dhe në mësimet me gojë të vetë mësuesit. Sot, për fat të mirë, ekziston një gamë e gjerë burimesh mësimore që e bëjnë mësimin e gjuhës një botë shumë më të pasur dhe më argëtuese. Videot në YouTube, podkastet, pjesët e serive … një bashkim i materialeve që, të përziera me ato tradicionale, mund të shërbejnë si një përzierje e përsosur për një mësim të ekuilibruar dhe optimal të gjuhës.

 

Në Ynsitu kemi kurset më të mira të trajnimit për mësuesit e gjuhës angleze dhe shumë gjuhë të tjera. Mos i humbisni ato, ju do të përforconi të gjitha konceptet e përmendura më lart dhe do të jeni një mësues që studentët tuaj do t’i mbajnë mend për një kohë të gjatë.