Avantazhet e studimit të një gjuhe jashtë vendit në 2021

Duke pasur parasysh situatën e përjetuar gjatë vitit të kaluar, çdokush mund të mendojë se nuk është ende koha për të udhëtuar jashtë vendit për të mësuar një gjuhë, se ka ende shumë kufizime ose se përvoja mund të mos jetë aq pasuruese. Sidoqoftë, ky vit shkollor i ardhshëm me siguri do të jetë një nga më të mirët deri më sot nëse qëllimi ynë është të udhëtojmë në një vend tjetër për të studiuar gjuhën e tyre amtare.

 

Ka disa arsye pse ky mund të jetë viti juaj për t’u larguar për një sezon. Nga Ynsitu Ne do t’ju përmendim më poshtë disa nga avantazhet në të cilat ende nuk kishit rënë.

 

  • Mundësia për të gjetur oferta me çmime të jashtëzakonshme.

 

Arsyeja e parë që na tregon se udhëtimi këtë vit është një opsion i mirë është fakti që ne kemi kaluar një sezon në të cilin askush nuk është larguar nga vendi. Kjo ka bërë që shkollat të ulin ndjeshëm çmimet e tyre këtë vit në mënyrë që të rikuperohen dhe të kthehen në kërkesën që kishin para pandemisë. Kjo është arsyeja pse ne do të zbulojmë se shumica dërrmuese e akademive dhe vendbanimeve ofrojnë promovime të jashtëzakonshme për studentët në mënyrë që ata të mund të shkojnë jashtë vendit për të studiuar një gjuhë.

 

  • Kushte më të mira.

 

Këtë vit, ne gjithashtu do të gjejmë mundësinë e përplasjes kushtet super fleksibël anulimi dhe të shtyrja duke qenë në gjendje të mbajë çmimin. Siç kemi përmendur më parë, kjo është për shkak të kërkesës së ulët që shkollat kanë pësuar kohët e fundit. Për të hequr këtë humbje, një përqindje e madhe e shkollave ofrojnë mundësinë e anulimit të udhëtimit pa asnjë lloj angazhimi ose ta shtyni atë për një sezon që të mund ta bëni më vonë.

 

  • Grupe më të vogla me një çmim më të ulët.

 

Për më tepër, grupet që do të formohen në klasa do të jenë më të vogla se zakonisht për shkak të kufizimeve të kapaciteteve. Ajo që në një situatë tjetër mund të jetë një disavantazh, në këtë funksionon në favorin tonë. Grupet e vogla i bëjnë klasat më fitimprurëse dhe mësojnë më shpejt, kjo është arsyeja pse ato shpesh ofrohen me çmime më të larta. Megjithatë, këtë vit studentët do të jenë në gjendje të gëzojnë një Cmim me i ulet se zakonisht do të ishte një sherbim me i mire me një çmim më të lartë.

 

  • Zhytje më e madhe në destinacione.

 

Mund të jetë e vështirë të imagjinohet se si në një kohë kur kufizimet në qytete janë më të mëdha, zhytja në destinacion është më e madhe se në vitet e tjera. Kjo është për shkak të nuk ka mbipopullim turistik me të cilën do të takohemi. Ka shumë vende me qytete shumë të mbushura me njerëz që vizitohen nga miliona njerëz gjatë gjithë vitit. Sidoqoftë, ky kurs turizmi do të jetë shumë më pak, duke dhënë kështu mundësinë për të takuar më shumë njerëz në zonë, duke u zhytur shumë më tepër në qytet, në kulturën dhe gjuhën e tij.

 

  • Më shumë mundësi akomodimi në dispozicion: rezidencat më të njohura dhe familjet më të mira.

 

Gama e gjerë e opsioneve të akomodimit do të jetë një tjetër avantazh që do të kemi këtë vit. E vendbanimet Ato më të njohurat që zakonisht kanë një kërkesë shumë të lartë, ky kurs do të ketë vende të disponueshme, kështu që do të jetë shumë më e lehtë për të gjetur një strehim që i përshtatet pritjeve tona. E njëjta gjë do të ndodhë edhe me familjet Ata që kanë tendencë të jenë më të kërkuar këtë vit do të kenë më pak studentë që i kërkojnë ato. Pra, çfarëdo që të jetë qëllimi juaj kur vjen puna për të gjetur strehim, në këtë kurs do të keni shumë mundësi të tjera për të gjetur atë që ju nevojitet në dispozicionin tuaj.

 

Siç e keni parë, nëse qëllimi juaj është të kryeni një kurs gjuhësor jashtë vendit , Ky mund të jetë viti juaj! Qasuni në ofertat tona të minutës së fundit me kushte më fleksibile të shkollave gjuhësore ku mund të gjeni shumë përparësi, shijoni një përvojë unike që këtë vit, edhe nëse është e mundur, do të jetë më shumë dhe mësoni një gjuhë të re.

Lista e Kontrollit Thelbësor Para Udhëtimit

Lista e kontrollit para udhëtimit

Të udhëtosh larg nga shtëpia mund të jetë shqetësuese. Ai zë qeshur i “çka nëse kam harruar diçka të rëndësishme?” mund të jetë e vështirë për t’u ndalur. Mënyra më e mirë për të lehtësuar një mendje nervoze është të ndiheni të përgatitur.

Kontrollimi i kësaj liste të dobishme të kontrollit para udhëtimit do të sigurojë që të gjitha detyrat tuaja thelbësore të jenë kujdesur para se të shkoni, kështu që të mund të përqendroheni në shijimin e udhëtimeve tuaja.

Kontrolloni rregulloret e udhëtimit

Rregullat e udhëtimit vazhdimisht ndryshojnë. Hapi i parë është të kontrolloni rregulloret tuaja përkatëse të udhëtimit – si kërkesat e vendit nga po largoheni, ashtu edhe vendin ku po udhëtoni. Secili vend do të detajojë kërkesat e hyrjes, daljes dhe tranzitit në faqen e internetit të qeverisë së tij. Edhe udhëtimi midis zonave të caktuara brenda një vendi mund të ketë rregulla specifike, prandaj kontrolloni çdo rajon.

Sigurohuni që pasaporta juaj të jetë e vlefshme – dhe bëni kopje

Shumë vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën 6 muaj shtesë pas mbërritjes. Skanoni dhe merrni kopje me vete – nëse humbni pasaportën, kopjet mund t’ju ndihmojnë të merrni një zëvendësim më shpejt në një ambasadë.

Kontrolloni kërkesat për vizë / hyrje

Një detyrë e qartë, por shpesh e neglizhuar. Kontrolloni nëse vendi i lëshuar nga pasaporta juaj është i lejuar në vendin tuaj të destinacionit pa vizë. Nëse jo, shikoni se si të merrni vizën e nevojshme.

Shumë vende ju lejojnë të hyni për qëllime turizmi për kohë të caktuar. Disa vende, Shtetet e Bashkuara për Australianët për shembull, kanë një Sistem Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA) që duhet ta paguani në internet para mbërritjes.

Kontrolloni rregullat e kontrollit kufitar të vendit – disa vende kërkojnë prova të një fluturimi dalës përpara se t’ju lejojnë të futeni.

Merrni Sigurimin e Udhëtimit

Sigurimi ndërkombëtar i udhëtimit është një nga sigurimet e pakta që nuk duhet të qëndroni kurrë pa të. Siç thotë fjala e urtë: “Nëse nuk keni mundësi të siguroni udhëtime, nuk keni mundësi të udhëtoni.”

Relativelyshtë relativisht e lirë për sa i përket sigurimit, dhe mund t’ju shpëtojë nga situata tepër të shtrenjta dhe ngjitëse jashtë shtetit. Faturat mjekësore dhe të evakuimit për të huajt mund të jenë astronomike në disa vende, aq sa mund të luftoni për të marrë kujdesin që ju nevojitet. Ekziston edhe bonusi i disa politikave që ju kompensojnë për anulimet e transportit, bagazhet e humbura ose të vonuara, mallrat e vjedhura dhe fatkeqësi të tjera të zakonshme.

Bleni sigurimin tuaj sa më shpejt që të keni blerë fluturimet tuaja, kështu që të mbuloheni në rast anulimesh emergjente përpara nisjes. Ofruesit që operojnë thjesht në internet, të tilla si WorldNomads dhe Downunder Insurance, janë pak më të lirë për shkak të mungesës së kostove të përgjithshme.

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se sigurues të ndryshëm do të mbulojnë, ose jo të mbulojnë, situata dhe artikuj specifikë. Ndonjëherë mund të paguani shtesë për disa aktivitete të rrezikshme që duhet të mbulohen, të tilla si ski. Përjashtimet e zakonshme përfshijnë kushtet para-ekzistuese, aktet e luftës dhe pandemitë. Lexoni me kujdes atë për të cilën jeni të mbuluar para se të udhëtoni.

Informoni Bankën tuaj

Nëse jeni duke marrë bankën ose kartën tuaj të kreditit me vete jashtë shtetit, duhet të informoni bankën tuaj për udhëtimin tuaj para se të shkoni. Nëse banka papritmas vëren se karta juaj po përdoret në një vend të huaj dhe nuk i keni njoftuar më parë, ata mund të supozojnë se është mashtrim dhe ta anulojnë kartën. Papritmas humbja e hyrjes në fondet tuaja jashtë shtetit mund të jetë shumë e frikshme dhe e papërshtatshme. Shumica e bankave kanë një linjë telefonike ndërkombëtare 24-orëshe për të thirrur në situata si kjo.

Organizimi i valutave të huaja

Kontrolloni se cilat tarifa i ngarkon banka juaj për transaksione të huaja dhe tërheqje parash. Kontrolloni që ato të veprojnë dhe të pranohen atje ku po shkoni. Konsideroni marrjen e një karte udhëtimi të tillë si Travellex për të shmangur tarifat e konvertimit krejtësisht.

Edhe nëse planifikoni të përdorni më së shumti karta, organizoni disa para të gatshme në monedhën e destinacionit tuaj të parë – ato mund t’ju vijnë shumë mirë kur të mbërrini. Pothuajse do të jetë më e lirë të marrësh para para se të nisesh sesa në aeroport pas mbërritjes.

Vendosni Dokumentet tuaja (Sigurt) Në Internet

Me siguri që i keni dokumentet tuaja në letër me vete, por sigurohuni që edhe ju të përdorni ato në internet. Vendosi ato në kutinë tënde të hyrjes, google drive ose çfarëdo që preferon dhe sigurohu që të jenë të mbrojtura me fjalëkalim. Në këtë mënyrë ju mund t’i përdorni ato kudo në rast se humbni kopjet e letrës.

Jepni një kopje të dokumenteve të rëndësishme një anëtari ose shoku të familjes të besuar, në rast se keni nevojë për ndihmë. Itineraret, biletat e avionit, policat e sigurimit, kopjet e pasaportave, detajet e akomodimit, vizat dhe lejet mund të rezervohen të gjitha në mënyra të ndryshme.

Shëndeti dhe Vaksinimet

Kontrolloni me mjekun tuaj të udhëtimit në lidhje me vaksinat që mund t’ju nevojiten, në varësi të destinacionit tuaj. Jini të vetëdijshëm se disa vaksina duhet të administrohen disa muaj më parë për të krijuar një përgjigje të përshtatshme imune. Për disa vende, ju kërkohet të siguroni prova të vaksinimit për të hyrë përsëri në vendin tuaj.

Sigurohuni që të keni mjaftueshëm recetë që ju nevojitet. Disa vende nuk lejojnë disa barna dhe ilaçe përmes kufijve të tyre. Bestshtë më mirë të mbash ilaçe në paketim origjinal dhe me një kopje të recetës ose letrës së mjekut nëse nuk je i sigurt.

Përshtatës

Të gjitha pajisjet elektronike dhe karikuesit tuaj do të jenë të padobishme pa adaptorin e duhur. Google “priza e rrymës (vendi)” për të zbuluar se çfarë lloji do të të duhet. Mund të merreni me mend duke marrë një përshtatës universal që i përshtatet shumicës së prizave; disa madje kanë porta USB. E vetmja gjë e dobët është se ato janë mjaft më chunkier në madhësi sesa adaptorët individualë.

Regjistrohuni në bazën e të dhënave të udhëtimit të vendit tuaj

Shtetet e Bashkuara kanë Programin e Regjistrimit të Udhëtarëve të Zgjuar (STEP), Australia ka Smartraveller dhe vendet e tjera kanë programe të ngjashme. Kjo në thelb po i jep qeverisë tuaj vendndodhjen tuaj, në rast se duhet të ju gjejë, t’ju kontaktojë ose t’ju ndihmojë në rast urgjence. Programet ju mbajnë të azhurnuar në lidhje me katastrofat përkatëse natyrore, konfliktet e dhunshme, shpërthimet e sëmundjeve dhe të ngjashme. Zgjat 5 minuta dhe ju jep juve dhe të dashurve tuaj pak qetësi.

Shtëpi / Shtëpi kafshësh shtëpiake

Sigurohuni që të keni kujdes të organizuar për familjen tuaj me gëzof. Një mbajtës shtëpie gjithashtu mund të mbledhë postën tuaj për ju, ose mund të kërkoni që posta juaj të mbahet përkohësisht në zyrën postare.

Pagesa automatike e faturave tuaja

Nëse po shkoni për një periudhë të zgjatur dhe nuk doni të shqetësoheni për pagimin e faturave në shtëpi, vendosini që të paguajnë automatikisht në internet. Thjesht sigurohuni që ka mjaft para në llogarinë / kartën tuaj të kreditit të caktuar, në mënyrë që të mos merrni një tarifë të papritur të tërheqjes.

Patentë shoferi ndërkombëtar

Nëse po planifikoni të punësoni një makinë jashtë shtetit, kontrolloni nëse keni nevojë për një patentë shoferi ndërkombëtar. Shumë vende do t’ju lejojnë të vozisni për një kohë të shkurtër me licencën tuaj të shtëpisë, por disa jo. Kontrolloni dy herë rregullat lokale të rrugës përpara se të hipni në timon, veçanërisht në cilën anë të rrugës të udhëtoni.

Shkyç telefonin tuaj

Shkyçja e telefonit tuaj do të thotë që ju mund të blini dhe përdorni karta SIM lokale, një alternativë shumë më e lirë për tarifat e roamingut në celularin tuaj.

Rezervoni Akomodimin Natën e Parë (Të paktën)

Edhe nëse jeni tip aventureske dhe planifikoni ta kompensoni kur shkoni gjatë udhëtimit, bëjini një nder vetes dhe vendosni të paktën një natë akomodimin. Ju do të jeni mirënjohës pas fluturimeve të gjata, të pagjumë dhe zonave të ndryshme kohore, për të pasur tashmë diku për t’u rrëzuar dhe për të mbledhur mendimet tuaja.

Kjo është gjërat e rëndësishme për të cilat është kujdesur – tani ju vetëm duhet të vendosni se çfarë të paketoni, dhe sa hapësirë mund të lini për suvenire!

Autori: Carla Hawk

_________________________________________________________________________________________________________________________

Tani jeni gati për aventurën tuaj të re! Ju mund të mësoni dhe të udhëtoni në të njëjtën kohë! Si mund ta bësh këtë? Duke marrë një kurs gjuhe jashte vendit ! Përmirësoni gjuhën tuaj duke pasur përvojën më të mirë të jetës tuaj dhe zbuloni vende të mrekullueshme. Shikoni nëpër të gjitha lloje të ndryshme kursesh , vendet dhe qytetet duke ofruar nga Ynsitu !

Pyetje që mund të lindin përpara kursit tuaj të parë të gjuhës jashtë vendit

 

Pas një kohe të gjatë duke menduar për këtë, ju më në fund keni vendosur të rezervoni të parën tuaj kurs gjuhe jashte vendit . Sigurisht që jeni shumë të ngazëllyer dhe të etur për të filluar këtë aventurë të madhe, por kur dita e nisjes afrohet, dyshimet fillojnë të lindin dhe është krejtësisht normale! Kjo u ndodh të gjithë studentëve për herë të parë.

 

Studimi i një kursi jashtë vendit për herë të parë, jo vetëm ndonjë marrëzi dhe është normale të dëshirosh të kesh gjithçka të lidhur mirë. Kështu që në këtë postim do të zgjidhim disa nga pyetjet më të shpeshta që studentët kanë përpara se të marrin kursin e tyre të parë jashtë vendit.

 

Si do të jetë akomodimi?

 

Veryshtë shumë e rëndësishme të ndiheni rehat në atë që do të jetë shtëpia juaj jashtë vendit. Nëse jeni duke qëndruar me një familje, një mundësi shumë e mirë është flisni me ta përmes postës elektronike ose telefonit për të thyer akullin pak. Në këtë mënyrë ju do të njiheni me njëri-tjetrin pak më parë, diçka që ata me siguri do ta vlerësojnë gjithashtu. Një ide tjetër e mirë është vish diçka tipike për vendin tënd , kjo do t’ju ndihmojë të keni gjëra për të folur ditën e parë.

Nëse, nga ana tjetër, ju po qëndroni në një banesë ose një apartament, shikoni të gjitha informacionet, fotot dhe mendimet që i gjeni si në Google ashtu edhe në rrjetet sociale. Ju ndoshta e keni bërë tashmë atë para se ta rezervoni, por ta rishikoni atë pak para se të largoheni do t’ju ndihmojë të qetësoheni dhe të qetësoni ato nerva të mëparshme. Një truk tjetër është të merrni një seri sendesh themelore që ju bëjnë të ndiheni si në shtëpi kudo që të shkoni.

 

Po sikur të mos shkoj në shkollë?

 

Fillimi i një qyteti krejt të ri mund të jetë paksa i ndërlikuar fillimisht, por ka një numër gjërash që do të ndihmojnë në qetësimin e këtyre nervave dhe jo stresin aq shumë ditën e parë. Ditën kur mbërrini në destinacion, megjithëse ka shumë të ngjarë të mos keni klasë, rezervoni pak kohë për të udhëtuar nga akomodimi në shkollë. Kjo do t’ju lejojë të njiheni me rrugën dhe sa kohë do t’ju duhet për të arritur atje.

 

Gjithashtu, mbani në mend se familjet pritëse ose personeli i qëndrimit janë aty për t’ju ndihmuar, prandaj mos kini frikë të pyesni. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga shkarkoni një hartë të qytetit , nëse nuk keni të dhëna jashtë vendit ose nëse një ditë ato ju dështojnë, do të jetë shumë e dobishme t’i përdorni ato jashtë linje kur të jeni në rrugë.

 

Po sikur të mos kuptoj asgjë?

 

Nëse e mendoni, a nuk është kjo arsyeja kryesore pse dëshironi të merrni një kurs gjuhe jashtë vendit? Nëse dëshironi të mësoni gjuhën nga e para ose thjesht të përmirësoni njohuritë tuaja, zhytja në një kulturë të re është mënyra më e mirë për të mësuar .

 

Mos harroni gjithashtu se familjet, mësuesit dhe i gjithë stafi në shkolla ose vendbanime janë më shumë se të mësuar të kalojnë kohë me njerëz që kanë nivele të ndryshme të gjuhësisë. Nuk je vetem! Akoma, nëse doni të jeni më të përgatitur, gjithmonë mund të shkarkoni një aplikacion përkthimi ose të blini një fjalor xhepi.

 

Si do të bëj miq?

 

Mundohuni të mos mendoni aq shumë për gjërat! Do të keni shumë mundësi për të takuar njerëz vendas dhe të huaj që janë në të njëjtën situatë. Në klasë, gjatë aktiviteteve të organizuara nga shkolla, në rezidencë, përmes familjes pritëse …

 

Nëse jeni më i ndrojtur ose ju pëlqen të rrini me një lloj specifik njerëzish, mos harroni atë ka qindra aplikime ku mund të takoni njerëz me të njëjtat interesa dhe hobi.

 

A duhet të blej sigurim?

 

Po, pa asnjë dyshim. Sigurisht që gjithçka do të jetë në rregull dhe nuk do t’ju duhet, por mendoni për veten tuaj të ardhshme dhe vetëm në rast se punësoni një sigurimi i përgjegjësisë .

Dhe nëse ju Sigurim shëndetsor Nuk përfshin mbulim jashtë vendit, ne ju rekomandojmë që të merrni një privat për qëndrimin tuaj.

Tani që ne kemi zgjidhur dyshimet tuaja, ka ardhur momenti që keni pritur për kaq shumë kohë. Filloni aventurën tuaj jashtë! Me Ynsitu ju do të kënaqeni me tuajin tjetër kurs gjuhe jashte vendit .