Studioni frëngjisht në Francë apo Kanada?

Estudiar francés en Francia o en Canadá

A po mendoni të merrni një kurs francez jashtë vendit dhe nuk mund të vendosni në cilin vend ta bëni atë?

Ka shumë faktorë të tillë si klima, theksi, distanca, mënyra e jetesës, buxheti juaj, mundësitë e punës, etj., Që do t’ju bëjnë të vendosni për Francën ose Kanadanë, gjithmonë në varësi të shijes dhe interesit tuaj.

Si Franca, ashtu edhe Kanadaja janë opsionet më të njohura kur bëhet fjalë për të mësuar frëngjisht. Kjo është arsyeja pse, nga Ynsitu, ne krahasojmë të dy destinacionet:

Franca

Para së gjithash, në varësi të vendit tuaj të origjinës, Ju do ose nuk do të keni nevojë për vizë për të studiuar këtu.

Nëse ajo që kërkoni është të jeni në gjendje të udhëtoni gjatë qëndrimit tuaj, Franca do t’ju lejojë udhëtoni nëpër Evropë për shkak të vendndodhjes, distancës dhe mjeteve të disponueshme të transportit. Për më tepër, pasi i përkisni Bashkimit Evropian, mund ta bëni pa problem me të njëjtin dokumentacion që keni. Gjithashtu, ju mund të shijoni tuajin cilësi e qetë, e sigurt dhe e rehatshme e jetës dhe një trashëgimi kulturore nga më prestigjozet.

Franca ka një morinë e shkollave Francez në vende të ndryshme, duke qenë shumë zgjeron ofertën dhe prestigjin e saj . Gjithashtu, nuk ka asnjë ndryshim midis studentëve francezë dhe atyre të huaj.

Për sa i përket mundësive për punë, Franca është ekonomia e katërt më e madhe në botë dhe ka grupe të mëdha industriale me një dimension ndërkombëtar .

Të qenit një vend shumë turistik , komunikimi në fillim edhe nëse nuk zotëroni shumë frëngjisht nuk do të paraqesë ndonjë problem, pasi shumë njerëz flasin gjuhë të ndryshme.

Në lidhje me klimën, ajo ndryshon shumë nga një qytet në tjetrin, duke pasur qytete në veri shumë më të ftohta se ato në jug dhe karakterizohet nga e saj reshjet e shiut . Ndër më të nxehtit mund të gjeni Nice, ndërsa ndër më të ftohtit janë disa të njohur si Paris dhe Rouen. Përkundër kësaj, temperatura në verë është mjaft e këndshme.

Kanada

Si me Francën, së pari zbuloni se çfarë dokumentacioni është i nevojshëm për të studiuar në këtë vend , në varësi të vendit tuaj të origjinës dhe qëndrimit tuaj.

Kanadaja është një vend shumë i madh, me të cilin të gjithë ata që shkojnë dashurohen. Qytetet e saj janë fantastike dhe ju mund të bëni çdo lloj aktiviteti . Isshtë ideale për ata që kërkojnë të shkojnë a sezoni i gjatë . Ajo ka peisazhe të shumta natyrore dhe disa nga vendet konsiderohet si më e bukura në botë si Niagara Falls.

Në Kanada fliten anglisht dhe frëngjisht Prandaj, në varësi të vendit tuaj të origjinës, do të arrini një zhytje të plotë në një masë më të madhe ose më të vogël. Nga ana tjetër, nëse gjuha juaj amtare është e ndryshme nga anglishtja, ju do të jeni në gjendje të përforconi të dy gjuhët.

Lidhur me shkollat, Kanadaja nuk ka furnizim aq të gjerë sa Franca, por ka një gamë të gjerë të kohës së lirë dhe kulturës . Përveç kësaj, është një nga vendet me universitetet më të mira në botë .

Sa i përket klimës, ajo është mjaft e larmishme. Çdo sezon i vitit përjetohet në një mënyrë të shënuar . Dimrat janë shumë të ftohtë, kështu që nëse ju pëlqen bora, ky është vendi juaj i përsosur! Përkundrazi, verat janë shumë të nxehta dhe kryhen aktivitete të ndryshme në natyrë. Rajonet veriore janë mjaft të ftohta, ndërsa zona e Vancouver ka një klimë më të butë, por edhe më me shi.

Pasi të jenë përshkruar secili vend dhe dokumentacioni që do t’ju duhet, është më lehtë të zbuloni se cili i përshtatet më mirë preferencave tuaja, kështu që është koha të merrni vendimin: Kurs francez në Francë ose Kurs francez në Kanada ?

Shpresojmë që Ynsitu ju ka ndihmuar!

Leave a Reply