Studioni suedisht në Suedi: destinacionet më të mira

Studioni suedisht në Suedi

A po mendoni të mësoni suedisht në Suedi ? Nga Ynsitu kemi mbledhur disa arsye pse duhet ta bëni këtë. Midis tyre sepse do t’ju japë përfitime gjuhësore , sepse është një kulturë tërheqëse dhe shumë të tjera. Vazhdoni të lexoni!

  1. Është një gjuhë e lehtë për t’u mësuar , veçanërisht nëse dini anglisht. Suedishtja është një gjuhë gjermanike veriore dhe anglishtja është një gjuhë gjermanike perëndimore, që do të thotë që të dyja janë të lidhura ngushtë.
  2. Suedishtja është kyçe në të gjitha gjuhët skandinave . Ekziston një nivel i lartë i kuptueshmërisë së ndërsjellë midis suedishtes, danezes dhe norvegjezes, që do të thotë se folësit e njërit mund të kuptojnë folësit e njëri-tjetrit pa shumë vështirësi.
  3. Suedia është një vend i mrekullueshëm për të jetuar . Arsimi dhe shëndetësia falas. Paga tërheqëse. Liqene dhe pyje të bukur. Cilësi e lartë e jetës. Dhe është një nga shoqëritë më demokratike dhe më përparimtare në botë.
  4. Mësoni më shumë për kulturën e tyre . Ju mund të mësoni për festat, festimet dhe mentalitetin e tyre. Dhe më e mira nga të gjitha, ju mund të përdorni suedishten për të folur me suedezët e vërtetë për këto tema.

Tani, cilat janë destinacionet më të mira për të studiuar suedisht në Suedi ? Në Ynsitu ne kemi disa opsione në mënyrë që ju të zgjidhni kursin që ju përshtatet më së miri.

Destinacionet më të mira për kursin tuaj suedez në Suedi

Stokholm

Nëse dëshironi të mësoni suedisht në Stokholm , duhet të dini se ai është kryeqyteti i Suedisë dhe qendra e industrisë, modës, politikës dhe kërkimit . Mjedisi i tij natyror ofron një arkipelag prej 30,000 ishujsh për t’u eksploruar, që shtrihen nga qyteti në Detin Baltik. Qendra e qytetit të Stokholmit daton në shekullin e 13-të dhe monumentet historike janë të shpërndara në të gjithë qytetin, që datojnë që nga epoka e vikingëve.

Goteborg

Goteborgu mirëpret një numër të madh studentësh ndërkombëtarë çdo vit. I renditur si një nga qytetet më kreative në botë nga Forbes, qyteti është veçanërisht tërheqës për studentët e interesuar në fushat e teknologjisë dhe inxhinierisë. Goteborgu është qyteti i dytë më i madh në Suedi dhe i pesti në vendet nordike. Për të gjitha këto arsye, studimi i një kursi suedez në Goteborg nuk do t’ju zhgënjejë.

Lund

Lundi është një nga qytetet më të vjetra dhe më të rëndësishme në Suedi. Është shumë i famshëm për universitetin e tij, i cili është ndoshta më i rëndësishmi në të gjithë vendin dhe një nga 100 më të mirët në botë., pra është një qytet plot me studentë nga të gjitha anët, lajm i mrekullueshëm nëse dëshironi të studioni kursin suedez në këtë qytet. Për më tepër, ajo është shtëpia e shumë mjediseve kërkimore lider në botë dhe është vendndodhja e dy prej objekteve më të mëdha kërkimore në Evropë.

Umea

Umea është qyteti më i madh në Suedinë veriore dhe një nga qytetet me rritje më të shpejtë në vend. Është një qytet i gjallë që inkurajon të menduarit e lirë dhe mendjehapur. Gjithashtu, a e dini se sipas një studimi të Institutit të Barcelonës për Shëndetin Global, është qyteti që krenohet me ajrin më të pastër në të gjithë Evropën ? Një shembull i zhvillimit të qëndrueshëm.

Uppsala

Ky qytet ka një vendndodhje mjaft strategjike, pasi është afër Stokholmit. Përveç kësaj, ai është gjithashtu i njohur për universitetin e tij, i cili ishte i pari që u ndërtua në Suedi. Është një qytet i gjallë me shumë për të përjetuar i rrethuar nga një mjedis lokal i sigurt, i shëndetshëm dhe i pastër , një vend i përsosur për të mësuar suedisht.

Çfarë mendoni tani për të ndjekur një kurs suedez në Suedi ? Mos mendo më për këtë, është një mundësi e shkëlqyer. Në Ynsitu, ne ju ndihmojmë të zgjidhni kursin më të mirë që ju përshtatet.