Spanja, destinacioni i preferuar i turistëve evropianë për këtë verë 2021 (dhe pjesën tjetër të vitit)

Spanja, destinacioni i preferuar i turistëve evropianë 2021

Spanja kryeson renditjen e vendeve të preferuara për të udhëtuar këtë verë. Kjo sigurohet nga italianët, gjermanët, francezët dhe anglezët. Edhe vetë Spanjollët, ata planifikojnë të qëndrojnë dhe të shijojnë vendin e tyre të virtytshëm. Sigurisht, ata planifikojnë të shpenzojnë edhe më shumë se në vitin 2019 …

Para pandemisë, dielli, plazhi, festa, gastronomia dhe kaq shumë përfitime të tjera spanjolle bënë që evropianët e tjerë të zgjedhin Spanjën si destinacionin e tyre kryesor të pushimeve kur mbërriti kjo kohë e vitit (verë). Sidoqoftë, këtë vit, pavarësisht Covid-19, duket se preferenca do të përsëritet. Nuk është për t’u habitur, më shumë se gjysma e qytetarëve të tregjeve kryesore burimore për turizmin spanjoll (Franca, Italia, Gjermania dhe Mbretëria e Bashkuar) thonë se ata do të udhëtojnë në Spanjë në një moment të këtyre pushimeve. Dhe jo vetëm kaq, por ata gjithashtu planifikojnë ta bëjnë atë për pjesën tjetër të vitit.

Këto janë të dhënat që rrjedhin nga Opinion dhe Big Data për të kuptuar Turistin Ndërkombëtar, preferencat e tyre turistike për fund të mesit të vitit. Takimi i organizuar nga Ipsos, kompania e tretë më e madhe e kërkimit të tregut dhe opinionit në botë, së bashku me Turespaña dhe Mabrian, një platformë e inteligjencës turistike, ishin përgjegjëse për mbledhjen e këtyre të dhënave inteligjente. Objektivi i tij ishte përqendruar në analizimin e planeve të pushimeve të katër vendeve të përmendura.

Lidhur me vëllimin e turistëve evropianë, sipas të dhënave nga Komisioni Evropian i Udhëtimeve, pritet që 72% e Evropianëve të kenë ndërmend të udhëtojnë midis Qershorit dhe Shtatorit, krahasuar me 56% që treguan interes në Shkurt 2021. 31% e tyre synojnë të udhëtojnë në qershor dhe korrik, 41% do ta bëjnë këtë në muajt gusht dhe shtator. Në të kundërt, 16% e të anketuarve preferojnë të presin për të udhëtuar në muajt e vjeshtës.

 

Zgjatja e Verës

Sipas Eva Aranda, një eksperte në Turizëm në Ipsos në Spanjë; Miguel Sanz, Drejtor i Përgjithshëm i Turespaña dhe Sonia Huerta, Shefe e Suksesit të Konsumatorëve në Mabrian, përfundimi kryesor i të dhënave të paraqitura është se 2021 nuk duhet të konsiderohet e humbur për sa i përket turizmit, pasi “ka jetë përtej verës”, pasi ato përkojnë në tregimin.

Më shumë se gjysma e qytetarëve të turistëve kryesorë evropianë në territorin spanjoll pohojnë se do të udhëtojnë në 2021, me Italinë (62%) që është shteti më i gatshëm për ta bërë këtë, i ndjekur nga Franca (51%), Mbretëria e Bashkuar ( 48%) dhe Gjermania (48%).

 

Vaksina si një faktor vendimtar

Sipas Miguel Sanz, CEO i Tuespaña, “vaksina ka ndryshuar perspektivën e turistëve, duke rritur dëshirën e tyre për të udhëtuar dhe duke promovuar një sezon veror që ky 2021 shihet si një mundësi për rimëkëmbjen e sektorit.” Sipas mendimit të tij, turistët janë më të gatshëm të paguajnë më shumë për cilësinë e përvojës që ofrohet, diçka që sektori duhet të “përfitojë për t’i bërë këto muaj një sezon të shkëlqyeshëm që pritet të zgjasë deri në tetor”. Ne mund të interpretojmë se dëshira e turistëve evropianë për të udhëtuar është shumë e lartë krahasuar me vitet e mëparshme, për shkak të mbylljes që kanë vuajtur shumë vende dhe bllokimit të kufijve, për shkak të Covid-19, të dhëna që duhet të përdoren për t’i paraqitur Evropës turist përvojat më të mira në kohën e mbërritjes së tij të mundshme nga korrik-gusht.

Në lidhje me kërkimet e fluturimit të kryera nga vendasit e vendeve dërguese turistike të Spanjës, vërehet se Spanja mban një pozicion konkurrues në krahasim me vendet e tjera krahasuar me 2019. Në fakt, vendet që kërkojnë më shumë Spanjën, për të udhëtuar këtë verë duke përdorur aeroplanin si mjet transporti, vështirë se ndryshojnë, duke e vendosur atë në vendin e parë. Shtohet një rritje prej shtatë pikësh krahasuar me vitin 2019, falë kësaj rritje të turizmit të brendshëm.

Ipsos analizoi një tjetër të dhënë të shkëlqyeshme, numrin e ditëve që turistët do të kalojnë në destinacionet e tyre. Ata që shkojnë në Spanjë me avion do të rrisin qëndrimin e tyre mesatar në krahasim me 2019 në të gjitha tregjet. Kështu, gjermanët janë ata që do të kalojnë më shumë kohë mesatarisht, 9.5 ditë, të ndjekur nga anglezët dhe italianët (8.6 ditë në të dyja rastet) dhe francezët (8.4 ditë).

 

Nëse të dy ju dhe të dashurit tuaj janë kaq të etur për të udhëtuar jashtë vendit dhe po kërkoni një arsye për të shijuar plotësisht atë që ju pret vera, mos harroni! Një pjesë e turistëve çdo vit, vjen në Spanjë ose ndonjë vend në Evropë me qëllim të studimit të gjuhës amtare të atij vendi që vizitohet. Në YNSITU (tregu i parë në botë kushtuar turizmit gjuhësor) ne ju ofrojmë mundësinë e marrjes së çdo lloj kursi gjuhësor (seriozisht, çdo lloj kursi), kudo në botë. Që kur Përgatitja e provimit deri në Kurse gjuhësh për të moshuarit (+30, 40, 50 vjeç).

Ne ju rekomandojmë që të vizitoni faqen tonë të internetit dhe që ta shijoni verën sa më shumë që të jetë e mundur!