Si të zgjidhni provimin e duhur zyrtar të anglishtes

How To Choose The Right Official English Exam

 

Të hutuar se cilin provim anglisht duhet të zgjedhësh? Ju keni zbritur në vendin e duhur!

Pothuajse të gjitha kolegjet dhe universitetet në botë ofrojnë kurset e tyre në anglisht në mënyrë që ato të kuptohen mirë nga studentët ndërkombëtarë që vijnë nga pjesë të ndryshme të botës. Pra, kur aplikoni për pranim në një universitet të huaj, ka shumë të ngjarë të paraqisni një certifikatë në gjuhën angleze i cili vepron si një provë se keni njohuri të mjaftueshme angleze për të marrë pjesë në kurse, kuptoni mirë materialet e studimit.

Por problemi është, cilin provim zyrtar të anglishtes për të marrë? Me kaq shumë opsione të ndryshme në dispozicion, mund të ngatërrohet lehtësisht dhe të përballet me kohë të vështirë në zgjedhjen e një të duhur. Për t’ju ndihmuar me këtë dhe për të kursyer kohën dhe mundin tuaj, këtu ne po sigurojmë provimet më të mira të anglishtes me certifikim zyrtar .

Pra, pa ndonjë vonesë të mëtejshme, le të zhytemi!

 

TOEFL

Kur bëhet fjalë për teste zyrtare angleze me më shumë vlerë, TOEFL kryeson listën. Isshtë çertifikimi më i popullarizuar në botë. Zakonisht ai ofrohet në internet përmes një Testi të Bazuar në Internet, por gjithashtu mund të jepet jashtë linje në zonat pa lidhje interneti. Pavarësisht nga lloji, punimet zhvillohen në qendrat e autorizuara të provave.

Derisa TOEFL iBT vjen me një kohëzgjatje prej tre orësh, provimi offline i bazuar në letër kërkon 2 orë dhe 25 minuta për të përfunduar sepse nuk përfshin pjesën anglishtfolëse.

Testi online i TOEFL ka katër seksione, secila prej të cilave vlerësohet me 30 pikë . Pra, rezultatet e përgjithshme shtojnë deri në 120 pikë. Katër seksionet përfshijnë Të lexuarit, të shkruarit, të dëgjuarit dhe të folurit. Për më tepër, certifikata e TOEFL është e vlefshme për 2 vjet.

 

IELTS

IELTS merr një provim akademik anglisht për të dy akademikët dhe profesionistët. Ngjashëm me TOEFL, është një provë shumë e njohur angleze midis studentëve dhe profesionistëve që aplikojnë në universitete të huaja . IELTS mund të përdoret gjithashtu për imigrim dhe marrje të lejeve të punës. Ajo ka katër seksione përfshirë Të shkruarit akademik, të lexuarit, të dëgjuarit dhe të folurit akademik . Kohëzgjatja e këtij testi është dy orë dhe 45 minuta dhe mund të jepet online, si dhe jashtë linje. Sidoqoftë, pjesa e të folurit është e detyrueshme në të dy versionet, kështu që duhet të bashkëveproni me një provues të çertifikuar.

Rezultatet deklarohen në një shkallë nga 1-9 në të cilën rezultatet mesatare konsiderohen të jenë diku midis 5.5 deri 6.5. Certifikata angleze IELTS është e vlefshme edhe për 2 vjet.

 

TOEIC

TOEIC është një test i zakonshëm komunikimi i cili është kryesisht përdoret për biznese . Në përgjithësi, shumica e kompanive në botë kërkojnë që njerëzit të kenë një rezultat të mirë TOEIC si një provë e aftësisë së tyre në anglisht. Kjo tregon se personi mundet kuptojnë dhe bashkëveprojnë mirë me klientët anglishtfolës.

Shumica e ndërmarrjeve kërkojnë rezultate TOEIC në kohën e aplikimit dhe nganjëherë një herë në dy vjet për t’u siguruar që punonjësi ka një kuptim të mirë e anglisht. Ashtu si TOEFL dhe IELTS, certifikata TOEIC është gjithashtu e vlefshme për 2 vjet.

 

PTE

Test i Gjuhës Angleze Pearson është bërë shumë e njohur gjatë viteve të fundit dhe numri i kolegjeve dhe universiteteve që e pranojnë atë si certifikatë zyrtare të gjuhës angleze po rritet dita ditës. Ndryshe nga TOEFL, TOEIC dhe IELTS, PTE ka vetëm tre seksione përfshirë Të lexuarit, të dëgjuarit, të folurit dhe të shkruarit . Vini re se “të folurit dhe të shkruarit” është një seksion i vetëm.

Kohëzgjatja e testit PTE është tre orë dhe është e disponueshme vetëm në versionin në internet. Kjo do të thotë, nuk ka provim të bazuar në letër për PTE. Rezultatet deklarohen në nota që variojnë nga 10 në 90 në një shkallë globale angleze. Rezultatet mesatare të PTE zakonisht variojnë nga 50 në 60, shumica e kolegjeve kërkojnë këto pikë minimale. Për më tepër, certifikata PTE qëndron e vlefshme deri në 2 vjet.

 

PROVIMET E ANGLISHTIT KAMBRIDGE

Tjetra në listën tonë është një grup provimesh të Anglishtes në Kembrixh. Këto provime janë paksa të ndryshme nga të gjitha provimet e renditura më sipër. Këto teste janë si provimet tradicionale ku ose kaloni ose dështoni

Pra, në vend që të merrni rezultatet ose notat në anglisht, do të duhet të kaloni një rezultat të caktuar për të kualifikuar testin.

Kjo është arsyeja pse duhet të jepni provimin në nivelin tuaj anglisht. Kjo është e mundur sepse Provimet e Kembrixhit janë në dispozicion në nivele të ndryshme dhe ju mund ta zgjidhni atë lehtësisht sipas njohurive tuaja angleze. Nivelet janë si më poshtë:

 

PET – Paraprak

Levelshtë niveli më i ulët i provimit dhe nëse e kaloni këtë nivel, do të thotë që keni njohuri të mjaftueshme angleze për të komunikuar me njerëzit.

FCE – Së pari

Studentët me niveli i fortë i ndërmjetëm rekomandohet të bëni këtë provë. Kjo dëshmon se keni njohuri të mjaftueshme angleze për të jetuar në një komb që flet anglisht.

CAE – Avancuar

Studentët me njohuri të larta angleze mund ta japë këtë provim. Për të kaluar këtë provë, duhet të keni njohuri të shkëlqyera angleze të folura dhe të shkruara.

CPE – Aftësia

Nëse doni të provoni se juaji Niveli anglez është i njëjtë me një anglishtfolës amtare , atëherë mund ta jepni këtë provë. Isshtë një provim relativisht i vështirë dhe dhënia e tij nuk është më pak se një arritje.

Pjesa më e mirë në lidhje me provimet e Kembrixhit janë, certifikatat janë e vlefshme për një jetë të tërë . Kështu që, mund t’i merrni këto një herë dhe t’i përdorni në pjesën tjetër të jetës tuaj për të provuar njohuritë tuaja në anglisht. Gjeni më të mirën Kurset e përgatitjes së provimit të Kembrixhit.

 

Provime të tjera në anglisht

Përveç atyre të përmendura në listë, ka edhe disa teste të tjera që mund të merrni parasysh . Ato pranohen gjithashtu nga një numër universitetesh dhe biznesesh. Këto përfshijnë sa vijon:

Aftësi të Integruara në Anglisht – ISE

EFSET

Certifikata e anglishtes së biznesit (BEC)

Test anglisht në Duolingo

 

Pra, këto janë disa teste të njohura zyrtare në gjuhën angleze që mund të zgjidhni. Por përgatitja për çdo provë do të kërkojë shumë kohë dhe përpjekje. Nga Ynsitu, ju keni një gamë të gjerë të kurse përgatitje të provimeve angleze . Me këtë platformë, ju jo vetëm që mund të përgatiteni për provën tuaj të dëshiruar, por gjithashtu mund t’i merrni ato atje.

 

Leave a Reply