Si të shkruani një letër motivimi perfekte

 

A jeni i interesuar të kërkoni punë në një vend anglishtfolës? Nëse përgjigjja është po, duhet të siguroheni që të keni të gjitha mjetet që ju nevojiten për këtë rrugë. Me shumë gjasë ju tashmë keni përgatitur rezymenë tuaj dhe keni azhurnuar faqen tuaj LinkedIn, por a keni menduar se cila është gjëja e parë që ata do të shohin kur shqyrtojnë aplikimin tuaj? Zakonisht letra juaj e motivimit. Për këtë arsye, në postimin e sotëm ne do t’ju mësojmë se si të përshkruani një letër të përsosur të motivimit.

 

Çfarë është një letër motivuese?

 

Një letër motivuese, siç sugjeron emri i saj, është një dokument që dërgohet së bashku me programin mësimor kur aplikoni për një vend pune . Kjo duhet të shpjegojë pse ju konsideroheni kandidati perfekt për pozicionin. Duhet të keni parasysh se nuk mund të përdorni të njëjtën letër motivuese për gjithçka, por duhet ta përshtatni atë në secilën pozicion që paraqitni vetë.

Në letër duhet të shpjegoni se cili është pozicioni që ju intereson, sepse ju jeni kandidati perfekt dhe ndani informacionin tuaj të kontaktit. Isshtë mundësia e përkryer për të folur në detaje për veten tuaj, aftësitë tuaja dhe interesat tuaja . Ka shumë të ngjarë që të lexojë personi i parë që duhet t’ju vlerësojë, prandaj është thelbësore të bëni përshtypje të mirë nëse doni të dalloheni.

 

Si të shkruani letrën e përsosur të motivimit

 

Një hyrje që lë gjurmë

Pasi të keni shkruar emrin e personit që po i drejtoheni, mos plotësoni vetëm bosh me një hyrje të mërzitshme. Fjalitë e para janë më të rëndësishmet! Ata tërheqin vëmendjen e lexuesit, kështu që duhet të jetë diçka origjinale, dhe pastaj vazhdojnë të flasin pse ju intereson pozicioni.

 

Çdo gjë rreth teje

Tani që keni shpjeguar pse po aplikoni, filloni të flisni për veten tuaj. Në këtë seksion ju duhet të flisni për aftësitë tuaja dhe përvojën tuaj të mëparshme , por pa bërë një kopje dhe ngjitje të kurrikulës. Ju duhet të theksoni arritjet tuaja më të rëndësishme dhe ato që kanë të bëjnë me pozicionin për të cilin po aplikoni. Në këtë mënyrë kompania mund të shohë se si mund të jesh i dobishëm.

Para se të filloj të shkruaj, këshillohet të rishikoni ofertën e punës . Në këtë mënyrë ju mund të zgjidhni aftësitë që korrespondojnë më së miri me përshkrimin e punës.

 

Kompania dhe ju

Në këtë seksion ju duhet të tregoni se e njihni kompaninë, kështu që duhet bëj punë kërkimore . Flisni pse jeni të interesuar në sektor dhe atë kompani të veçantë. Nëse identifikoheni me vlerat e tyre, nëse përshtateni me kulturën e tyre … Ju duhet të tregoni se duke ju punësuar ata do t’i ndihmojnë ata të rriten.

 

Përfundim dhe kontakt

Në përfundim ju duhet të përsërisni , përsëritni pse jeni të interesuar për pozicionin dhe pse jeni kandidati perfekt. Shtë gjithashtu e rëndësishme të themi lamtumirë duke ftuar marrësin të kontaktojë me ju . Mos harroni se qëllimi kryesor i kësaj letre është të intervistoheni.

Më në fund, përfundojeni letrën me një lamtumirë zyrtare që ndjek konventat e anglishtes:

  • Nëse e dini emrin e personit që po i drejtoheni, përfundoni me “Juaji sinqerisht”.
  • Nëse, nga ana tjetër, nuk e dini emrin e tij, mbylleni me një “Juaji me besnikëri”

 

Siç mund ta shihni, të shkruash një letër motivuese kërkon kohë, por personi që e shqyrton atë do të shohë përpjekjen dhe interesin që ke vënë në përgatitjen e saj. Kur të keni bërë një palë do të shihni se si gjithçka është më e lehtë.

Tani që keni sugjerime për të shkruar letrën e përsosur, thjesht duhet të pranoni dhe të merrni punën që dëshironi. Në Ynsitu ne ju ofrojmë mundësinë për të performuar Kurse jashtë vendit që ju lejojnë të punoni duke përmirësuar nivelin tuaj të gjuhës. Shkoni përpara dhe udhëtoni me ne!