Si të kaloni një provim me shkrim B1?

How to Pass a B1 Writing Exam?

Kalimi i provimit me shkrim B1 nuk është një detyrë e lehtë. Ju duhen përgatitje të përparuara për të përfunduar me sukses këtë test anglisht. Gjuhët janë lëndët më komplekse. Ju duhet shumë durim dhe praktikë për të mësuar një gjuhë të re. Filloni kursin tuaj anglisht duke mësuar ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme. Zgjidhja e ushtrimeve, praktikimi i leximit, shkrimit dhe dëgjimit janë aspektet kryesore për të kaluar provimin e nivelit B1. Ju mund të gjeni këshilla dhe truket për të dhënë provimin B1 në anglisht në motorin e kërkimit.

Këtu janë disa këshilla për kalimin e Testit të Shkrimit B1:

 • Praktikoni të shkruani mesazhe ose email të shkurtër për miqtë tuaj të ngushtë. Kërkojuni miqve tuaj të kthehen tek ju duke iu përgjigjur email-eve ose mesazheve tuaja.
 • Merrni ndihmën e mësuesit tuaj për të kaluar nëpër këto email ose mesazhe
 • Sigurohuni që aftësitë tuaja të të shkruarit përfshijnë ilustrime, përmbajtje tërheqëse, fjali të përshtatshme, njohje dhe shënime rikujtuese.
 • Merrni zakon të shkruani shënime të shkurtra me një numër fjalësh prej 80-100 fjalësh. Mund të përfshijë email ose histori, artikuj përshkrues, etj.
 • Në provë, përpiquni t’u përgjigjeni pyetjeve me fjalët tuaja.
 • Shihni përgjigjet në dokumentet e pyetjeve model. Merrni shënim tonin e përgjigjes, kornizimin e fjalive, gjatësinë e përgjigjeve, etj.
 • Vendosni një kornizë kohore ndërsa zgjidhni dokumentin e pyetjes model.
 • Kontrolloni dy herë fletët tuaja të përgjigjeve për gabime gramatikore dhe drejtshkrime. Provuesi do t’ju vlerësojë me notë sipas shkrimit tuaj. Ju mund të regjistroheni në çdo mjet në internet që mund t’ju ndihmojë të improvizoni aftësitë tuaja të të shkruarit.

Për të kaluar një provim B1, është e nevojshme të keni një kuptim të plotë të fjalorit dhe gramatikës angleze. Këtu janë disa këshilla shtesë për t’ju ndihmuar të improvizoni gramatikën dhe fjalorin tuaj.

 • Mëso fjalë të reja : Merrni zakon të mësoni fjalë të reja çdo ditë. Mbani një fletore të veçantë dhe shkruani fjalë, fraza, forma të reja, etj. Për të mbajtur shënim fjalët e reja, mund t’i referoheni materialeve të kursit ose dokumenteve të pyetjes model.
 • Ndihma për tutorin : Merrni ndihmë nga mësuesi juaj për të përmirësuar gramatikën dhe fjalorin tuaj. Tutori do t’ju udhëzojë për temat e pritshme në provimet ose librat tuaj të referencës, etj.
 • Shihni burime të ndryshme për shënime: Për përgatitjen e provimit, mund të përfshini libra gramatikë, fjalor të autorëve të njohur.

Ju mund të mësoni të shqiptoni fjalë të reja, sinonime, antonime dhe fjali të kornizuara.

 • Gramatikë : Mësoni format e ndryshme të foljeve, parafjalëve, emrave, kohëve dhe mbiemrave.
 • Ushtroni drejtshkrimin e fjalëve : Mësoni përmendësh fjalët me gojë ose me shkrim. Mund të përdorni fonetikë edhe për të shqiptuar fjalët.
 • Luaj lojra fjalori : Lojëra me hamendje drejtshkrimi, kuize ose fjali me fjali, ose plotësoni lojëra bosh për të përmirësuar fjalorin dhe gramatikën tuaj.
 • Shmangni mbishkrimet : Mos e mbishkruaj. Jini konciz kur përcillni mesazhin tuaj përmes shkrimit. Përgjigjet e gjata dhe konfuze duhet të shmangen.
 • Shkrim i mire: Dorëshkrimi i pastër dhe i zoti është shumë i rëndësishëm për kalimin e çdo provimi. Krijoni dhe formuloni fjali kuptimplota për të marrë një rezultat të mirë.
 • Pikësimi : Isshtë një aspekt shumë i rëndësishëm i gramatikës dhe fjalorit. Shenjat e pikësimit janë të domosdoshme për të shënuar nota të mira.

Nuk ka ndonjë hile ose metodë të specifikuar për të ndërprerë provimin në provën e parë, pasi secili individ ka këshillat dhe truket e veta për të dhënë provimin. Prandaj, provoni teknika të ndryshme të mësimit të gjuhës dhe shikoni se ku ndiheni se po mësoni më shumë. Ka shumë aplikacione dhe faqe në internet që ndihmojnë në trajnimin e një larmie kursesh angleze dhe gjithashtu ndihmojnë në pastrimin e testit për certifikim. Ju mund të përfitoni nga këto burime dhe t’i përdorni në mënyrën më të mirë.

Për të përmirësuar grupin tuaj të aftësive mund të filloni të komunikoni me njerëz që flasin gjermanisht. Personi mund të ndihmojë për të kuptuar gjuhën në një mënyrë më të mirë. Shmangni vetëdijen dhe kërkoni ndihmë nga miku juaj gjerman. Ju duhet të blini materiale studimore të hartuara posaçërisht për të mësuar kursin dhe provimet e kompensimit. Merrni ndihmën e tutorit tuaj në zgjedhjen e librave shtesë për përgatitje.

Rëndësia e testeve praktike?

Veryshtë shumë e rëndësishme të bëni disa teste praktike para provimit. Ju do të jeni të përgatitur mirë paraprakisht për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve gjatë provimit. Ju mund t’i referoheni pyetjeve të vitit të kaluar, ushtrimeve të mëvonshme në materialet e kursit ose testeve të aftësisë në internet. Vendosni kohëmatësin ndërsa shkruani testin praktik. Kjo siguron menaxhimin e kohës për t’iu përgjigjur seksioneve të ndryshme në provim. Vlerësoni performancën tuaj përmes një testi shembullor. Ju do t’i kuptoni pikat tuaja të forta dhe të dobëta pasi të keni marrë testin. Ndiqni mantrën ‘Praktika e bën njeriun të përsosur’. Puna e vështirë dhe praktika janë përbërësit kryesorë në dhënien e provimit anglisht B1.

Çfarë të bëni në Ditën e Testit për Shkrim B1?

Ju duhet të ndiqni disa rregulla dhe rregullore në ditën e testit, të cilat përshkruhen më poshtë:

Në dhomën e provimit:

 • Dëgjoni udhëzimet e dhëna nga provuesi dhe ndiqni në përputhje me rrethanat.
 • Mos e lini vendin tuaj. Prisni me durim që ekzamineri t’ju përgjigjet. Ngrini dorën në rast se keni nevojë për ndihmë për të pastruar dyshimet tuaja pak para se të fillojë prova.
 • Ata nuk talleshin me materialin për të shkruar të të tjerëve.
 • Mundohuni të mos flisni me kandidatë të tjerë.

Në fund të provimit:

 • Sapo të mbarojë koha, vendosni lapsin dhe ndaloni së shkruari.
 • Dërgoni të gjitha dokumentet, shënimet dhe shënimet te provuesi.
 • Uluni në vendin tuaj. Prisni për udhëzimet e ekzaminuesit për të liruar dhomën.

B1 është niveli i tretë i gjuhës angleze në Kuadrin e Përbashkët Evropian të Referencës (CEFR). Zakonisht njihet si niveli i ndërmjetëm në CEFR. Në këtë nivel, studentët janë të përgatitur mirë me bazat, por nuk janë të avancuar në punë ose studiojnë ekskluzivisht në anglisht.

Mësimi i një gjuhe të re nuk është një detyrë e lehtë. Ju duhet të kaloni të paktën 4 deri në 5 muaj përgatitje para se të provoni provimin. Pa përgatitje, fshirja e testit të shkrimit B1 mund të jetë e ndërlikuar. Ju mund të punësoni një mësues me përvojë i cili mund t’ju udhëzojë për tërë kohëzgjatjen e kursit. Sidoqoftë, ju mund të blini libra dhe të krijoni materialin tuaj studimor pa ndihmën e askujt. Për referencën tuaj, ju mund të lexoni materiale studimore në internet ose edhe të shikoni video të ngarkuara në mediat sociale. Pas përfundimit me sukses të testit B1, mund të shkoni në nivelin e sipërm të ndërmjetëm të quajtur B2.

Çfarë mendoni për këto këshilla? Mos harroni se ka mënyra të tjera për të përmirësuar nivelin tuaj të anglishtes, të tilla si marrja Kurse angleze jashtë vendit Zbuloni gjithçka Ynsitu ka përgatitur për ju!

Leave a Reply