Intervistë me Roger de Gaetano, Drejtor i Shkollës Link të Anglishtes në Maltë: “Nxënësit paraprak meritojnë komoditetin e shtëpisë së tyre në vendin tonë”

Link School of English

Roger de Gaetano, Drejtor i Link School of English, Malta

 

Pse një student do të zgjedhë shkollën e tij?

Ne jemi krijuar për gati 30 vjet dhe ne mbetëm një shkollë e mesme që ofronte vetëm  vëmendje personale. Kjo është ajo që studentët kërkojnë nga ne. Studentët e mëparshëm meritojnë komoditetin e shtëpisë së tyre në vendin tonë.  Me përzierjen e kombësive në shkollën tonë, studentët janë të ekspozuar ndaj një sërë kombësish, kështu që ata duhet të komunikojnë vetëm në gjuhën angleze.

 

 

Sipas jush, cilat janë përfitimet kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Një zhytje e plotë në gjuhën angleze është në dispozicion në shkollën tonë. Në Maltë anglishtja flitet kudo, dhe studentëve të huaj u jepet kështu mundësia e duhur për t’u zhytur në gjuhën tonë pasi u është dhënë hapësira për të jetuar gjuhën. “Fol me mua” është një kurs i ri i cili i lejon studentët të përmirësojnë aftësitë e tyre në bisedë. Në përgjithësi studentët kanë frikë nga gabimet kështu që flasin më pak. Kjo frikë tejkalohet me ndihmën e ekspertëve tanë profesionistë. 

 

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Mënyra e vetme për të zgjeruar dhe zgjeruar të ardhmen tuaj është të udhëtoni, dhe industria e turizmit nuk do të vdesë kurrë. 
Njerëzit janë në kërkim të mundësive të reja të punës dhe përdorimi i anglishtes është thelbësor në këtë ditë dhe epokë.

 

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve mes bashkëmoshatarëve?

“Anglisht për komunikimet e biznesit” pasi përmban të gjithë materialin e nevojshëm për të zhvilluar çdo aftësi ose për të aplikuar për mundësi pune. Ne kemi lindur për të punuar dhe më të suksesshmit janë ata që kërkojnë dhe përpiqen me mjetet e duhura. Anglishtja është mjeti më thelbësor për këtë sukses. Stafi ynë është i trajnuar për të stimuluar përvojën e të gjithëve në gjuhën angleze me sukses absolut. 

 

SHKOLLA


link shool of english
Emri i shkollës

Link Shkolla e Anglishtes

Vendi / Qyteti

Maltë/Swieqi

 

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Ne jemi një shkollë e mesme që ofron vetëm shkollim profesional në anglisht dhe gjuhë të tjera. Ne i ndihmojmë studentët të kërkojnë mundësi pune  në Maltë, ose të ndihmojnë për të përparuar në arsimin e tyre duke u regjistruar në një universitet lokal.  

 

 

Cilat janë llojet e kurseve që jepen në shkollë?

Ne ofrojmë një shumëllojshmëri të gjerë të programeve EFL duke përfshirë më të kërkuarit: përgatitje për provimet IELTS , anglisht për: turizëm dhe mikpritje, banka dhe financa, terminologji juridike, biznes, IT, komunikime biznesi, administrim, sigurim dhe anglisht u bë e lehtë.  

 

 

Cilat janë atraksionet më të mëdha rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Ne ofrojmë akomodim në distancë në këmbë. Portofoli ynë përfshin katër apartamente përballë shkollës, një vilë me pishinë, një vilë me një kopsht prej 600 metrash katrorë dhe një vilë tjetër me pajisje të shkëlqyera. Shkolla jonë është e vendosur në Swieqi afër një parku, shumë dyqane dhe një fushë tenisi.