Pyetje që mund të lindin përpara kursit tuaj të parë të gjuhës jashtë vendit

 

Pas një kohe të gjatë duke menduar për këtë, ju më në fund keni vendosur të rezervoni të parën tuaj kurs gjuhe jashte vendit . Sigurisht që jeni shumë të ngazëllyer dhe të etur për të filluar këtë aventurë të madhe, por kur dita e nisjes afrohet, dyshimet fillojnë të lindin dhe është krejtësisht normale! Kjo u ndodh të gjithë studentëve për herë të parë.

 

Studimi i një kursi jashtë vendit për herë të parë, jo vetëm ndonjë marrëzi dhe është normale të dëshirosh të kesh gjithçka të lidhur mirë. Kështu që në këtë postim do të zgjidhim disa nga pyetjet më të shpeshta që studentët kanë përpara se të marrin kursin e tyre të parë jashtë vendit.

 

Si do të jetë akomodimi?

 

Veryshtë shumë e rëndësishme të ndiheni rehat në atë që do të jetë shtëpia juaj jashtë vendit. Nëse jeni duke qëndruar me një familje, një mundësi shumë e mirë është flisni me ta përmes postës elektronike ose telefonit për të thyer akullin pak. Në këtë mënyrë ju do të njiheni me njëri-tjetrin pak më parë, diçka që ata me siguri do ta vlerësojnë gjithashtu. Një ide tjetër e mirë është vish diçka tipike për vendin tënd , kjo do t’ju ndihmojë të keni gjëra për të folur ditën e parë.

Nëse, nga ana tjetër, ju po qëndroni në një banesë ose një apartament, shikoni të gjitha informacionet, fotot dhe mendimet që i gjeni si në Google ashtu edhe në rrjetet sociale. Ju ndoshta e keni bërë tashmë atë para se ta rezervoni, por ta rishikoni atë pak para se të largoheni do t’ju ndihmojë të qetësoheni dhe të qetësoni ato nerva të mëparshme. Një truk tjetër është të merrni një seri sendesh themelore që ju bëjnë të ndiheni si në shtëpi kudo që të shkoni.

 

Po sikur të mos shkoj në shkollë?

 

Fillimi i një qyteti krejt të ri mund të jetë paksa i ndërlikuar fillimisht, por ka një numër gjërash që do të ndihmojnë në qetësimin e këtyre nervave dhe jo stresin aq shumë ditën e parë. Ditën kur mbërrini në destinacion, megjithëse ka shumë të ngjarë të mos keni klasë, rezervoni pak kohë për të udhëtuar nga akomodimi në shkollë. Kjo do t’ju lejojë të njiheni me rrugën dhe sa kohë do t’ju duhet për të arritur atje.

 

Gjithashtu, mbani në mend se familjet pritëse ose personeli i qëndrimit janë aty për t’ju ndihmuar, prandaj mos kini frikë të pyesni. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga shkarkoni një hartë të qytetit , nëse nuk keni të dhëna jashtë vendit ose nëse një ditë ato ju dështojnë, do të jetë shumë e dobishme t’i përdorni ato jashtë linje kur të jeni në rrugë.

 

Po sikur të mos kuptoj asgjë?

 

Nëse e mendoni, a nuk është kjo arsyeja kryesore pse dëshironi të merrni një kurs gjuhe jashtë vendit? Nëse dëshironi të mësoni gjuhën nga e para ose thjesht të përmirësoni njohuritë tuaja, zhytja në një kulturë të re është mënyra më e mirë për të mësuar .

 

Mos harroni gjithashtu se familjet, mësuesit dhe i gjithë stafi në shkolla ose vendbanime janë më shumë se të mësuar të kalojnë kohë me njerëz që kanë nivele të ndryshme të gjuhësisë. Nuk je vetem! Akoma, nëse doni të jeni më të përgatitur, gjithmonë mund të shkarkoni një aplikacion përkthimi ose të blini një fjalor xhepi.

 

Si do të bëj miq?

 

Mundohuni të mos mendoni aq shumë për gjërat! Do të keni shumë mundësi për të takuar njerëz vendas dhe të huaj që janë në të njëjtën situatë. Në klasë, gjatë aktiviteteve të organizuara nga shkolla, në rezidencë, përmes familjes pritëse …

 

Nëse jeni më i ndrojtur ose ju pëlqen të rrini me një lloj specifik njerëzish, mos harroni atë ka qindra aplikime ku mund të takoni njerëz me të njëjtat interesa dhe hobi.

 

A duhet të blej sigurim?

 

Po, pa asnjë dyshim. Sigurisht që gjithçka do të jetë në rregull dhe nuk do t’ju duhet, por mendoni për veten tuaj të ardhshme dhe vetëm në rast se punësoni një sigurimi i përgjegjësisë .

Dhe nëse ju Sigurim shëndetsor Nuk përfshin mbulim jashtë vendit, ne ju rekomandojmë që të merrni një privat për qëndrimin tuaj.

Tani që ne kemi zgjidhur dyshimet tuaja, ka ardhur momenti që keni pritur për kaq shumë kohë. Filloni aventurën tuaj jashtë! Me Ynsitu ju do të kënaqeni me tuajin tjetër kurs gjuhe jashte vendit .