Pyetje (dhe përgjigje) në lidhje me kurset e gjuhës jashtë vendit

Preguntas (y respuestas) acerca de los cursos de idiomas en el extranjero

 

Qartë. Cilat janë disa nga dyshimet kryesore që na ndodhin kur do të punësojmë a kurs gjuhe jashte vendit ? Këtu u përgjigjemi atyre.

 

Kur fillojnë kurset?

Datat e fillimit të kurseve intensive dhe standarde të gjuhës ato në përgjithësi janë fleksibile . Nëse keni njohuri themelore të gjuhës, mund të filloni çdo të hënë të vitit në pothuajse çdo shkollë. Nëse jeni fillestar total, kurset zakonisht fillojnë një ose dy herë në muaj.

Duhet të jeni të vetëdijshëm për këtë shkollat e gjuhëve kanë më shumë studentë në korrik dhe gusht sesa në çdo kohë tjetër të vitit, që do të thotë se çmimet e kurseve, çmimet e shtëpisë dhe kostoja e jetesës në përgjithësi janë më të shtrenjta në këtë periudhë. Nëse dëshironi të rezervoni një kurs në korrik ose gusht, duhet ta bëni atë shumë herët: shkollat kanë vende të kufizuara. Shanset tuaja për të marrë llojin e akomodimit që ju pëlqen më shumë janë gjithashtu shumë më të larta nëse rezervoni kursin tuaj paraprakisht. Opsionet e akomodimit pranë shkollës janë veçanërisht të vështira gjatë verës dhe priren të mbushen shpejt, kështu që ne ju rekomandojmë të bëni rezervimin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur.

Kurset e gjuhës gjatë sezonit të ulët (shtator-qershor) jo vetëm që janë më të lira, por gjithashtu kanë klasa më të vogla. Nëse mund të merrni kursin tuaj gjatë kësaj kohe, ju do të jeni në gjendje të paguani më pak për kurset tuaja dhe madje do të merrni një shtëpi më të mirë, pasi kërkesa është shumë më e ulët. Ju lutemi, kontrolloni këtë informacion në detajet e kursit të gjuhës në faqen e shkollës.

 

Cila është kohëzgjatja minimale e kurseve?

Kohëzgjatja minimale e një kursi gjuhësor standard ose intensiv është zakonisht një javë Por studentët përfitojnë më shumë pas javës së tretë ose të katërt të kursit të tyre, pasi të kenë pasur një shans të mësohen me mjedisin e tyre. Në këtë periudhë, studentët tashmë janë vendosur dhe janë të kënaqur me mjedisin e tyre. Kjo ndodh kur ata janë në gjendje të përqendrohen vërtet në mësimin e gjuhës.

 

Sa larg duhet të regjistrohem për kursin?

Nëse po mendoni të merrni një kurs në sezonin e lartë (qershor-gusht), është më mirë të rezervoni të paktën një muaj më parë. Sidoqoftë, edhe nëse marrim një kërkesë për regjistrim në një periudhë shumë të shkurtër kohe, ne gjithmonë do të përpiqemi të bëjmë çmos për t’ju mundësuar që të merrni kursin tuaj dhe ne shpesh kemi sukses. Nëse keni nevojë të aplikoni për një vizë studentore, është më mirë të rezervoni 3/6 muaj më parë.

 

Sa vjeç duhet të jem për të marrë pjesë në një kurs gjuhe?

Në Ynsitu mund të gjeni kurse të gjuhës për të gjitha moshat, nga fëmijët tek të rriturit. Shumica e kurseve të gjuhës kanë një kërkesë minimale për moshën që specifikohet në detajet e informacionit të kursit në faqen e shkollës së gjuhës.

 

Cilat nivele ofrohen?

Shumica e kurseve të gjuhës janë në dispozicion për të gjitha nivelet: Fillestar, Fillor – Niveli A1, Para-Mesatar – Niveli A2, i ndërmjetëm – Niveli B1, i mesëm i sipërm – niveli B2, i avancuar – niveli C1 dhe eksperti – niveli C2 . Kështu, studentët pa njohuri të gjuhës ose me njohuri shumë themelore do të jenë në gjendje të regjistrohen në një kurs. Ju lutemi kontrolloni informacionin e detajuar për secilin kurs për t’u siguruar që kursi i gjuhës që dëshironi është i disponueshëm për nivelin e gjuhës suaj. Ju lutemi vini re se studentët do të marrin një test të vendosjes dhe do të vendosen në një klasë me studentë të të njëjtit nivel.

 

Si mund ta di nëse niveli im i anglishtes?

Mos u shqetëso nëse nuk e di saktësisht se cili është niveli i gjuhës tënde. Në ditën tuaj të parë të klasës do të bëni një test niveli për të vlerësuar aftësitë tuaja dhe do të caktoheni në klasën e saktë për nivelin e gjuhës suaj.

 

Materiale mësimore

Të gjitha shkollat ofrojnë materiale mësimore për studentët e tyre . Natyrisht, materialet mësimore mund të ndryshojnë sipas zgjedhjes. Disa shkolla përfshijnë koston e materialeve të kursit në shkollimin e shkollës (shih “përfshirë në çmim”), të tjerët tarifojnë veçmas dhe mund të jenë materiale fakultative ose të detyrueshme. Në çdo rast, kostoja e librave dhe materialeve do të tregohet në përshkrimin e kursit dhe mund të paguhet ditën e parë të klasës.

 

Sa studentë ka për klasë?

Numri maksimal i studentëve për klasë dhe numri mesatar i studentëve për klasë specifikohen në informacionin e secilës lëndë brenda faqes së shkollës së gjuhës.

 

A do të marr një certifikatë në fund të kursit?

Po. Shumica e shkollave ofroni një certifikatë studentëve pas përfundimit të kursit . Për t’u siguruar që do të merrni një certifikatë në fund të kursit, ju lutemi rishikoni informacionin e kursit të gjuhës në faqen e shkollës së gjuhës.

 

Aktivitete të organizuara të kohës së lirë

Ka shumë mundësi kurse gjuhe me aktivitete te organizuara , të tilla si vizitat në muzeume ose qytete të tjera në mënyrë që të mund të takoni studentë të tjerë dhe të kaloni mirë. Ju lutemi kontrolloni informacionin për secilën shkollë për më shumë informacion.

 

Zbuloni të gjitha kurset e gjuhës jashtë vendit nga të cilat ju ofrojmë Ynsitu . Përvoja më e mirë e jetës suaj para syve tuaj.

Leave a Reply