Praktikë praktike jashtë vendit: Mësoni gjuhë dhe fitoni përvojë pune

 

Bërja e një praktike jashtë vendit aktualisht është një nga opsionet më të njohura për të rinjtë. Të diplomuarit e fundit ose ata që janë gati të diplomohen kërkojnë të rrisin karrierën e tyre duke zgjeruar përvojën tuaj dhe në të njëjtën kohë përmirësoni nivelin tuaj në një gjuhë të huaj.

Dhe tregu i punës kërkon profesionistë të kualifikuar dhe të cilët gjithashtu kanë përvojë solide të punës. Për të njëjtën arsye, bërja e një praktike jashtë vendit është një mundësi kaq e mirë, pasi jo vetëm që ofron përvojë, por gjithashtu mund të ndihmojë për të konsoliduar zotërimin tuaj të një gjuhe të huaj, për të zgjeruar rrjetin tuaj të kontakteve dhe për të zhvilluar dhjetra aftësi shumë e dobishme për të ardhmen tuaj profesionale.

Duhet të theksohet se kryerja e këtyre praktikave mund të kontribuojë përfitime të shumta nga pikëpamja personale. Objektivi kryesor i kryerjes së tyre është arritja përfundimisht në një punë dhe me këtë përvojë pasuruese, jetëshkrimi juaj jo vetëm që do të jetë më tërheqës për kompanitë, por gjithashtu do të demonstrojë punën dhe kapacitetin tuaj personal. Vullneti për t’u përballur dhe kapërcyer sfidat e reja, iniciativa dhe energjia dhe dëshira për të punuar që kompanitë po kërkojnë sot.

Duke pasur idenë e qartë për kryerjen e kësaj lloj praktike, mundësitë e kërkimit dhe gjetjes së një praktike program i përshtatshëm për nevojat tuaja ato janë të shumëfishta. Nga praktikat e paguara deri te ndihma për realizimin e tyre ose ndërmarrjet e mëdha që kanë programin e tyre. Këtu është një listë e programeve që mund të jenë shumë të dobishme:

 

Programet që përfshijnë bursa për praktikë jashtë vendit

 

  1. Programi i farit : program që lejon studentët e universitetit në vitin e tyre të fundit të kryejnë praktikë jashtë vendit.
  2. Programi ARGO: për të diplomuarit e universiteteve që bëjnë praktikë në kompani në Evropë, Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Azi.
  3. Organizata si AIESEC , të cilët janë përgjegjës për vënien e të rinjve në kontakt me kompani nga sektorë të ndryshëm ose rrjeti EURES kushtuar lëvizjes profesionale në Evropë.
  4. Programet vetanake të kompanive ndërkombëtare, të tilla si Banka Botërore e cila ka dy periudha në vit për të aplikuar për pjesëmarrje.
  5. Programet në Institucionet Evropiane , të tilla si Banka Qendrore Evropiane, Komisioni Evropian ose Parlamenti Evropian.
  6. Ose disa nga pëlqimet e shumta EF ose Intern praktikues global të cilët janë të përkushtuar në menaxhimin e praktikave ndërkombëtare dhe të cilët do t’ju ndihmojnë gjatë gjithë procesit.

 

Siç mund ta shihni, ka shumë mundësi që ne zbulojmë se janë në gjendje të kryejnë praktikë jashtë vendit. Ne ju inkurajojmë të jetoni këtë përvojë të jashtëzakonshme, e cila gjithashtu do t’ju ndihmojë të përmirësoni nivelin tuaj të gjuhës. Ju mund ta plotësoni praktikën tuaj duke bërë një kurs gjuhe në qytet ata shkojnë! Ynsitu Ne ju ndihmojmë të zgjidhni atë që ju përshtatet më shumë!