Përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj e studimit jashtë vendit

Making the Most Out of Your Study Abroad Experience

 

Asnjë përvojë në studime jashtë nuk është e njëjtë. Për shumë, një semestër jashtë vendit është koha më e mirë në jetën e tyre; megjithatë, nuk është kështu për të gjithë. Ka disa që shkojnë në shtëpi herët për shkak të mallëngjimit dhe të tjerët që kalojnë tërë semestrin ose verën duke qëndruar vetëm me njerëz nga vendi i tyre i lindjes. Këtu janë disa këshilla për të përfituar sa më shumë nga ato që keni përvojën e studimit jashtë vendit :

 

1- Zgjidhni vendndodhjen e duhur

Zgjedhja e vendndodhjes së duhur është jashtëzakonisht e rëndësishme. Merrni parasysh të zgjidhni diku ku gjithmonë keni dashur të shkoni. Me siguri nuk do të ketë shumë herë në jetën tuaj që të jeni në gjendje të jetoni në një vend të huaj për muaj, kështu që studimi jashtë është një mundësi e shkëlqyeshme për t’u zhytur në një vend që ju keni qenë gjithmonë i magjepsur nga . Faktorë të tjerë për t’u marrë parasysh janë klasat që duhet të merrni dhe nëse universiteti juaj i shtëpisë do të pranojë orët e marra në universitetin tuaj të mundshëm pritës.

 

2- Kurseni para para se të largoheni

Të jetosh jashtë vendit, në varësi të vendndodhjes, mund të jetë mjaft e shtrenjtë. Edhe pasi të keni paguar tarifat e programit tuaj (përfshirjet si akomodimi dhe vaktet ndryshojnë sipas programit) dhe tarifat e fluturimit, shpenzimet tuaja nuk janë të gjitha prapa jush . Përgatituni për të shpenzuar para në kostot themelore të jetesës që mund të jenë më të shtrenjta sesa ato në shtëpi. Qytetet e mëdha në vendet e zhvilluara janë veçanërisht të njohur për kullimin e llogarisë së një studenti. Gjithashtu, merrni parasysh kurset e këmbimit të cilat mund të mos ju lejojnë të zgjasni një dollar aq sa mundeni normalisht.

Shumica e shpenzimeve tuaja ka të ngjarë të vijnë nga udhëtimet. Shumë pak njerëz që studiojnë jashtë vendit e kalojnë tërë kohën në një vend. Të jetosh jashtë vendit të afron me vendet nga të cilat përndryshe do të ishe shumë larg , dhe udhëtimet e fundjavës janë mjaft të zakonshme midis studentëve të studimit jashtë vendit. Sigurohuni që keni kursyer mjaft para në mënyrë që të mund të bëni pak udhëtime ndërsa jeni jashtë vendit.

 

3- Ndërveproni me vendasit

Bashkëveprimi me vendasit është një pjesë e rëndësishme e zhytjes në kulturën e një vendi. Nëse jeni në një universitet të duhur, bashkohuni në klubet studentore për të cilat jeni të interesuar. Kjo do t’ju japë një mundësi për të takuar njerëz jashtë klasës.

 

4- Mos e humbni kohën

Përdorimi i një pasdite të tërë për të shikuar gjatë një sezoni në Netflix mund të jetë një dukuri e zakonshme për ju në shtëpi, por kjo zakonisht nuk është një përdorim i mirë i kohës kur udhëtoni jashtë vendit. Përdorni atë kohë për të hulumtuar gjërat për të bërë në zonën tuaj dhe t’i bëni ato. Nëse po kërkoni të kurseni para, vizitoni një muze falas ose shkoni në plazh.

 

5- Mos harroni t’i merrni të gjitha brenda

Një semestër jashtë vendit mund të kalojë. Mos harroni t’i merrni të gjitha dhe të vlerësoni përvojën e studimit në një vend të huaj. Bëni fotografi, por mos lejoni që fotografimi t’ju ndalojë të shihni pamjet me sytë tuaj. Vendos telefonin poshtë dhe shiko përreth teje.

 

Të studiosh jashtë është një gjë e mrekullueshme. Isshtë një përvojë argëtuese dhe e dobishme që vetëm pak vendosin ta bëjnë. Përdorni këto këshilla për t’ju ndihmuar të keni kohën më të mirë të mundshme gjatë kohës që jeni jashtë vendit.

Thomas

———————————————————————————–

Me Ynsitu , do të keni në dorën tuaj një numër të madh të kurse gjuhe jashte vendit të jetosh përvojën më të mirë të jetës tënde

 

Leave a Reply