Përfitimet e marrjes së një kursi intensiv jashtë vendit me pushime

Kurs intensiv jashtë vendit me pushime

Dëshironi të merrni një kurs jashtë vendit për të mësuar ose përmirësuar një gjuhë, por nuk dini kur ta bëni? Pushimet verore janë koha më e mirë për të nisur këtë aventurë!

Jo vetëm që të ashtuquajturat pushime arsimore i bëjnë përshtypje punëdhënësit ndërsa fitoni aftësi që do ta bëjnë rezymenë tuaj të ngrihet në qiell, por ato janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer dhe argëtuese për të takuar njerëz të rinj ndërsa mësoni për një vend dhe kulturë tjetër.

Këto kurse intensive jashtë vendit mund të variojnë nga dy deri në gjashtë javë dhe po bëhen gjithnjë e më shumë një opsion shumë tërheqës, por shumë njerëz mund të mos jenë të vetëdijshëm për përfitimet e kryerjes së tyre gjatë verës dhe jo në një periudhë tjetër të vitit.

Gjatë pesë viteve të fundit, statistikat e studimeve jashtë vendit tregojnë se si Britania e Madhe është bërë destinacioni kryesor , pasi ka mirëpritur pak më pak se 200,000 studentë nga SHBA, me Italinë dhe Spanjën që vijnë në vendin e dytë. Pra, nëse dëshironi të ndiqni një kurs intensiv të anglishtes në këtë vend , nuk do të pendoheni.

Nëse dëshironi të studioni jashtë vendit, por nuk dini si ta përshtatni atë në rutinën tuaj për pjesën tjetër të vitit. Ne ju sjellim zgjidhjen perfekte!

6 përfitimet e marrjes së një kursi jashtë vendit me pushime

1. Ju kapërceni ankthet e udhëtarëve për herë të parë me një program më të shkurtër

A keni dashur gjithmonë të studioni jashtë vendit, por hezitoni të vendoseni për një periudhë të gjatë? Kurset intensive verore jashtë vendit janë perfekte për udhëtarët për herë të parë, të cilët mund të jenë të kujdesshëm se si do të përshtaten me përvojën.

Nga dy javë deri në një verë të tërë, ka një shumëllojshmëri të gjerë kursesh që do të përshtaten me nevojat tuaja.

2. Zakonisht shpenzon më pak para se programet një semestrale ose njëvjeçare

Disa studentë mendojnë se studimi jashtë vendit është jashtë mundësive të tyre për shkak të kostos. Një nga avantazhet e daljes jashtë vendit gjatë verës është se mund të jetë më e lirë , kështu që për shembull, mësimi i frëngjishtes në Francë gjatë pushimeve do të jetë një mundësi e shkëlqyer.

3. Jetoni në mënyrë të pavarur

pak nga pak do fitosh më shumë besim në aftësinë tuaj për të jetuar në mënyrë të pavarur , pasi gjatë kursit të verës do të jeni përgjegjës për një sërë gjërash, si për shembull të jeni në kohë në klasë, të përfundoni detyrat, të përshtatni orarin tuaj… Përveç këtyre nevojave të jetesës së pavarur, ju. do të mësojë aftësi jashtë zonës suaj të rehatisë: do të mësoni të lëvizni nëpër një qytet të ri, do të zhyteni në një gjuhë të re…

4. Shumë shkolla ofrojnë pako për familjet me fëmijë

Nëse dëshironi ta jetoni këtë eksperiencë të rrethuar nga familja juaj , me këto kurse intensive, mund ta bëni. Meqenëse, shumë shkolla ofrojnë mundësinë që familje të tëra të udhëtojnë së bashku dhe të zhyten në këtë aventurë. Do të jetë një mundësi që do t’ju bashkojë me familjen tuaj.

5. Shumë vende nuk kërkojnë viza studentore për periudha të shkurtra

Shumë kurse afatshkurtra për studentët ndërkombëtarë mund të përfundojnë pa vizë , duke ju kursyer kështu shumë dokumente dhe duke e bërë të gjithë procesin shumë më të lehtë.

6. Ju do të krijoni lidhje në asnjë kohë

E mira për të bërë një kurs intensiv jashtë vendit është se nuk jeni vetëm. Ashtu si ju, shumica e shokëve tuaj të klasës janë në të njëjtën situatë. Kur familja dhe miqtë nuk janë pranë, këta “të huaj” që ndajnë interesa të ngjashme me ju do të bëhen sistemi juaj mbështetës, ashtu siç jeni ju për ta . Kjo do t’ju bëjë të bashkoheni dhe marrëdhënia që krijoni do të zgjasë shumë, pavarësisht distancës.

Mos u mendoni dy herë, ndjekja e një kursi për të mësuar ose përmirësuar një gjuhë është një mundësi e shkëlqyer për të ardhmen tuaj. Çfarë më mirë se të përfitoni nga muajt e verës për të jetuar këtë përvojë? Në Ynsitu ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë kursesh intensive. Na pyesni pa detyrim.