Mësoni gjuhë me këto lojëra tavoline

Aprende idiomas con estos juegos de mesa

Mësimi i një gjuhe nuk ka pse të jetë i mërzitshëm! Nëse ju pëlqejnë lojërat në bord, kjo është koha e përkryer për t’u argëtuar gjatë përforcimit ose mësimit të një gjuhe. A doni të dini se si? Ne ju paraqesim 4 lojëra fantastike në bord për ta bërë atë.

Gjeje kush?

Kjo lojë klasike e bordit konsiston në atë që dy lojtarë kanë një tabelë me të njëjtat imazhe të 24 personave, njëri prej tyre është caktuar për secilin dhe përmes pyetjeve për kundërshtarin e tyre, ata duhet të hedhin poshtë fotot derisa të kenë më në fund një. I pari që merr me mend identitetin e atij personi fiton.

Kjo lojë do të jetë e shkëlqyeshme për të praktikuar fjalorin përmes pyetjeve dhe përshkrimeve. Do të shihni se do të jetë shumë e dobishme sepse do të praktikoni të bëni një test të gjuhës zyrtare.

Përveç kësaj, rregullat e tij janë të përbashkëta për të gjitha gjuhët dhe nuk ka dallime kur luani. DHEShtë mënyra perfekte për të përmirësuar rrjedhshmërinë dhe për të pasuruar fjalorin tuaj.

Gërvishtje

Kur bëhet fjalë për lojëra bordi fjalësh, Scrabble është fituesi i pestë. Ju do të duhet të përpiqeni të formoni fjalë me shkronja të ndryshme, kështu që do të jetë e lehtë ta bëni në gjuhën tuaj të preferuar. Në fillim do të jetë disi e komplikuar, por do të shihni se sa nga pak do të rrjedhni dhe përmirësoheni.

A e dini se ka konkurse në të gjithë botën Scrabble për një gjuhë të huaj? Dëshironi të dini çelësin për të fituar? Mësoni përmendësh fjalët nga fjalori i gjuhës në të cilën do të luani. Askush nuk do të jetë në gjendje t’ju rrëzojë!

Nëse dëshironi të shtoni një pikë vështirësie, mund të përpiqeni të përcaktoni secilën fjalë që arrini të formoni.

Molla në Mollë

Lojtarët fillojnë me shtatë letra “mollë të kuqe”, të cilat përmbajnë emra. Një lojtar zgjidhet të jetë gjyqtari i parë dhe ai luan me një kartë “mollë jeshile”, e cila përmban një mbiemër. Raundi fitohet kur kartoni “mollë e kuqe” që gjykatësi përcakton përputhet më mirë me kartonin “mollë e gjelbër”. Roli i gjyqtarit rrotullohet dhe numri i raundeve përcaktohet nga numri i lojtarëve.

Nëse po kërkoni të përmirësoni fjalorin tuaj, kjo është padyshim një lojë e përsosur për të mësuar një numër të madh të mbiemrave dhe emrave. Sa më e vështirë të jetë fjala, aq më shumë emocionim do të ketë loja!

Scattergories

Shtë një lojë tradicionale e bordit në të cilën një lojtar thotë një letër dhe një tjetër zgjedh një kategori. Qëllimi i lojës është që të përpiqemi të them ose të shkruajmë në një kohë të dhënë sa më shumë fjalë që lidhen me kategorinë që fillojnë me shkronjën e zgjedhur. Ju mund të luani në çdo gjuhë!

Nëse po kërkoni të fitoni, duhet të vendosni fjalët e para që ju vijnë në mendje dhe sa më të rralla dhe të vështira aq më mirë, pasi do të merrni më shumë pikë. Gjithashtu, do të duhet të jeni shumë të shpejtë në mënyrë që rivalët tuaj të mos kenë kohë të vendosin fjalë dhe të shënojnë më pak pikë se ju.

Për më shumë praktikë, mund të shtoni rregulla si përshkrimi i secilës fjalë ose përkthimi i saj në gjuhë të ndryshme.

Nëse doni të mësoni fjalorin në një mënyrë argëtuese, pa dyshim që luani një nga këto lojëra do të keni sukses.

Sidoqoftë, nëse ajo që po kërkoni zotëron plotësisht një gjuhë, ju rekomandojmë që të performoni kurse gjuhe jashte vendit dhe zhyt veten plotësisht në gjuhë. Do të jetë një përvojë e pabesueshme! Mos mendo dy herë dhe zbulo të gjitha llojet e kurseve që mund të merrni jashtë vendit dhe të gjitha destinacionet dhe gjuhët në dispozicion për ju në Ynsitu , tregu juaj për kurse gjuhe jashtë vendit.