Mësoni anglisht në Kanada

Anglishtja është një nga gjuhët më të zakonshme që flitet në të gjithë botën. Nëse nuk jeni folës i gjuhës amtare të anglishtes, atëherë do të dëshironi të fitoni aftësi në gjuhë për t’ju ndihmuar në planet tuaja të karrierës. Nëse jeni duke kërkuar punë, mësimi i anglishtes mund të jetë shumë i dobishëm. Një trend interesant është që njerëzit të udhëtojnë në vende si Kanada për të mësuar anglisht. Nëse doni të përmirësoni aftësitë tuaja në anglisht, atëherë është një ide e shkëlqyeshme të merreni me të Kurse angleze në Kanada . Ju mësoni gjuhën dhe në të njëjtën kohë përjetoni jetën në një vend të mahnitshëm.

Pse të studiosh anglisht në Kanada?

Ka arsye të ndryshme për të mësuar anglisht në Kanada. Ato janë përmbledhur më poshtë për referencën tuaj:

 • Kanadaja është një vend i zhvilluar në Amerikën e Veriut dhe ofron një përvojë të shkëlqyer jetese. Nëse jetoni në Kanada, mund të shijoni jetën e mirë që ofrohet me klimën e mirë.
 • Kanadaja është një nga vendet më të sigurta për të jetuar. Shkalla e krimit është e ulët dhe vendi mirëpret njerëz nga të gjitha vendet. Ai e mirëpret diversitetin duke e bërë atë një destinacion të shkëlqyeshëm.
 • Vendi ofron një cilësi të shkëlqyeshme të jetës. Më e rëndësishmja, kostoja e jetesës është më e ulët krahasuar me SH.B.A., MB dhe disa vende të tjera evropiane.
 • Kanada ka një numër qytetesh të shkëlqyera që mirëpresin njerëz nga vende të ndryshme. Ju mund të qëndroni kudo në Kanada dhe të shijoni një qëndrim të këndshëm.
 • Mësoni anglisht në Kanada në një Shkollë për gjuhë në Kanada është një mundësi e shkëlqyeshme. Shkollat e gjuhëve ofrojnë një përvojë të mirë për të mësuar anglisht. Institucionet kanë fakultete të mira dhe përdorin metodologji inovative për të dhënë mësim anglisht.
 • Pasi të keni përfunduar një kurs anglisht në Kanada, mund të kërkoni një punë. Ka shumë mundësi punësimi. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një karrierë të shkëlqyer për veten tuaj.

Ku të studioni në Kanada?

Kanadaja është një vend i mahnitshëm dhe ka shumë destinacione të shkëlqyera. Ju mund të zgjidhni të studioni në secilën prej tyre. Ka një numër opsionesh të disponueshme që ju të mësoni anglisht ndërsa shijoni jetën në këto qytete të shkëlqyera.

1. Otava

Otava është kryeqyteti i Kanadasë. Shtë qyteti i katërt më i madh në Kanada. Shtë një nga qytetet më të arsimuar në vend. Ekzistojnë lloje të ndryshme të kurseve angleze që mund të ndiqni në Otava. Ka kurse me kohëzgjatje njëjavore që variojnë nga 15 orë në javë të klasave në 35 orë të klasave në javë. Ka kurse virtuale, kurse të anglishtes së biznesit dhe kurse me kohë të pjesshme të IELTS-it. Tarifa e kursit fillon me 215 dollarë. Nëse dëshironi akomodim, kjo mund të organizohet me pagesa shtesë.

2. Montreal

Montreal është qyteti i dytë më i populluar në Kanada. Ndodhet në provincën Quebec të Kanadasë. Shtë një qendër e rëndësishme tregtare në Kanada. Ka kurse të ofruara nga YMCA, ALI, Gjuhët Atpal dhe UMC. Këto kurse përfshijnë program intensiv anglez, anglisht në fokus me kohë të pjesshme, anglisht rrjedhë akademike, anglisht biznesi në internet dhe kurs përgatitje të provimit CAE. Kurset janë me kohëzgjatje një javë me kursin përgatitor të provimit CAE që zgjat 8 javë. Tarifa e kursit fillon nga 99 $ me kursin CAE me çmim 2440 $. Tarifat e kursit dhe akomodimit mund të paguhen së bashku në mënyrë që studenti të mund të studiojë gjatë qëndrimit në qytet.

3. Toronto

Toronto është kryeqyteti i provincës Kanadeze Ontario. Alsoshtë gjithashtu qyteti më i populluar në vend dhe qyteti me popullsinë e katërt më të lartë në Amerikën e Veriut. Isshtë një qytet kozmopolit që është një qendër biznesi dhe kulturore. Kurset e ofruara përfshijnë përgatitjen e provimit TOIEC, përgatitje me kohë të plotë të provimit IELTS, anglisht për qëllime akademike, anglisht të përgjithshëm, anglisht biznesi dhe anglisht të përgjithshëm me kohë të pjesshme. Tarifa e kursit fillon nga 215 $ për kursin 1-javor. Kursi 12-javor Anglisht i Përgjithshëm + ACP ka një çmim prej 4440 dollarë. Opsionet e akomodimit janë në dispozicion për studentët.

4. Vankuver

Vancouver është një qytet në provincën British Columbia. Zona metropolitane e Greater-Vancouver është e treta për nga madhësia në Kanada. Qyteti është një nga qytetet më të larmishme etnike me më shumë se gjysmën e njerëzve që nuk flasin anglisht. Qyteti është një nga destinacionet e preferuara për ata që duan të mësojnë anglisht në Kanada. Kursi i përgatitjes së provimit të avancuar Cambridge C1 ofrohet këtu. Studentët gjithashtu mund të ndjekin kursin 1-javor të IELTS me kohë të pjesshme ose kursin intensiv të CAE. Tarifa e kursit është 440 dollarë për kursin IELTS dhe 405,59 dollarë për kursin Cambridge C1.

5. Charlottetown

Charlottetown është kryeqyteti i provincës Ishulli Prince Edward në Kanada. Përafërsisht gjysma e popullsisë së kësaj krahine ndodhet në këtë qytet. Nëse doni të qëndroni këtu, ka dy mundësi interesante për të mësuar anglisht për ju. Programi i të rinjve Verorë është për ata të grupmoshës 12 deri në 16 vjeç. Ekziston edhe një program turne studimi për ata që janë mbi moshën 16 vjeç. Këto dy kurse ofrohen nga Studimi Jashtë vendit Kanada dhe çmimi fillon nga 1583 dollarë.

6. Calgary

Calgary është një qytet i vendosur në provincën Alberta të Kanadasë. Shtë qyteti i dytë më i populluar në pjesën perëndimore të Kanadasë. Nëse dëshironi të qëndroni në Calgary, mund të merrni kurset GV Live për Anglisht të Përgjithshëm, IELTS ose Anglisht të Biznesit. Tarifa e kursit është rreth 370 dollarë për 1 javë me 30 mësime.

Përveç këtyre qyteteve, kurset e anglishtes mund të ndiqen edhe në:

 1. Bilbil
 2. Victoria
 3. Lumi Powell
 4. Kelowna
 5. Mississauga
 6. Winnipeg
 7. Halifaks
 8. Kamloops

Merrni vendimin e duhur

Tani që keni informacion të mjaftueshëm për të mësuar anglisht në Kanada, është koha të merrni një vendim. Shtë e rëndësishme që ju të merrni vendimin e duhur. Një vendim i gabuar mund të çojë në humbjen e kohës duke zgjedhur shkollën e gjuhës së gabuar për të mësuar anglisht. Ju duhet të zgjidhni rrugën tuaj të ardhshme në mënyrë korrekte. Përdorni informacionin në këtë blog për të vendosur për një qytet ku mund të jetoni dhe të merrni tuajin kurs anglisht në Kanada . Pastaj zgjidhni shkollën e duhur. Ynsitu ju ndihmon të gjeni një shkollë gjuhësh ku mund të mësoni anglisht lehtë dhe në mënyrë efektive. Me shumë mundësi në dispozicion, Ynsitu ju jep lirinë për të zgjedhur një destinacion që është më i përshtatshmi për ju.