Mbretëria e Bashkuar, në rrugën e normalitetit: Fazat zyrtare të de-përshkallëzimit të saj

Fases desescalada Reino Unido

Qeveria Britanike e publikoi dokumentin dy ditë më parë “COVID-19 PPRGJIGJE− Pranvera 2021” , i cili përcakton udhërrëfyesin për t’i dhënë fund bllokadës që Anglia ka qenë në që prej 6 janarit të kaluar.

Aktualisht, një program më ambicioz i vaksinimit është duke u zbatuar, ku më shumë se 17 milion njerëz kanë marrë tashmë vaksinën. Ky fakt, i shtuar uljes së infeksioneve dhe shtrimeve në spital, po i hap rrugën heqja e sigurt dhe graduale e kufizimeve .

Qeveria ka marrë këshilla shkencore nga Grupi Këshillimor Shkencor për Emergjencat (SAGE) dhe grupet e tij të punës për ritmin dhe rendin e rihapjes, dhe ata presin që COVID-19 të arrijë një nivel të qëndrueshëm.

Udhërrëfyesi i hartuar ky është një plan hap pas hapi për të lehtësuar me kujdes kufizimet. A pritet 4 faza të de-përshkallëzimit për të gjithë Anglinë, midis të cilave ka minimumi 4 javë që të jetë në gjendje të pasqyrojë ndikimin e mëparshëm dhe të vazhdojë në mënyrë të sigurt.

Fazat zyrtare të de-përshkallëzimit

Faza 1: Nga 8 Marsi

Shkollat janë rihapur për të gjithë studentët, aktivitetet në natyrë ose ushtrimet me një anëtar të familjes ose me një person jo të gjallë lejohen, kujdesi për fëmijët dhe funeralet mbahen me një maksimum prej 30 personash dhe funeralet dhe dasmat e 6. Që nga 29 Marsi, mbledhjet e 6 personave ose dy familjeve në ajër të hapur, sporteve dhe kohës së lirë jashtë vendit dhe udhëtimet minimizohen.

Burimi: Gov Uk

Faza 2: Jo para 12 Prillit

Ai përfshin kohën e lirë në hapësira të mbyllura me njerëz që jetojnë së bashku, kopshte zoologjike, atraksione, kinema në makinë, qendra komunitare, librari, kujdes personal, dyqane, restorante, hotele për njerëzit që jetojnë së bashku, aktivitete për fëmijë dhe prindër brenda, dasma, zgjime janë përfshirë dhe takime zyrtare të deri në 15 personave, dhe ngjarje me kufizime.

Burimi: Gov Uk

Faza 3: Jo para 7 majit

Koha e lirë lejohet në ambiente të mbyllura, 30 persona jashtë, sporte të mbyllura, 30 persona në festime të përditshme, koncerte, shfaqje dhe ngjarje deri në 1.000 persona brenda, 4.000 në natyrë ose 10,000 persona të ulur në ambiente të jashtme, dhe akomodimi dhe udhëtimet ndërkombëtare.

Burimi: Gov Uk

Faza 4: Jo para 21 qershorit

Nuk ka asnjë kufizim ligjor sa i përket takimit me njerëz, diskotekat dhe ngjarjet afatgjata rihapen, dhe kapaciteti për dasma dhe ngjarje është i pakufizuar.

Burimi: Gov Uk

 

Siç e keni parë, lajmi i mirë është se kthimi në edukim ballë për ballë është hapi i parë për të dalë nga ky bllokim, dhe nga 8 Marsin e ardhshëm shkollat do të rihapen , kolegje dhe universitete .

Shtë koha perfekte për të filluar planifikimin tuaj Kurs anglisht në MB dhe rifilloni ato plane që i keni shtyrë për shkak të situatës aktuale.

Mos lejoni asgjë t’ju ndalojë, rezervoni kursin tuaj Ynsitu dhe zbuloni të gjitha llojet e kurseve dhe qyteteve në MB në dispozicionin tuaj.

Për më shumë informacion në lidhje me COVID-19, vizitoni faqen zyrtare të Qeverisë së MB .