Merrni një kurs hungarez në Hungari

Mësoni gjuhën hungareze në Hungari

Nëse jeni të interesuar për mësoni gjuhën hungareze në Hungari , keni ardhur në vendin e duhur. Hungarishtja mund të jetë një gjuhë më pak e njohur se anglishtja ose frëngjishtja, megjithatë, Do t’ju japë shumë përfitime në aspekte të ndryshme të jetës suaj , si në botën e punës, në fushën akademike, të udhëtoni dhe madje të përmirësoni aftësitë tuaja personale. Nga Ynsitu ju inkurajojmë të merrni këtë vendim të madh.

Hungaria është një vend që është pjesë e Bashkimit Evropian dhe që në fillimet e tij ishte multietnike. Megjithatë, ndryshimet e mëdha territoriale e bënë atë etnikisht homogjene dhe më shumë se katër të pestat e popullsisë flasin gjuhën hungareze si gjuhën e tyre amtare. Ndodhet në Evropën Qendrore/Lindore, në perëndim kufizohet me Austrinë dhe në lindje me Rumaninë. Ka një popullsi prej rreth 10 milion njerëz, nga të cilët 3 milion jetojnë në Budapest, kryeqyteti. Qytete të tjera të rëndësishme studentore janë Szeged, Pécs dhe Debrecen.

Ka shumë arsye pse duhet të konsideroni Hungarinë për kursin tuaj të gjuhës, por këtu janë tre më të mirat:

  • Universitetet në Hungari ofrojnë arsim të cilësisë së lartë me çmime të përballueshme të shkollimit.
  • Hungaria është një vend modern dhe i sigurt , por kostoja e jetesës është ndër më të ulëtat në Evropë .
  • Hungaria është një komb i larmishëm dhe multikulturor me shumë përvoja argëtuese për studentët e huaj.
hungareze në Hungari
Burimi: Unsplash

Siç thamë, Budapesti është kryeqyteti që dominon vendin si për shkak të madhësisë së popullsisë së tij, e cila është më e vogël se ajo e qyteteve të tjera hungareze, dhe për shkak të përqendrimit brenda kufijve të tij të shumica e institucioneve shkencore, akademike dhe artistike të vendit. Budapesti ndodhet në të dy brigjet e lumit Danub. Është një qytet i mrekullueshëm, madje krahasuar me panteonin e madh të kryeqyteteve evropiane, dhe ka qenë një spirancë e kulturës hungareze që në fillimet e saj.

Budapesti është një vend i njohur për studentët. Ju keni shumë universitete cilësore për të zgjedhur, dhe në varësi të zonës tuaj të studimit ose interesit, zakonisht mund të gjeni një me një drejtim në zonën tuaj. Por jo vetëm kaq, Budapesti është një qytet relativisht i lirë me shumë jetë studentore për të përjetuar. Prandaj, mësimi i gjuhës hungareze në Budapest do të jetë një vendim i mirë.

Siguria është një pikë e rëndësishme për t’u marrë parasysh kur studioni jashtë vendit. Bazuar në indeksin aktual të sigurisë, Budapesti ka një rezultat prej 64.32, duke e renditur atë në vendin e 136 nga 427 qytete globalisht për sigurinë.

Pjesa më e madhe e qytetit është shpallur një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s dhe qyteti konsiderohet nga shumë vizitorë si ndër më të bukurit në Evropë. Qyteti përzien me sukses historinë e tij magjepsëse me një stil të ndritshëm dhe të relaksuar të artit bashkëkohor. Ka një gamë të gjerë gjërash të ndryshme për të parë dhe bërë, nga muzetë deri te banjat termale.

Kostoja e jetesës mund të luajë një faktor të madh kur vendosni se ku të studioni. Përveç tarifave të shkollimit, studentët duhet të marrin parasysh koston lokale të jetesës, duke përfshirë gjëra të tilla si strehimi, ushqimi dhe shoqërimi. Sipas Indeksit aktual të Kostos së Jetesës, Budapesti ka një rezultat prej 47.19, duke e renditur atë në vendin e 367 nga 567 qytete globalisht për koston e jetesës (sa më e lartë të jetë renditja, aq më e shtrenjtë është kostoja e jetesës).

Çfarë mendoni tani për të kryer kursin tuaj të Hungarisë në Budapest ? Mos mendo më për këtë, është një mundësi e shkëlqyer. Na kërkoni pa detyrim!

QASNI OFERTËT TONA HUNGARAZE