Llojet e kurseve të gjuhës që mund të merrni jashtë vendit

Lloji i kursit të gjuhës për të cilin çdo person ka nevojë është i ndryshëm, një ekzekutiv nuk do të ketë nevojë për të njëjtën gjë si një mësues, një person i cili do të punojë si përkthyes ose dikush që thjesht dëshiron të përmirësojë një gjuhë globalisht. Prandaj, këtu ne tregojmë alternativa në mënyrë që secili person të mund të zgjedhë kursin që i përshtatet më mirë atyre dhe nevojave të tyre.

Kurs i përgjithshëm i gjuhës

Kurset e përgjithshme të gjuhës përqendrohen kryesisht në përmirësimin e rrjedhshmërisë në një gjuhë. Këto kurse përmbajnë klasa në të cilat trajnohen të folurit, shqiptimi dhe gramatika. Temat e përfshira janë kryesisht situata të dobishme për jetën e përditshme si: punë, sport, pushime, vakte, udhëtime, përvoja, etj. Brenda secilës prej këtyre temave që do të diskutohet, do të ushtrohet fjalori, dëgjimi dhe leximi. Qëllimi i këtij lloji të kursit është që të mësoni gjuhën e zgjedhur dhe të përmirësoni rrjedhshmërinë tuaj.

Brenda kurseve të Gjuhëve të Përgjithshme do të gjejmë:

  • Kurs intensiv i gjuhës së përgjithshme: Këto janë zakonisht kurse që ofrojnë më shumë se 20 mësime në javë.
  • Kurs i përgjithshëm i gjuhës (jo intensiv): Në përgjithësi janë kurse që zgjasin më pak se 20 orë mësimore.

Kurse me aktivitete

Ky është një modalitet shumë tërheqës. Në këto kurse, përveç orëve të rregullta të gjuhës në shkollat ku do të mësoni gjuhën që keni zgjedhur, kryhen edhe programe studimi të cilat përfshijnë aktivitete të veçanta si yoga, surfing, muzikë etj. Me këto kurse ju mund të përmirësoni nivelin tuaj të gjuhës ndërsa praktikoni hobi tuaj të preferuar dhe takoni njerëz me shije të ngjashme me tuajat.

Kurse parauniversitare

Nëse jeni një student që do të shkoni në universitet dhe jeni përballur me këtë sfidë të re, keni vendosur të mësoni një gjuhë të re, e cila zakonisht mund të jetë anglishtja ose ndonjë gjuhë tjetër, kjo lëndë është ajo për ju. Ky lloj kursi është i specializuar për ata që duan të mësojnë një gjuhë jashtë vendit me synimin që të përgatiten për universitet dhe të jenë në gjendje të marrin mjetet e nevojshme për të ndërtuar njohuritë tuaja, të mësojnë një gjuhë të re dhe të argëtohen në maksimum me studentët që do të jetojnë një fazë të re si ti.

Kurse përgatitje provimesh

Këto kurse ofrojnë një përgatitje shumë të saktë, të përpiktë për tu përballur me një provim çertifikimi si TOEFL, IELTS, Cambridge, etj. Këto diploma janë zakonisht për pranim në një lloj kursi universitar në SH.B.A. ose Kanada dhe gjithashtu shërbejnë për të fituar pikë, për shembull në një kundërshtim. Certifikimi i nivelit tuaj të gjuhës është i rëndësishëm për shumë aspekte të studentit dhe jetës tuaj të punës.

Tipos de cursos que puedes realizar en el extranjero

Kurse biznesi

Nëse çështja juaj është që ju duhet të mësoni anglisht ose ndonjë gjuhë tjetër të specializuar për biznes, ose sepse jeni duke studiuar diçka të lidhur ose për arsye pune.

Ky lloj kursi do t’ju bëjë një mësues i cili, përveç që është ekspert në fushën tuaj arsimore, zotëron edhe një gjuhë të dytë. Edhe brenda këtij lloji të njëjtë kursi ekziston modaliteti për mësuesit e anglishtes, ku niveli është me të vërtetë i avancuar dhe mësohen metodologji arsimore mbi mësimin dygjuhësh CLIL, në mënyrë që pjesëmarrësi jo vetëm të zotërojë gjuhën, por gjithashtu të fitojë mjetet e aftësive për mësimdhënien që gjuhe.

Mos humbisni 5 vendet më të mira në Angli për të marrë një Kurs anglisht biznesi.

Program studimi dhe pune

Programet e studimit dhe punës janë një mundësi e shkëlqyeshme pasi që përveç mësimit të një gjuhe tjetër, ju keni, nëse dëshironi, mundësinë për të punuar në mënyrë që të paguani për qëndrimin tuaj në vend duke përmirësuar gjuhën tuaj.

Kurse të specializuara të gjuhës

Në këto kurse gjuhe, ju do të mësoni gjuhën në një mënyrë më teknike për të qenë në gjendje të zhvilloheni më mirë në profesionin tuaj. Ju mund të mësoni një gjuhë të re të përqendruar, për shembull, në mjekësi, inxhinieri, qëllime akademike, etj. Kjo do t’ju bëjë të dini fjalët teknike që do t’ju duhen për të qenë një profesionist jashtë vendit tuaj. Kurse që në mënyrë specifike përmirësojnë disa aspekte të gjuhës si të folurit në publik, gramatikën, leximin dhe të kuptuarit, etj do të ishin gjithashtu në këtë kategori.

Kurse gjuhësh për të moshuarit (+ 30 / + 40 / +50)

Këto lloje programesh janë të përqendruara tek të rriturit mbi 30 vjeç, të rriturit mbi 40 vjeç dhe të rriturit mbi 50 vjeç të cilët dëshirojnë të ndjekin kursin e tyre me njerëz më të pjekur të një moshe të ngjashme me ta. Këto 3 blloqe janë rrezet minimale të moshës në të cilat programet për të moshuarit janë të ndara. Këtu mund të gjeni programe të larmishme që përfshijnë gjuhë të përgjithshme, gjuhë biznesi, intensive, jo-intensive, me aktivitete kulturore.

Të gjitha këto lloje kursesh do të gjeni në Ynsitu , kështu që tani që i njihni, zgjidhni kursin që i përshtatet më së miri asaj që po kërkoni dhe mësoni gjuhë me ne.

Leave a Reply