Llojet e akomodimit për studentët jashtë vendit

Tipos de alojamientos para estudiantes

 

Zgjedhja ku të jetoni është një pjesë e rëndësishme e përvojës suaj jashtë vendit. Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të akomodimit për studentët ndërkombëtarë që studiojnë jashtë vendit që ndryshojnë nga vendi në vend. Zgjidhni njërën ose tjetrën në varësi të mënyrës sesi doni ta vendosni përvojën tuaj. Nga këtu ne ju tregojmë të gjithë gamën e mundësive.

 

Llojet e akomodimit për studentët jashtë vendit

 

APARTAMENT

Ky është një mundësi e mirë për studentët që duan liri dhe pavarësi. Ndarja e të njëjtit apartament në përgjithësi me 2 ose 3 studentë ndërkombëtarë ose vendas Kjo ju lejon të flisni me njerëz nga vende të ndryshme që përdorin gjuhën e huaj që po mësoni dhe kështu përmirësoni aftësitë tuaja të komunikimit.

Apartamentet zakonisht kanë kuzhina dhe banjo të pajisura plotësisht dhe zakonisht janë të zbukuruara në përputhje me karakteristikat e vendit. Ju keni më shumë pavarësi dhe mundësinë për të gatuar ushqimet tuaja. Dhoma teke ose dyshe janë zakonisht të disponueshme në të gjitha apartamentet. Gatimi dhe pastrimi kryhet nga vetë studentët. Apartamentet në përgjithësi janë të mbikëqyrura dhe të vetë-ushqyer, por janë afër komoditeteve të tilla si kafene, bare, restorante, dyqane dhe stacione autobusi.
 

Q RESNDRIMI I STUDENTIT

Nëse jeni duke kërkuar për një mënyrë jetese më të pavarur gjatë qëndrimit tuaj dhe nëse doni të takoni dhe ndërveproni me studentë të tjerë të huaj, vendbanimet e studentëve janë ideale. Një rezidencë studentore mund të ndryshojë në madhësi në varësi të vendndodhjes dhe disponueshmërisë. Këto rezidenca zakonisht akomodojnë studentë të të gjitha moshave dhe kombësive në një mjedis të ngrohtë.

Në përgjithësi, vendbanimet e studentëve janë forma më e lirë e akomodimit për studentët. Rezidencat studentore zakonisht ofrojnë kuzhina ose kafene komunale dhe do t’ju japin mundësinë të praktikoni gjuhën tuaj të re me shokët e klasës, madje edhe jashtë klase. Zakonisht ka një pritje ku mund të shkoni nëse keni ndonjë problem ose pyetje.

 

Q RESNDRIMI / KAMPUSI I SHKOLLS

Shumë shkolla ofrojnë mundësinë e qëndrimit në një sallë rezidence ose në akomodimin në kampus. Ky lloj akomodimi është mënyra më e mirë për të takuar studentë të tjerë. Niveli i komoditetit në akomodimin në kampus varet nga standardi i përgjithshëm i jetesës në vendin që keni zgjedhur. Studentët jetojnë dhe mësojnë nën një çati, në thelb duke jetuar së bashku “si një familje e madhe” , të thuash kështu. Ushqimi (mëngjes, gjysmë bordi ose bordi i plotë) është në dispozicion në disa vende me një kosto shtesë.

 

HOTEL / HOTEL / PENSION

Nëse dëshironi të keni pak më shumë hapësirë personale për të qëndruar, akomodimi në një hotel, hotel apo pension (varësisht nga shijet dhe kapaciteti ekonomik), mund të jetë opsioni perfekt për ju. Sidoqoftë, ky opsion është zakonisht më i përshtatshmi për qëndrime të shkurtra midis një dhe katër javësh.

Ju mund të zgjidhni nga disa opsione, por të gjitha dhomat kanë banjën e tyre në shumicën e rasteve. Për rezervime hoteli, mbani në mend se dhomat dyshe mund të rezervohen nga dy studentë që udhëtojnë së bashku si rregull i përgjithshëm.

 

FAMILJA SHTPIAKE

Kontakti i përditshëm me njerëzit lokalë, gastronomia, zakonet e jetesës dhe përdorimi i aftësive tuaja gjuhësore menjëherë janë disa nga përfitimet thelbësore të zgjedhjes së një shtëpie shtëpie. Nëse jeni të interesuar për gjuhën tuaj dhe për të mësuar për stilin e jetës, zakonet dhe zakonet e vendit pritës gjatë qëndrimit tuaj, atëherë do të zbuloni se të jetosh me një shtëpi është zgjedhja perfekte. . Ju do të pasuroni kuptimin tuaj për kulturën dhe zakonet lokale, do të mësoni shprehje dhe idioma në një gjuhë të huaj më lehtë dhe theksi juaj do të tingëllojë më autentik.

Janë të disponueshme një larmi e madhe e “shtëpive shtëpiake”, përfshirë familjet me ose pa fëmijë dhe familjet me një person. Furnizimi me ushqim ndryshon në varësi të vendndodhjes. Një numër i madh i familjeve nuk jetojnë në qendër të qytetit. Kjo do të thotë që ju do të duhet të ecni pak ose të merrni transportin publik në shkollë. Studentët që jetojnë në një familje pritëse mund të përmirësojnë aftësitë e tyre gjuhësore jashtëzakonisht përmes bisedave të përditshme me anëtarët e familjes. Shpërblimi më i madh për studentët dhe familjet është miqësia e thellë dhe e qëndrueshme me njëri-tjetrin.

 

SHTUSPIA E MACHSUESIT

Ju do të jeni në gjendje të jetoni dhe studioni në shtëpinë e një mësuesi të gjuhës, i cili do t’ju mirëpresë në familjen e tij dhe do t’ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë tuaj. Mësoni një gjuhë në shtëpinë e mësuesit tuaj është një nga mënyrat më efektive për të mësuar një gjuhë shpejt. Kjo alternative është e ngjashme me shtëpinë, por do t’ju lejojë të zhyteni plotësisht në gjuhë dhe kulturë dhe të arrini rezultate të shkëlqyera.

 

Nga Ynsitu ne ju ofrojmë një gamë të gjerë kurse gjuhe jashte vendit ku mund të zgjidhni strehimin që ju intereson më shumë dhe është i përshtatur me nevojat dhe kërkesat tuaja. Merrni përvojën më të mirë të jetës tuaj!

 

Leave a Reply