Kurset më të mira të gjuhës për të rritur jashtë vendit, me Ynsitu

Kurse gjuhe per te rritur jashte vendit

Jeni mbi 30, 40 apo 50 vjeç dhe dëshironi të mësoni anglisht, spanjisht, frëngjisht apo italisht? Me Ynsitu kjo dëshirë mund të realizohet. Nuk është kurrë vonë për të mësuar një gjuhë të dytë!

Sa herë keni dëgjuar se mësimi i një gjuhe është më mirë t’i lihet më të vegjlit? Epo, nuk është kështu, të rriturit kanë shumë përparësi kur bëhet fjalë për mësimin e gjuhës.

Hipoteza e periudhës kritike është emri akademik për atë që shumica prej nesh kanë arritur të besojnë në lidhje me të rriturit dhe mësimin e gjuhës. Përshkrimi i tij themelor është se ka një periudhë të caktuar kohore në të cilën mund të mësoni vërtet një gjuhë dhe ta mësoni atë mirë. Pas kësaj… fat të mirë.

Kjo periudhë supozohet të shkojë nga lindja deri në adoleshencë, rreth moshës 15 vjeçare. Por a është e vërtetë kjo? Përgjigja: ndoshta. Ka një debat të madh për këtë temë, por shumë studiues janë shprehur kundër teorisë, dhe disa mohojnë ekzistencën e kësaj periudhe.

Një nga këta studiues është David Singleton, profesor i gjuhësisë në Trinity College Dublin. Në një nga artikujt e tij ai shqyrton literaturën përkatëse mbi biologjinë e trurit vetëm për të arritur në përfundimin se nuk ka asgjë të qëndrueshme në shkencën e një periudhe kritike, dhe kjo është se askush nuk ka gjetur ndonjë provë që kjo periudhë ekziston në trurin tonë. Pra, është koha për të hequr dorë nga të gjitha ankthet që lidhen me moshën.

Përparësitë e të bërit një kurs gjuhe për të rritur jashtë vendit

1. Të rriturit mësojnë më shpejt se fëmijët

Ndërsa rritesh, ke njohuritë e nevojshme që vijnë me mësimin e gjuhëve. Mund të mos e kuptoni, por duke qenë se të rriturit tashmë kanë një fjalor shumë më të madh se fëmijët , është më e lehtë të mësosh qindra fjalë të reja në më pak kohë.

Fëmijët e kanë më të lehtë të perfeksionojnë tingullin e një gjuhe dhe të rriturit do të ngecin në shqiptim dhe thekse, por fjalori është më i lehtë për të mësuar nga një i rritur, pasi fjalët e reja mund të krahasohen me njohuritë para-ekzistuese.

2. Të rriturit janë më të motivuar se fëmijët

Gjëja e parë që duhet kuptuar është se si të rritur jemi më të motivuar për të mësuar një gjuhë të dytë sesa fëmijët . Zakonisht ne po mësojmë për një arsye specifike, qoftë udhëtime, karrierë apo thjesht për argëtim, por e kuptojmë plotësisht pse duam të mësojmë një gjuhë të re. Kjo na jep një avantazh! Të kesh një qëllim specifik është një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar të motivuar.

3. Ka përfitime njohëse

Për shumë prej nesh, ndërsa plakemi, mbajtja e një mendje të mprehtë është një prioritet kryesor. Ka prova shkencore në rritje se dygjuhësia po redukton gjasat e degjenerimit të lidhur me trurin .

4. Ka përfitime profesionale

Në shumë fusha, të folurit e një gjuhe të dytë mund të hapë dyert . A e dini se njerëzit dygjuhësh priren të fitojnë më shumë se ata njëgjuhësh? Në fund, shpenzimet për të mësuar një gjuhë mund të tejkalohen nga të ardhurat e rritura.

Udhëtoni dhe mësoni anglisht, frëngjisht, italisht ose spanjisht

Në Ynsitu, ne kemi kurse gjuhësore jashtë vendit për të moshuarit , këto kurse janë të fokusuara për të rriturit mbi 30, 40 dhe 50 vjeç . Këto tre blloqe janë diapazoni minimal i moshës në të cilin ndahen programet.

Lloje të ndryshme programesh, kështu që ju mund të gjeni atë që kërkoni. Nga gjuha e përgjithshme, gjuha e biznesit, aktivitetet intensive, kulturore… studioni atë që dëshironi, duke u siguruar që shokët tuaj të klasës të jenë të një moshe të ngjashme me tuajat.

Në Ynsitu ju keni mundësinë të mësoni anglisht për të rritur në Mbretërinë e Bashkuar , Zelandën e Re, Australi, Kanada ose Maltë, ndër të tjera. Është një mundësi fantastike për të mësuar ose përsosur gjuhën, për të takuar një kulturë të re dhe njerëz interesantë dhe për të vizituar vende të pabesueshme.

Mësoni frëngjisht për të rriturit në Francë dhe zbuloni një shoqëri multikulturore që është krenare për historinë e saj. Parisi, Nice, Montpellier apo La Rochelle janë disa nga qytetet ku mund të mësoni një nga gjuhët më të dobishme për biznes. Frëngjishtja, së bashku me anglishten, është e vetmja gjuhë e folur në pesë kontinente me më shumë se 300 milionë folës në më shumë se 29 vende.

Ju gjithashtu keni mundësinë për të ndjekur një kurs italian për të rritur në Romë . A ka mënyrë më të mirë për ta mësuar atë sesa duke udhëtuar në vendin që është shtëpia e më shumë se gjysmës së trashëgimisë kulturore të Evropës . Italia është një nga liderët në artet kulturore, dizajnin e brendshëm, modën dhe industrinë e automobilave luksoze.

Mësimi i italishtes mund të jetë shumë i dobishëm në fusha të ndryshme profesionale dhe ndoshta është gjuha më e lidhur me botën e ushqimit, muzikës…

Ose mund të merrni edhe një kurs spanjisht për të rritur në Spanjë . Kjo gjuhë do t’ju hapë dyert për të komunikuar me më shumë se 500 milionë njerëz në mbarë botën dhe do t’ju zhytë në ofertën e pasur kulturore të disponueshme në 20 vende spanjishtfolëse.

Studimi i spanjishtes në Spanjë do t’ju japë mundësinë të mësoni rregullat e gjuhës në qytete si Madridi, Barcelona, Valencia, Malaga… zbuloni një vend evropian të lidhur mirë dhe të sigurt. Do të dashuroheni me gastronominë, kulturën dhe kryesisht njerëzit e saj.

Mos e humbisni këtë mundësi të shkëlqyer për të studiuar ose përsosur një gjuhë jashtë vendit. Mos harroni se dija nuk zë vend dhe se kurrë nuk është vonë!