Këshilla për të mos humbur motivimin kur mësoni një gjuhë

Consejos para no perder la motivación al aprender un idioma

 

Mësimi i një gjuhe të re mund të jetë një detyrë e vështirë. Ju ndoshta do të dëshironi të lini më shpesh sesa do të donit të pranonit, do të keni ditë të mira të pasuara nga ditë të këqija dhe nganjëherë do të ndjeheni të shkurajuar dhe do të dëshironi ta lini, madje duke menduar se çfarë nevoje keni pasur për të hyrë në të … Sidoqoftë, ashtu si në jetë, çdo proces ka uljet dhe ngritjet e veta dhe ju nuk duhet të tundoheni të hiqni dorë sa herë që hasni një pengesë.

Marrja dhe ruajtja e motivimit është pra një nga faktorët më të rëndësishëm kur doni të mësoni një gjuhë. Ne do të njohim disa nga më të mirat marifete për të qëndruar i motivuar dhe duke dashur të vazhdoni të përmirësoni dhe ngritni nivelin tuaj në atë gjuhë që po mësoni.

 

KIPSSHILLA P NOTR T NOT MOS HUMBUR MOTIVIMIN Kur STUDIMONI NJ LAN GJUH

 

Vizualizoni objektivin për të cilin po mësoni atë gjuhë

Mos harroni pse filluat të mësoni atë gjuhë: A doni të udhëtoni në vendet ku flitet? A doni të rrisni kulturën tuaj? A po zgjerohet kompania juaj dhe ju doni përmirësoni nivelin tuaj të gjuhës Pse ju duhet në punë për të kërkuar mundësi të reja profesionale? Pavarësisht nga arsyet që ju lëvizin, është e qartë se Një qëllim specifik do t’ju ndihmojë të qëndroni të motivuar në një mënyrë të qëndrueshme. Për shembull, nëse mësoni një gjuhë thjesht sepse gjithmonë keni dashur ta flisni, motivi juaj ka të ngjarë të humbasë gjatë rrugës. Në këtë rast, duhet të imagjinoni në detaje një situatë konkrete suksesi, dhe sa mirë do të ndiheni kur ta bëni. Imagjinoni të shkoni në atë vend që gjithmonë keni dëshiruar dhe të jeni në gjendje të ndërveproni pa problem me banorët e tij.

 

Mësoni duke ndikuar në atë që ju pëlqen

A e humb motivimin sepse mendon se po mëson vetëm gjëra të parëndësishme ose që nuk do t’i përdorësh çdo ditë? Nëse është kështu, merrni përsipër mësimin tuaj zgjedhja e asaj që është e rëndësishme për ju dhe mendoni se do t’ju ndihmojë në qëllimin tuaj të dëshiruar. Nëse dëshironi të jetoni dhe punoni në Zelandën e Re (në një fermë organike) për disa javë, nuk keni nevojë të përfundoni një kurs anglisht biznesi. Përkundrazi, në këtë skenar, ka kuptim të njihemi me fjalorin anglisht për kafshët dhe bujqësinë. Përveç përmbajtjes së saktë të të mësuarit, metoda duhet të plotësojë nevojat tuaja.

Ju gjithashtu shihni që ndryshon, në mënyrën e të mësuarit: Disa ditë punojnë veshin tuaj, ditë të tjera gramatika dhe fjalori, të tjerët fillojnë të flasin për të praktikuar shqiptimin tuaj …

 

Studioni në mënyrë efektive, me ritmin tuaj dhe jo me ditë maratonë

Mësimi i një gjuhe nuk është një vrapim 100 metrash, që do të thotë se nuk ka nevojë të dilni për një vrapim me shumë vrull në fillim vetëm për të përfunduar i lodhur dhe i paaftë për të arritur vijën e finishit për dy ditë, si maratonë ditë studimi ata do të marrin efektin e kundërt dhe motivimi juaj do të bie.

Për të marrë rezultate duhet të punojmë shumë, po. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për të mësuar gjuhë të huaja, ju duhet kohë, Kështu që ju duhet të krijoni një dinamikë të studimit pak çdo ditë, në mënyrë që brenda pak kohësh të shikoni prapa dhe të kuptoni gjithçka që keni udhëtuar. Me vetëm 30 minuta në ditë për disa muaj rresht, ju do të bëni një përparim të jashtëzakonshëm.

 

Përdorni burime të këndshme në dispozicionin tuaj

Sot ne jemi me fat që të kemi argëtim dhe burime argëtuese që, ndërsa na argëtojnë, na ndihmojnë të përmirësojmë aftësitë tona gjuhësore. Kjo është: seri, filma, video dhe podkaste nga YouTube … një sasi e madhe e opsionet dhe platformat përmes të cilave do të jeni në gjendje të mësoni gjuhën në një mënyrë argëtuese dhe pothuajse pa e kuptuar atë. Përziejeni këtë variant të të mësuarit me ato të tjera më klasike siç janë librat dhe ushtrimet në letër. Çdo gjë së bashku do të përmirësojë shumë të mësuarit tuaj.

 

Kërkon të praktikojë me njerëz të tjerë (dhe më mirë nëse është në vendin që flet vendas)

Qenia njerëzore është shoqërore nga natyra. Për të qëndruar i motivuar kur mësoni një gjuhë të huaj përpiquni ta përdorni këtë në avantazhin tuaj. Në vend që të shmangni bisedën me dikë në gjuhën që po studioni, shkoni dhe flisni me njerëz që kanë gjuhën tuaj të zgjedhur si gjuhën e tyre të parë ose thjesht po e mësojnë gjithashtu.

Për këtë, nuk ka asgjë më të mirë se të bëjë një kurs gjuhe jashte vendit Meqenëse të qenit në kontakt me gjuhën për 24 orë do të jetë pika më e mirë kthyese për të mësuar atë gjuhë. Do të bëni miq, do të njihni botën dhe do të mësoni njëherë e përgjithmonë atë gjuhë në të cilën keni bërë kaq shumë përpjekje.

 

Nga Ynsitu ne e bëjmë më të lehtë për ju që mësoni gjuhë jashtë vendit . Ne kemi një gamë të gjerë kursesh, kështu që ju mund të zgjidhni atë që ju përshtatet më shumë. Motivimi juaj do të rritet në maksimum dhe më në fund do të arrini qëllimet që i vini vetes.

 

Leave a Reply