Intervistë me Vourneen McGeough, Menaxher i Lartë i Operacioneve të Shkollave ELI: “Studimi jashtë vendit i ofron nxënësit përvoja të paçmueshme jetësore”.

ELI Schools Dublin

Vourneen McGeough, Menaxher i Lartë i Operacioneve, ELI Schools Dublin

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Në Shkollat ELI ne krenohemi shumë për studentët tanë dhe për shkollat tona. Qëllimi ynë është që studentët tanë të përjetojnë vetëm më të mirën e asaj që jeta ka për të ofruar në Irlandë. Shërbimet dhe programet tona janë tërësisht të përqendruara tek studentët duke siguruar që secili student që bashkohet me ne ka një plan të qartë të objektivave për kohëzgjatjen e kohës që do të studiojë me ne për të siguruar që të arrijnë rezultatet e tyre të të nxënit. Qëllimi ynë është të krijojmë një ndjenjë të komunitetit brenda shkollave tona në mënyrë që të gjithë studentët tanë të ndihen të mirëpritur dhe në shtëpi.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Pasja e mundësisë për të studiuar jashtë i jep nxënësit përvoja të paçmueshme jetësore, aftësinë për të zhvilluar aftësitë e tyre të buta dhe natyrisht përvetësimin e një gjuhe tjetër që çon në një kuptim më të mirë të një kulture në tërësi. Në botën e sotme me lëvizje të shpejtë, të gjithë këta elementë janë thelbësorë për të zgjeruar mendjen, për të përparuar arsimor dhe për të rritur përfundimisht mundësitë e përparimit të karrierës.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Me zhvillimet e fundit në teknologji dhe rritjen e mundësive të largëta të punës, unë shoh turizmin gjuhësor që rritet veçanërisht për profesionistët e rinj dhe të diplomuarit. Ndërsa Irlanda vazhdon të rritet si një qendër evropiane për gjigandët e teknologjisë për të ngritur selinë e tyre në BE, unë shoh turizmin gjuhësor që rritet në vitet e ardhshme për ata që dëshirojnë të rritin aftësitë ndërsa eksplorojnë një vend tjetër ose ndoshta edhe ndërsa punojnë në distancë.

Fleksibiliteti, përshtatshmëria dhe ekuilibri “Puna – Jeta” janë të gjitha fjalët e punës në këtë moment me punëdhënësit që marrin një qasje më të përqendruar te personi ndaj stafit të tyre dhe përmirësojnë kushtet e punës. Ndërsa industritë rriten dhe kufijtë shtrihen për të lejuar më shumë fleksibilitet në vendin e punës, unë shoh si punëdhënësit ashtu edhe punonjësit që kërkojnë mundësi për të mësuar gjuhë si një mjet për të rritur aftësitë ose për të stimuluar mundësitë e punës.

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve midis shokëve të klasës?

Kurse mbrëmjeje, Vendosje në Shkollën e Mesme, Rrugë Universitare, qëndrim i shkurtër 6 – 8 javë.

 

SHKOLLA


ELI Schools Dublin
Emri i shkollës

Shkollat ELI Dublin

Vendi / Qyteti

Irlandë / Dublin

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Ne u ofrojmë studentëve zgjedhjen e dy vendndodhjeve për të studiuar pasi kemi shkolla në Qendrën e Qytetit të Dublinit dhe Drogheda Co. Louth – një qytet i pasur dhe i gjallë kulturor i zhytur në histori dhe vetëm 40 minuta nga aeroporti i Dublinit. Ne punësojmë njerëz miqësorë dhe entuziastë që e duan atë që bëjnë dhe u japim atyre mjete dhe trajnime për të ofruar përvojat më të mira për studentët tanë. Mësuesit tanë janë të gjithë të diplomuar universitarë me kualifikime të njohura mësimore dhe përvojë të konsiderueshme të mësimdhënies si në Irlandë dhe jashtë saj. Ekipet tona mbështetëse vijnë nga një larmi prejardhjesh dhe shumica kanë udhëtuar kështu që ata e dinë se janë gjërat e thjeshta që bëjnë diferencën. Ne krenohemi me ofrimin e shërbimit të klasit të parë në çdo takim.

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Në ELI ne kemi hartuar kurrikulën dhe metodologjinë tonë të mësimdhënies që të përputhen me standardet më të larta ndërkombëtare, megjithatë ne personalizojmë qasjen tonë në mënyrë që të mund të plotësojmë nevojat e çdo mësuesi individual.

Ne ofrojmë një sërë programesh që kanë potencialin për të transformuar vërtet jetën e studentëve tanë. Për të rinjtë e moshës 16 deri 18 vjeç, programi ynë i Shkollës së Mesme u ofron studentëve ndërkombëtarë një mundësi unike për t’u zhytur në disa prej shkollave më të mira me konvikt dhe ditore në vend. Shkolla ELI Anglisht i Përgjithshëm dhe Kurse provimi për studentët e rritur lejojnë që nxënësit të përparojnë nga Intermediate në Advanced, duke kaluar vëmendjen e tyre në përdorimin e aftësive të tyre gjuhësore për të përparuar karrierën e tyre ose për studime të mëtejshme akademike.

Programi i Udhëtimit Universitar ndihmon studentët ndërkombëtarë të përgatiten për studime të mëtejshme në Irlandë me një theks të fortë në gjuhën Angleze dhe aftësitë e buta të kërkuara për të hyrë në Arsimin e Lartë, me një shërbim falas të vendosjes në universitet.

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

ELI Dublin ndodhet në Dublin, 2 minuta larg nga Google & Facebook. Në vitin 2019 ne hapëm shkollën tonë të dytë në qytetin historik të Drogheda që është vetëm 30 minuta nga aeroporti i Dublinit. ELI Dublin ndodhet përgjatë kanalit në pjesën jugore të qytetit. Shkolla jonë është e vendosur në një ndërtesë të bukur gjeorgjiane ku kemi 16 klasa dhe është vetëm 15 minuta në këmbë nga Kolegji Trinity.

ELI Drogheda është në qytetin aktiv të Drogheda Co. Louth ndodhet vetëm 40 minuta në veri të aeroportit të Dublinit. Këtu kemi gjithashtu 16 klasa në një ndërtesë të bukur të magazinës në bregdet dhe një shëtitje 5 minuta në qendër të qytetit.