Intervistë me Scott Murphy, Ekzekutiv i Expanish: “Unë besoj se zhytja kulturore dhe mësimi në vend vazhdojnë të jenë të një rëndësie jetike për turizmin gjuhësor.”

Expanish

Scott Murphy, Ekzekutiv, Zhduk

 

Pse një nxënës do të zgjidhte shkollën e tij?

Ne kemi pajisje të pabesueshme në një vend të shkëlqyeshëm në Barcelonë, një bllok nga metro dhe 10 minuta nga plazhi. Shkolla jonë ofron 4 aktivitete falas çdo javë që studentët të praktikojnë Spanjisht jashtë klasës, të mësojnë rreth kulturës Spanjolle dhe të ndërveprojnë me të tjerët në shkollë. Stafi ynë miqësor dhe mikpritës mund t’i ndihmojë studentët me ndonjë pyetje në lidhje me programin e tyre ose në lidhje me jetën në Spanjë.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë dobitë kryesore për një student që studion jashtë vendit?

Studimi jashtë vendit i ndihmon studentët të mësojnë më shumë për kulturat e tjera, por edhe më shumë për veten e tyre. Zgjero perspektivën e botës dhe hap dyert që asgjë tjetër nuk mund. Studimi jashtë është një përvojë që ndryshon jetën.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Besoj se zhytja kulturore dhe mësimi në terren vazhdojnë të jenë të një rëndësie jetike për turizmin gjuhësor. Po, opsionet në internet janë më të përhapura pas pandemisë COVID-19, por asgjë nuk mund të zëvendësojë të mësuarit e një gjuhe jashtë vendit ndërsa jeton me një familje pritëse dhe studion me studentë nga e gjithë bota. Ndërsa vaksinat rriten në të gjithë botën, unë besoj se turizmi gjuhësor do të kthehet në një gjendje disi normale.

 

Si është një ditë për një student në shkollën tuaj dhe si është krijimi i rrjeteve midis kolegëve?

Ndërsa puna në distancë është gjithnjë e më e shpeshtë, gjithnjë e më shumë studentë jetojnë në Barcelonë dhe u duhet një kurs mbrëmjeje për të mësuar Spanjisht. Unë mendoj se kjo do të rritet pasi Barcelona është një qytet kaq popullor për të jetuar duke pasur parasysh klimën, ushqimin dhe kulturën e tij dhe shumë të rinj do ta zgjedhin atë si shtëpinë e tyre edhe nëse nuk flasin Spanjisht.

 

SHKOLLA


Expanish
Emri i shkollës

Zhduken

Vendi/Qyteti

Spanjë/Barcelonë

 

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Ne jemi një shkollë spanjolle me cilësi të lartë dhe i bëjmë studentët të ndihen rehat dhe në shtëpinë e tyre. Meqenëse kemi vetëm 9 klasa, stafi ynë i di emrat e të gjithë studentëve dhe të gjithë ata marrin shërbim të personalizuar. Ne krenohemi duke ofruar shërbime të shkëlqyera për klientët.

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Expanish ofron të dyja kurse intensive për ata që kërkojnë të mësojnë spanjisht sa më shpejt të jetë e mundur si klasat e natës për ata që jetojnë dhe punojnë në Barcelonë dhe po kërkojnë një mundësi më pak intensive.

Cilat janë tërheqjet më të mëdha rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Shkolla është vetëm 1 bllok nga e famshmja Casa Milá (La Pedrera), një nga vendet më emblematike në qytet. Ne jemi gjithashtu vetëm 20 minuta më këmbë nga Sagrada Familia dhe një udhëtim 10 minuta me autobus nga plazhi.