Intervistë me Saeed Adam, Shef i Zhvillimit të Biznesit të Liverpool School of English: “Unë shoh që e ardhmja e turizmit në gjuhë bëhet gjithnjë e më e mirë, unë ende mendoj se më shumë njerëz duan të mësojnë një gjuhë të re më shumë se kurrë.”

Liverpool School of English

Saeed Adam, Shefi i Zhvillimit të Biznesit, Liverpool School of English

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Çfarë është Liverpool School of English eos?

A duhet që etos të krijojë një mjedis edukues ku të gjithë studentët tanë mësojnë dhe arrijnë të arrijnë qëllimet dhe aspiratat e tyre duke shijuar përvojën e tyre. Ne e bëjmë këtë duke promovuar një ambient ndërkombëtar mikpritës, miqësor dhe të kujdesshëm duke ruajtur standardet më të larta profesionale.

Çfarë doni më shumë për Liverpoolin?

Unë e dua këtë qytet; kjo është arsyeja pse unë e dua marketingun e këtij qyteti në botë në mënyrë që ata të mund të përjetojnë energjinë dhe humorin e mrekullueshëm që unë përjetoj çdo ditë. Njerëzit e këtij qyteti janë pasuritë e tij më të mëdha, si dhe ambasadorë fantastikë.

Nëse mund ta përshkruani biznesin tuaj me 3 fjalë, cilat do të ishin ato?

Njohuri, kujtime, argëtim.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Në LSE ne u bëjmë një premtim studentëve tanë: se do t’u sigurojmë studentëve tanë një ambient argëtues, ushqyes dhe plot kujtime, duke u siguruar që ata të marrin një përvojë të plotë studentore me mësimdhënie me cilësi të lartë, duke u siguruar që ata të marrin vlera të mëdha për para. E gjithë kjo u dha me atë prekje unike dhe personale nga stafi ynë shumë i kualifikuar dhe miqësor.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Një pyetje kaq e vështirë por do të përpiqem t’i përgjigjem. Unë shoh që e ardhmja e turizmit gjuhësor po bëhet më e ngrohtë, unë ende mendoj se më shumë njerëz duan të mësojnë një gjuhë të re më shumë se kurrë dhe të përjetojnë kultura të reja. Njerëzit janë eksplorues dhe kjo nuk mund të zbehet nga COVID ose ndonjë pengesë tjetër. Unë mendoj se shkolla të pavarura cilësore si ne do të vazhdojnë të jenë të kërkuara.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Unë ende mendoj se Anglishtja e Përgjithshme do të jetë kursi më i popullarizuar edhe pse kurset e tjera do të rriten në popullaritet. Ne kemi parë që kurset e IELTS dhe Cambridge të vazhdojnë të jenë të njohura gjithashtu.

 

SHKOLLA


Liverpool School of English 3
Emri i shkollës

Liverpool School of English

Vendi / Qyteti

Liverpool / Mbretëria e Bashkuar

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Ne jemi shkolla më e vjetër dhe më e vendosur në Liverpool me mbi 20 vjet që ofrojmë arsim cilësor. Sipas rezultateve të inspektimit të Këshillit Britanik, ne tani jemi vendosur në 8% të shkollave brenda MB.

Ne e kuptojmë se është e vështirë të planifikosh për Verën 2021 për momentin, por ne jemi në dispozicion për të diskutuar planet dhe idetë tuaja për të kërkuar mënyra për të bashkëpunuar në këto kohë të vështira. Në mënyrë tipike, ne ofrojmë një program fantastik veror për adoleshentët në grupe në korrik dhe gusht me klasa shumëkombëshe, një program të plotë aktiviteti dhe një zgjedhje të familjes pritëse ose akomodimit të banimit. Përndryshe, ne mund të ofrojmë një program grupi të porositur gjatë gjithë vitit.

Përveç kurseve tona për nxënësit më të vegjël, ne ofrojmë gjatë gjithë vitit anglisht të Përgjithshëm, përgatitje IELTS, përgatitje të Provimit të Kembrixhit, përgatitje OET, trajnim dhe zhvillim të mësuesve dhe kurse angleze për biznes për të rriturit.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Kurset tona përfshijnë:

Anglisht i Përgjithshëm
Përgatitja e IELTS
Përgatitja e IELTS & Anglisht i Përgjithshëm
Kurset e Përgatitjes së Avancuar të Kembrixhit B2 të Parë dhe Kembrixhit C1
Trinity CertTESOL, Kembrixh TKT (Test i Njohurive të Mësuesve) dhe Kursi i Zhvillimit të Mësuesve me CLIL (Gjuha e Përmbajtjes Të Mësuarit e Integruar)
Testi i anglishtes profesionale (OET)
Aftësi Akademike
Aftesi komunikimi
Anglisht për Biznes
Jetoni Liverpool
Shkollimi privat (1: 1)
Shkollat Verore Junior për grupe në Liverpool
Programet e grupeve të bëra me porosi për të rinj dhe të rritur
Kurse Online

Objektet tona fantastike përfshijnë:

Zonat e nxehta falas Wi-Fi
Një bibliotekë huazimi për libra, CD dhe DVD
26 klasa dixhitale – 20 me tabela të bardha interaktive
2 suita kompjuterike
Një kopsht i bukur
Një kafe në vend ku mund të blini ushqime të lehta dhe pije të nxehtë dhe të ftohtë
Një dhomë e zakonshme ku mund të relaksoheni, të shikoni TV, të bisedoni, të shfletoni internetin dhe të pini një pije të nxehtë ose të ftohtë

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Liverpool është një qytet i mrekullueshëm për studentët ndërkombëtarë. Isshtë madhësia perfekte. Compshtë kompakt, i sigurt dhe i lehtë për tu vizituar. Alsoshtë gjithashtu e gjallë dhe emocionuese me shumë për të parë dhe bërë.
Qyteti është i famshëm për historinë e tij, arkitekturën, sportin, muzikën dhe njerëzit miqësorë. Bregu ynë është një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Ne kemi shumë parqe të bukura dhe më shumë muze dhe galeri se çdo qytet në Mbretërinë e Bashkuar jashtë Londrës. Liverpool është i pasur me histori, kulturë dhe traditë, por është gjithashtu modern dhe i gjallë. Qyteti është i gjallë me inovacion dhe kreativitet. Ky kombinim frymëzues është perfekt për të mësuar, shijuar përvoja të reja dhe argëtim me miq të rinj.
Studentët tanë shpejt bien në dashuri me Liverpool. Ata kënaqen kur takojnë njerëz lokalë miqësorë si dhe studentë nga e gjithë Britania e Madhe dhe bota. Ata na tregojnë se ndihen si në shtëpi këtu dhe se Liverpool është një vend i veçantë për ta. Shkolla jonë ndodhet në Lagjen e Njohurive në qendër të qytetit.