Intervistë me Robin Adams, President i CES Toronto: “Gjërat do të fillojnë ngadalë në fillim”.

CES Toronto 

Robin Adams, President, CES Toronto

 

Pse një student do të zgjidhte shkollën tuaj?

Shkolla jonë u hap në 1979 dhe ne kemi përvojë 42 vjeçare duke ndihmuar studentët të arrijnë qëllimet e tyre. Mësuesit tanë janë edukatorë dinamikë dhe të aftë të gatshëm për të ndihmuar studentët tanë të zhvillojnë Planet e tyre individuale të arsimit (IEP).

Ne jemi të përqendruar në ofrimin e një eksperience shumë personale. Dhe si pjesë e shkollave të Grupit CES, studentët tanë përfitojnë nga të qenit në gjendje të kenë akses në një mori burimesh si CES Direct Learning, CES Online, etj.

Për më tepër, si një Anëtar i Akredituar i Shoqatës Ndërkombëtare të Qendrave të Gjuhëve, ne jemi në gjendje të ofrojmë qasje të njohura dhe të respektuara ndërkombëtarisht për studentët tanë që studiojnë në Toronto, Kanada.

 

Sipas mendimit tuaj, cilat janë përfitimet kryesore për një student për të studiuar jashtë?

Studimi jashtë është ndoshta një nga aktivitetet që do t’i ndihmojë studentët jo vetëm të përmirësojnë aftësitë e tyre, por gjithashtu do t’i ndihmojë ata të zhvillojnë një kuptim më të mirë të vetvetes. COVID ka ndërprerë jetën e të gjithëve. Zgjedhja për të studiuar jashtë mund t’i ndihmojë studentët të përmirësojnë aftësinë e tyre për të komunikuar dhe të kenë përvoja domethënëse të jetës. Kjo ka të bëjë gjithashtu me identifikimin e asaj që është e rëndësishme në jetën tonë dhe të mësuarit se ku duam të përqendrohemi.

Stafi në CES Toronto është i gatshëm të ndihmojë studentët të bëjnë atë udhëtim.

 

Si e shihni të ardhmen e turizmit gjuhësor?

Gjërat do të fillojnë ngadalë në fillim. Do të jenë disa novatorë që testojnë ujërat fillimisht, dhe më pas kur të tjerët i shohin ata duke pasur përvoja të pabesueshme, të gjitha në mjedise shumë të sigurta që ndjekin protokollet qeveritare, atëherë njerëzit do të garojnë për të rimarrë jetën e tyre në rrugën e duhur dhe për të shijuar përvojat që kishin për të vendosur në pritje për shumë kohë.

 

Çfarë lloje kursesh mendoni se do të kërkohen më shumë në të ardhmen?

Programet akademike me Rrugët për në Shkollat e Mesme, Kolegjet dhe Universitetet. Unë gjithashtu shoh programe kryesore të biznesit me një theks në marketingun dixhital si shumë të kërkuar në 12 muajt e ardhshëm.

 

SHKOLLA


CES Toronto
Emri i shkollës

CES Toronto

Vendi / Qyteti

Toronto / Kanada

 

Cilat janë gjërat më domethënëse që mund të ofrojë shkolla?

Ne kemi një program të fortë Pathway që ndihmon studentët të transferohen në Shkolla të Mesme, Kolegje dhe Universitete në Kanada. Planet tona individuale të arsimit (IEP) ndihmojnë në drejtimin e studentëve që të jenë në gjendje të arrijnë qëllimet e tyre personale dhe akademike.

 

Cilat janë llojet e kurseve që mësohen në shkollë?

Anglisht i Përgjithshëm – Online dhe ballë për ballë
Anglishtja e biznesit
Përgatitja e provimit (IELTS, Kembrixh, anglisht për qëllime mjekësore OET)
Rrugët
Programet Junior

 

Cilat janë tërheqjet më të shumta rreth shkollës dhe në qytet në përgjithësi?

Shkolla jonë ndodhet 150 metra nga sheshi kryesor i qytetit (Sheshi Yonge-Dundas). Ne jemi prapa Bashkisë dhe Sheshit Nathan Phillips. Pra, ne jemi në qendër të këtij qyteti jashtëzakonisht multi-kulturor dhe dinamik. Ne jemi afër të gjitha atraksioneve kryesore dhe vetëm një 20 minuta në këmbë në frontin e Portit.